YouTube kendisine para kazandırmayan hesapları kapatabilecek

Ahmet Özçilingir 12.11.2019 - 10:08
Para kazandırmıyorsa bizimle değilsin!

Youtube'ın yeni hizmet koşulları sözleşmesi kafaları karıştırdı. Kanal sahiplerini tedirgin eden yeni sözleşme maddelerin Youtube'a şirkete para kazandırmayan hesapları kapatma yetkisi veriyor. Yayınlanan yeni hizmet şartları Youtube'da kanalı olan içerik üreticilerini adeta şaşkına çevirdi. 

YouTube kendisine para kazandırmayan hesapları kapatabilecek

Youtube geçtiğimiz gün kullanıcılara Hizmet Şartları'nda yaptığı değşiklikleri içeren bir bilgilendirme e-mail'i gönderdi. Yapılan düzenlemelerde para kazandırmayan hesapların kapatılabileceği belirtiliyor. Getirilen yeni düzenlemelere göre, Youtube ticari olarak nitelendirmediği yani kendisine para kazandırmadığını düşündüğü hesapları kapatma yetkisine sahip olacak. Eğer yeterli derecede reklam gelirine sahip değilseniz Youtube kanalınız üzerinden yeterince reklam gösteremiyorsa kanalınızın Youtub açısında ticari bir değeri olmayabilir. Ne popüler video yayın platformu Youtube yeni hizmet şartlarını 10 Aralık tarihinde yürürlüğe sokmaya hazırlanıyor. Hesap Askıya Alma ve FEsih bölümünde ise dikkat çeken bu değişiklikler Youtube'dan para kazanan yanal sahiplerini endişelendirdi. "Youtube kendi takdirine bağlı olarak sunduğunuz hizmetin artık ticari olarak geçerli olmadığına inanırsa, Youtube erişiminizi veya Google hesabınızın bir kısmına erişimi sonlandırabilir." Konuya henüz bir açıklık getirilmedi. Bakalım ticari olmadığı için kapatılan hesaplar görecek miyiz?

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2019 00:48
Bu Youtube'da bu kararları veren/verenleri bi elime geçirsem dayaktan kan kustururum....
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2019 00:47
Youtube'dan şu son 5 senedir falan nefret ediyorum. Malesef alternatifi de yok herkes muhtaç bunlara. Eski Youtube'u mumla arıyoruz. Saçma sapan gereksiz abartılı telif uygulamaları, gereksiz boş insanların boş videolarından dolayı bu kişileri zengin etmeleri, şimdi de bu.... Tam sövmelik bunlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 12.11.2019 22:55
Bu youtubeda iyice saçmaladı. 10bin izlenme, 1000 abone olmadan reklam geliri yoktan sonra bu da kanal açmayı düşünenlere ikinci darbe olacak gibi. Galiba Youtube gözüne kestirdiği belli başlı youtuberları destekleyip diğerlerini pasifize etme niyetinde. Sitenin dinamikleri ile çok oynuyorlar. Her ota boka telif hakkından sonra bu yeni kural da eklenince iyice özgün içerik platformu olmaktan çıkmaya başlayacak gibime geliyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.11.2019 13:50
youtuberları etkilemeyen bir durum yani adamlar zaten youtube a para kazandırıyor ama youtube u sadece içerik yüklemek için kullananların hesabı kapatılabilecek adam video atmış ama reklam koymamış. Bunları kapatacağım demek istiyor herhalde
Kalan Karakter: 300 Gönder
YouTube kendisine para kazandırmayan hesapları kapatabilecek
İlginizi Çekebilir