Yeni Xbox, Playstation konsolları ve oyunları yolda

Mahmut Saral 21.10.2011 - 11:37
Yeni konsollar ve oyunları ne zaman geliyor?
Yeni nesil konsollar ne zaman geliyor? Bu soru uzun süredir soruluyor, üzerine konuşuluyor, ancak henüz net bir bilgi bulunmuyor. Şimdi size bahsedeceğimiz haber de kesinlik kazanmış bilgilerden oluşmuyor, ancak ciddi detaylar var.

Develop-Online sitesinin bildirdiğine göre yeni Xbox konsolu, önümüzdeki E3 fuarında, yani E3 2012'de ilk kez gösterilecek, 2013 yılında da piyasaya sunulacak. Ayrıca yine belirtilenlere göre, Sony de boş durmuyor. Playstation 4 için ilk parti çıkış oyunlarının üzerinde çalışılmaya başlanmış bile.

Yeni Xbox, Playstation konsolları ve oyunları yolda
Daha önce Turn 10, Remedy, Volition, Crytek ve EA gibi firmaların yeni konsolların geliştirici kitlerine sahip oldukları söylenmiş, defalarca haber yapılmıştı hatırlarsanız. Bir diğer detay da çalışanların CV'leriyle alakalı. Buna göre Microsoft'ta çalışan 4 elamanın CV'lerinde "Yeni Xbox donanımı üzerinde çalışıyor" yazıyor.

Konsolların teknik olarak sınıra dayanması, akabinde geliştiricilerin yeni oyun motorları üzerinde çalışması da yeni donanımları zorunlu kılıyor aslında. Örneğin Epic Games, Unreal Engine 4 üzerinde çalıştığını ve 2014'de hazır hale geleceğini belirtmişti. Muhtemelen bu yeni teknoloji de yeni konsollar için kullanılacaktır.

Sanırız sıradaki konsollara daha önce olmadığı kadar yaklaştık.

Yorumlar 30
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 13:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni Xbox, Playstation konsolları ve oyunları yolda
İlginizi Çekebilir