Youtube içerik üreticilere daha fazla ücret ödemeye başlayabilir

Ahmet Özçilingir 26.03.2019 - 17:00
AP yeni yasa tasarısını onayladı

Avrupa Parlamentosunda onaylanan yeni yasa tasarısı, Youtube'un telif hakları konusunda yeni düzenlemeler yapmasını sağlayacak gibi görünüyor.   Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliğinde (AB) telif hakları kurallarının güncellemesine ilişkin yasa tasarısını 274'e karşı 348 oyla kabul etti. Peki bu yeni yasa tasarısı ne anlama geliyor?

Youtube içerik üreticilere daha fazla ücret ödemeye başlayabilir

Starzburg'da bir araya gelen AP Genel Kurulu telif hakları kurallarının güncellenmesi yönündeki yasa tasarısını 274'e karşı 348 oyla kabul etti. Tasarıya göre, Google gibi internet platformlarının arama sonuçlarında haberleri yayınlayabilmek için içerik üreticilerinden ücret karşılığında lisan alması sağlanacak. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği Google'a rekabeti yavaşlatmaya çalıştığı gerekçesiyle 1,49 milyar Euro (9,4 milyar TL) ceza kesti. Avrupa Komisyonu Google'ın web sitesi sahipleri ile anlaşmalar yaparak, rakip arama motorlarından gelen arama sonuçlarını kullanmalarını yasakladığını belirtmişti. 

Youtube gibi video paylaşım platformlarının fikri mülkiyet haklarına aykırı içerikleri hızla kaldırması ve içerik sağlayanlara daha fazla ödeme yapması gerekecek. Google, Facebook ve Twitter gibi dijital platformlar, çeşitli tedbirlerle kullanıcıların telif hakları yasalarıyla korunan ürünleri yüklemelerini engelleyecek. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 23:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
Youtube içerik üreticilere daha fazla ücret ödemeye başlayabilir
İlginizi Çekebilir