Yerli mobil oyun 12 milyon kez indirildi

Özgür Deveci 14.01.2021 - 11:53
Türk oyunu, dünya çapında 12 milyon kez indirilerek 173 ülkede ilk 3’e girmeyi başardı. Detaylar haberimizde!

Samsun'da Türk girişimcilerin geliştirdiği mobil oyun dünyada bir ay gibi kısa sürede 12 milyon kez indirildi ve Amerika listelerinde birinci sıraya yükseldi. Lebleby Games tarafından geliştirilen Gear Race 3D isimli yarış oyunu 156 ülkede liste başı olmayı başardı.

Araba yarışı konseptiyle öne çıkan Gear Race 3D isimli mobil video oyunu, tekniği ve tasarımıyla oldukça önemli bir popülarite yakalayarak başta Amerika ve Avrupa olmak üzere 173 ülkede ilk üçe girmeyi başardı. Çıkış tarihi üzerinden 1 ay bile geçmeden dünya çapında toplam 12 milyon kez indirilen oyun, günlük 1 milyonu aşkın aktif kullanıcı sayısına ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Oyunun en çok indirildiği ülkeler arasında ise, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Brezilya, Meksika ve İngiltere yer alıyor.

Yerli mobil oyun 12 milyon kez indirildi

Lebleby Games, Gear Race 3D ile dünyada zirveye oynuyor

Lebleby Games’in kurucusu Ercan Karabulut, oyunun elde ettiği bu başarıyı "Gear Race 3D, ürettiğimiz onu aşkın oyundan elde ettiğimiz deneyim ile pazar analizleri sonucunda sektörde açık olduğuna inandığımız bir boşluğa yönelik geliştirdiğimiz bir mobil video oyun. Basitleştirilmiş mekaniği sayesinde kullanıcının tek el ile oynayabildiği bir araba yarışı simülasyonu ürettik. Oyuncu merkezli ve kullanıcı deneyimi odaklı tasarım sürecimizin, oyunun başarısının ana faktörü olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanı sıra, oyunumuzu tamamen kullanıcılardan elde ettiğimiz verileri analiz ederek geliştiriyoruz. Verilerin gücünden yararlanmak, başarıyı getiren bir diğer faktör." sözleriyle dile getirdi.

Oyunun hem ücretsiz olması hem de oynanış dinamikleri ile dikkat çekmesi, birçok oyuncunun da ilgisini üzerine topladı. Eğer akıllı telefonunuzda yarış oyunu oynamayı seviyorsanız Android için buradan, iOS içinde buradan oyunu ücretsiz olarak indirip deneyim edebilirsiniz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.01.2021 16:01
Ne zaman su hyber casual dan kurtulacağız acaba. Eyv güzel şeyler ama ne yazılımcı dostu ne tasarımcı. insanda yetiştiremiyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2021 18:08
Yakında bunu da gavurlara satarız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2021 20:56
Ee guzelpm
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yerli mobil oyun 12 milyon kez indirildi
İlginizi Çekebilir