YouTube, intihar temalı Momo içeriklerini engellemeye başladı

Furkan Güler 28.02.2019 - 10:53
Yetkililerden önemli hamle

Geçtiğimiz aylarda bir anda internette viral haline gelen Momo içerikli videolar, eskisi kadar olmasa da hala YouTube'da yer edebiliyor. Momo isimli karakterlerin şiddet içerikli emirlerinin yerine getirildiği meydan okuma serisine bu kez YouTube yetkilileri el attı. Ortaya çıkan yeni habere göre YouTuber'lar, siteye Momo içerikli video atmak istediğinde YouTube bu tarz içerikleri artık kabul etmiyor. Filtrede bir şekilde geçebilen videolar ise sonrasında bulunduğu taktirde hemen siliniyor.

YouTube, Momo videolarını engelliyor

İnsanları intihara sürüklediği düşünüldüğü için yasaklanan bu tarz videolar, özellikle Avrupa ve Latin Amerika'da oldukça popüler. Hatta geride bıraktığımız aylarda Meksika'da Momo meydan okuması yüzünden hayatını kaybeden gençler ortaya çıkmıştı. Sonrasındaysa Meksika hükümeti, aileleri çocuklarına iletilen saçma oyun davetleri konusunda uyarmıştı.

Benzeri olarak Mavi Balina oyunun da aynı etkiyi yaptığını düşünebiliriz. Özellikle gençleri hedefleyen bu oyunlar, psikolojisi bozuk insanları etkisi altına alıyor ve emirlerini uygulattırıyor. YouTube dışında büyük forumlarda da yaygın olan bu tarz oyunlar, umarız ilerleyen yıllarda daha fazla engele takılır.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 12:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
taylanz
taylanz 28.02.2019 20:49
Şu tip bir anda ortaya çıkan sözde intihar fenomeni abukluklara bir ben mi ayar oluyorum acaba?

Yok mavi balina yok momo, mal mısınız olm lan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2019 19:23
sizde reklam yapın bunu hala bu dehşet verici fotoğrafı nasıl kapağa koyuyorsunuz yazık korkunç ve tiksindirici her yerde görmekten bıktım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2019 11:13
Çok güzel şey ya şu. İnsan buna bakıp neden canına kıyar ki :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
YouTube, intihar temalı Momo içeriklerini engellemeye başladı
İlginizi Çekebilir