Yerli otomobil hakkında yetkililerden yeni haberler var

Furkan Güler 16.02.2018 - 14:41
Hem elektrikli, hem de yerli.

Geride bıraktığımız yıllarda yürürlüğe giren yerli otomobil projesi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Geride bıraktığımız dönemlerde yerli otomobilin elektrikli olacağını açıklayan yetkililer, bu sefer otomobil ailesinin 3 farklı modelden oluşacağını belirtti. Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu, bu projenin Türk sanayisi ve teknolojisi açısından bir dönüm noktası olacağını düşünüyor.

Yerli otomobil hakkında yeni bilgiler geldi

Tamamen elektrikli olacak otomobiller hakkında yapılan açıklama ise şu şekilde,

"Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin uzun soluklu bir yatırım planlaması gerektirdiğinin farkındayız. Üç fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yönelik planlarımızı hazırlamaktayız. Orta vadede tek bir platform üzerinde üretilecek 3 farklı elektrikli araç modelinden oluşacak otomobil portföyü, Türk halkının ihtiyaçları ve beklentileri göz önünde bulundurularak detaylandırılmaktadır.

Uluslararası markalarla rekabet edecek yerli marka araçların ilk modelini daha önce açıklandığı gibi 2019 yılında prototip, 2021 yılının sonunda seri üretime geçiş olarak planlamaktayız. Öncelikle Türk halkının beğenisine sunulacak olan Türkiye'nin otomobili en yüksek standartlarda üretilecek ve geliştirilecek olup, sanayimiz ve teknolojimiz açısından da bir kaldıraç vazifesi görecektir.

İkinci etapta, elektrikli Türk araçlarını sadece ülkemizde değil aynı zamanda dünya pazarında talep gören uluslararası bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz. Tüm bu planlama çalışmalarımızı yürütürken önümüzdeki aylarda kurmayı planladığımız şirketimizin kilit yöneticilerini belirlemek üzere de kapsamlı bir süreç yönetiyoruz."

Son olarak yoğun bir talep ile karşılaştıklarını belirten yetkililer, şu anda ön sipariş alamadıklarını belirtti.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2018 12:34
Geç olsun ama güç olmasın
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yerli otomobil hakkında yetkililerden yeni haberler var
İlginizi Çekebilir