Youtube bünyesine kötü içerikleri kontrol edecek 10 bin kişi alacak

Onur Güner 5.12.2017 - 23:57
Şirket, içeriklerde sıkı yönetim ilan etmiş

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu Youtube'un özellikle son günlerde içeriklerle alakalı problemelr çıkardığı ve Youtuber'ları üzdüğü biliniyordu. Her ne kadar herkes bunun algoritma kaynaklı bir hata olduğunu ve en kısa sürede düzeleceğini umut etmiş olsa da işin aslı astarı öyle değilmiş. Şirketin üst düzey yöneticilerinden birisi olan Susan Wojcicki yaptığı açıklamasında, bazı kötü kişilerin, Google'ın sahiplendiği hizmeti yanlış bilgilendirmek, manipüle etmek ve zarar vermek maksadıyla kötüye kullandığını belirtti.

Youtube, kötü içeriklerin engellenmesi için 10 bin kişi işe alacak

Ayrıca Youtube'un üst düzey yöneticisi devam ettiği açıklamasında, Google'ın kural ve ihlallerini kötüye kullanan bu kişileri ve özellikle çocuklara zarar verecek nefret ve şiddet içerikli yorum veya videoların da engellenmesi amacıyla 10 bin kişinin işe alınacağını belirtti. İşe alınacak bu ''moderatör''ler ise, yeni gelecek teknoloji ile beraber kötü yorum ve video içerikleri ''Sorunlu'' olarak işaretleyecekler. Şu an için bu teknolojinin içeriği ise net olarak bilinmiyor. Ancak Youtube'un artık içerik konusunda işi sıkı tutacağı aşikar. Bakalım Youtuber'lar bu karara nasıl tepki gösterecek bekleyip göreceğiz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2017 11:10
Çok güzel bir haber derhal uygulanmasını dört gözle bekliyorum!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2017 07:04
YouTube'un basın özgürlüğünü kısıtlayan gerici hareketlerini kınıyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2017 00:09
Ben beleşe yaparım. Bütün Türklere sorunlu, Amerikalılara ırkçı, Ruslara hileci ve kendi yorumlarımda da ön yargılıyı işaretledikten sonra hop mission completed. Günde on bin yorum net. Murat abiye benzer bir teklifte bulundum kabul etmedi. Şansına küssün artık youtube için çalışıyorum. Elveda MK
Kalan Karakter: 300 Gönder
Youtube, kötü içeriklerin engellenmesi için 10 bin kişi işe alacak
İlginizi Çekebilir