Youtube artık bütün videolarda reklam gösterecek

Alparslan Gürlek 23.11.2020 - 16:24
Youtube güncellenen hizmet şartlarıyla birlikte artık YouTube Partneri olup olmadığına bakmaksızın her kullanıcının videolarında reklam gösterecek.

Bildiğiniz gibi YouTube reklamları oldukça sinir bozucu olabiliyor. Daha öncesinde yalnızca YouTube İş Ortakları ile yapılan anlaşmalar sonucu Youtuber'ların kanallarında reklam gösterip göstermeme kararları yine onlara kalıyordu. Bazıları hayranlarına teşekkür etmek için ya da sadece konseptine uygun olmadığı için videolardaki reklamları kaldırıyordu. Bu devrin de sonuna geldik çünkü güncellenen hizmet şartları artık her kullanıcının videosunda reklam gösterilebileceğini söylüyor.

Youtube reklamları artık her yerde karşımıza çıkacak

Bazen dikkatle izlediğimiz bir videonun ortasında, bazen bir şeyler öğrenmek için dinlediğimiz bir videoda, bazen başında, bazen sonunda... YouTube reklamları! Hem de bir tane bile değil ve kurtulmak için en az 5 saniye beklemeniz gerekiyor. Şimdi ise bu reklamlar daha fazla videoda karşımıza çıkacak. Reklam verenlerin YouTube'un bütün ayrıcalığını kullanmasını hedefledikleri blog yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Güncellenen hizmet şartlarında şu ifadelere yer veriyorlar:

"Reklamlar artık YouTube Partner Programı'nda (YPP) olmayan kanalların videolarında görünebilir ve kademeli olarak marka için güvenli videolara reklam yerleştirmeye başlayacağız."

Youtube artık bütün videolarda reklam gösterecek

Bu eskisinden farklı olarak yalnızca içerik oluşturucuların para kazandığı videolara reklam gösterip göstermeme kararını vermesi yerine, YouTube tarafından yerleştirilen otomatik reklamların oynatılması demek oluyor. Artık yalnızca potansiyel sinir bozucu reklamların önünüze atlamasına da neden olmayacak. Desteklerinden ötürü izleyicilerine teşekkür etmek maksadıyla reklamları kapatan YouTuber'ın da bir seçim şansı kalmayacak.

Değişiklikler şimdilik ABD kanalları için sunuluyorken önümüzdeki yılın ortalarında tüm dünya genelinde uygulanmaya başlayacak. Bu güncellemenin premium kullanıcı sayısına yansıyacağını tahmin ediyoruz. Hali hazırda platformda gezinirken videoları indirmenize olanak sağlayan ve reklamları engelleyen bir hizmet olan YouTube Premium kullanıcıların ilk tercihi olmasa da oldukça popüler.

Ancak biliyorsunuz ki sinir bozucu olsa dahi reklamlar içerik üreticileri için olmazsa olmaz. Bütün vaktini ve enerjisini ayırdığı bu iş üzerinden gelir sağlamanın en temel yolu olduğunu da söyleyebiliriz. Yeni hizmet şartları güncellemesi partner olmayan YouTuber'lar için de videolardan kazanç sağlamanın yolunu açacak mı? O konuda net bir bilgi yok. Ancak partnerlik şartlarının değişmediğini de belirtelim. Peki sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 10:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2020 19:38
adblock'u bu sitede kapatıyorum, youtubeda bazı kanallarda kapatıyordum. artık youtubeda hiç kapatmam
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2020 20:41
Siz onu bunu bırakında YouTube'ta reklam 3'e çıkarsa ve vidyo reklamdan sonra oynatılacak derse kimse şaşırmasın ....al bide burdan yak.
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2020 00:35
yazık sakat galiba
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2020 08:19
Ne anlatmaya çalışıyorsun?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2020 13:23
web sitelerinin reklamlari hade neyse kenarda kosede duruyor ama youtube reklam konusunda tamamem fasist once ben kazancam diyor ve ac gibi gittikce arttiriyor reklamlarini bu yuzden reklam engelleyici olmadan youtube kullanmiyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2020 09:44
Düşünsene acil bir durumda kalp krizi atağına ilişkin bir video izlerken tak diye; "8BALL POOL. WITH OVER 10M PLAYER OM YOUR SMARTPHONE OR TABLET"
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2020 18:24
Adam haklı. Bedavaya bu iş dönmez. Smart tv haricinde reklam engelleniyor gerçi.
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2020 03:11
Ps4'te de reklam engellenebiliyor mu?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Youtube artık bütün videolarda reklam gösterecek
İlginizi Çekebilir