Yönetmen Sam Raimi, Warcraft filmi hakkında konuştu

Berkant Jeff Akarcan 6.03.2013 - 12:12
Raimi Blizzard'a ateş püskürdü
Hollywood'un başarılı sayılabilecek yönetmenlerinden Sam Raimi, NYMAG'in Vulture yayınına verdiği bir röportajda, yönetmenlik koltuğundan ayrıldığı Warcraft filmi hakkında konuştu ve filmin neden bir türlü hayata geçemediğini anlattı; bir yandan da tüm suçu Blizzard'a attı. İşte Raimi'nin ağzından, filmin yapımıyla ilgili bilmediğimiz gerçekler.

Yönetmen Sam Raimi, Warcraft filmi hakkında konuştu
"Robert Rodat senaryo üzerinde çalışıyordu ve bu uzun sürüyordu. [Filmin stüdyosu] Legendary ise sabırsızlanıyordu bence. Aslında, olan biten daha da karışıktı, o yüzden biraz daha öncesini anlatayım. Öncelikle bana geldiler ve filmi çekmek isteyip istemediğimi sordular, ben de 'Evet, World of Warcraft'ı çok seviyorum ve çekersem çok güzel bir film ortaya çıkar.' dedim. Daha sonra Blizzard'ın yazdığı film senarsoyunu okudum ve pek de içime sinmedi. Onlara, Robert ile kendi orijinal hikayemi yazmak istediğimi söyledim ve Legendary'i bu konuda ikna ettik, Blizzard'a da sunduk bu fikri, senaryo için sözleri varmış ama yine de kabul ettiler. Daha sonra Robert senaryoyu yazdı, ve bittikten sonra Blizzard'ın senaryoyu reddetme hakkı olduğunu öğrendik. Ve kendileri de bizim yazdığımız orijinal senaryoyu hiçbir zaman sevmediler. Başka senaristlere sözleri olduğu yalanı da, 'Bu hikayeyi onaylamıyoruz ve başka bir şey istiyoruz' demenin kibar yoluydu. Sonuç olarak üzerinde dokuz ay çalıştığımız bu senaryoyu çöpe atıp, baştan başlamak zorunda kaldık. Robert senaryoyu tekrardan yazmaya başladı ama Blizzard'dakiler için uzun sürüyordu bu süreç, sonunda sabırları kalmadı. Dürüst olmak gerekirse, onların tarafında büyük bir yönetimsel sorundu bu; yazdığımız ilk senaryonun zaten en başta reddedilmiş olmasını bize söylememek. O zaman bizi niye boşu boşuna oyaladılar? Bana söylemekten mi çekindiler?"

Sam Raimi belli ki Blizzard'a bazı konularda kızmış, sabırsızlıklarından öte iletişimsizlikleri yüzünden kaybettikleri dokuz ay için. Açıkçası Blizzard'ın reddettiği bu senaryoyu görmeyi çok isteriz, belki karakter isimleri ve evrende değişiklikler yaparak Raimi ve Rodat ikilisi başka bir isimle filmi çekerler. Umuyoruz ki, Blizzard'ın reddettiği senaryo yerine onaylayacağı senaryo daha iyidir.
Yorumlar 35
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 17:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yönetmen Sam Raimi, Warcraft filmi hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir