YouTube Shorts'ta paylaşılan bağlantı kuralları güncelleniyor

Taylan Bal 12.08.2023 - 11:30
YouTube, içerik oluşturucuları ve izleyicilerin daha güvenli bir ortamda bulunabilmesi için adımlar atmaya başlıyor.

YouTube Shorts'un gelmesiyle beraber popülaritesi hızla arttı. Özellikle içerik oluşturucuların içerikleriyle gelir elde etmelerine olanak sağlamasıyla hızlı bir şekilde gelişti. Shorts ile birlikte gelen birçok olumlu özellik olduğu gibi, artan spam, spam içerikler ve dolandırıcılar gibi olumsuz yönler de görüldü. Neyse ki, YouTube bu durumun farkında.

Yeni YouTube Shorts güncellemesi dikkat çekiyor

YouTube Yardım sayfasında yer alan bir yazıda paylaşılan habere göre, yeni değişiklikler bu ayın ilerleyen günlerinde başlayacak ve platforma paylaşılan belirli bağlantıları net bir şekilde geçersiz kılacak. 

Bu da demek oluyor ki, 31 Ağustos'tan itibaren YouTube Shorts yorumlarında, açıklamalarında ve dikey canlı akışında paylaşılan bağlantılara artık tıklanamayacak. Ayrıca, YouTube, masaüstünde kanal banner'ındaki tıklanabilir sosyal medya simgelerini kaldırmayı planlıyor. 31 Ağustos başlangıç tarihi olsa da, bu değişiklik aşamalı ve sorunsuz bir şekilde uygulanacak.

Daha güvenli bir YouTube Shorts deneyimi

Bu değişiklikler küçük görünse de, içerik üreticileri üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Bu değişikliklere ek olarak, YouTube mobil ve masaüstü içerik üretici kanal profillerine tıklanabilir bağlantılar ekliyor. 

YouTube, içerik üreticilerini burada web sitelerini, sosyal profilleri ve daha fazlasını paylaşabileceği belirtiyor. Şu an için henüz hayata geçirilmemiş olsa da, YouTube aynı zamanda içerik üreticilerin izleyicilerini uzun içeriklere yönlendirmelerine olanak tanıyacak yeni bir yol da tanıtacak. Şu an için plan, bu özelliği Eylül sonuna kadar sunmak olarak karşımıza çıkıyor.

Tabii ki, bu sadece başlangıç ve platform hala gelişmeye devam edecek. Bu da içerik üreticileri ve izleyicileri koruma amacıyla yeni özellikler ve kurallar getirme olanağı sağlayacak. Şimdilik, izleyiciler YouTube'u kullanarak en sevdikleri içeriğin tadını çıkarmaya devam edebilirler. İçerik üreticileri açısından, bağlantılar ve nasıl paylaşılacakları konusunda bir geçiş dönemi geçirme ihtimali bulunuyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 20:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
YouTube Shorts'ta paylaşılan bağlantı kuralları güncelleniyor
İlginizi Çekebilir