Youtube Rus içerik üreticilerine verilen ödemeleri kesti

Murathan Özlü 10.03.2022 - 18:29
Ukrayna-Rusya savaşının ardından bir başka yaptırımda Youtube'dan geldi ve Youtube Rus içerik üreticilerine yapılan ödemeleri kesti.

Youtube Rus içerik üreticilerine verilen ödemeleri askıya aldı. Kararı asıl alan ise tabi ki Google. Google'ın geniş çaplı kararında mobil ödeme sistemleri ve Google Play gelirlerinin de askıya alındığı belirtilmiş. Google bu yaptırımlara sebep olarak Batı'nın Rusya'ya yaptırımları sonrasında banka sistemlerinde yaşanan aksamaları gösterdi. 

Youtube Rus içerik üreticileri yapılacak ödemeleri askıya aldı

Dünya çapında teknoloji ve oyun firmalarından Rusya'ya tepki yağmaya ve yaptırımlar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz saatlerde Sony'de Rusya'da Playstation satışlarını durdurduğunu açıklamıştı.  Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Batı bankalarından Rusya'ya uygulanan yaptırımlar da, Google'ın bahanesi olmuş. 

Google'ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

" Ödeme sistemindeki aksamalar sebebiyle Rusya'daki Google Play ödeme sistemini askıya alıyoruz. Rus kullanıcılar Google uygulamalarına ödeme yapamayacak, oyun veya uygulama satın alamayacak veya yeni uygulama satın alamayacaklar. Ancak ücretsiz uygulamalar Play Store'dan indirilebilir olacak."

Youtube Rus içerik üreticileri
Youtube ise, konuya dair şu açıklamayı yapmış:

" Rusya'da Google ve Youtube reklamları yayınlamayı kesmiştik. Şimdi kararımızı genişletiyor ve bu engeli bütün para kazanma yöntemlerini kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Rus Youtube kullanıcıları Youtube'ın katıl özelliği, Youtube Premium ve Super Chat and Merchandise özelliklerinden faydalanamayacaklar."

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 01:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
brightlord
brightlord 13.03.2022 02:41
Hükümet yapar,cezasını halk çeker,bu hassasiyeti ırak,suriye gibi ülkelerin başına gelirken de gösterebilseler keşke,hepsi show.

Gücü elinde bulunduran tarih yazıyor gene.
Rusya'nın işgalini savunmuyorum Ukrayna halkının yanındayım,Rus halkının yanında olduğum gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2022 14:21
Amerika ortalığı iyice kızıştırıyor. Halbuki rusya kendisine yapılacak bir saldırıyı engellemeye çalışıyor. Maalesef gerçekleri göremiyor kimse. Bugün rusyaya yarın bize gerçekleşecek olan şeydir bu. Ukrayna yı maşa gibi kullanıyor abd
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2022 09:23
Hımm. Sen herhalde bu kıonularda uzmansın. Ama oyun sitelerinde geziyorsun ilginç
Kalan Karakter: 300 Gönder
Youtube Rus içerik üreticilerine verilen ödemeleri kesti
İlginizi Çekebilir