YouTuber Porçay'a parodi videosu nedeniyle 4 yıl hapis cezası

Alparslan Gürlek 19.02.2021 - 14:08
YouTube üzerinde mizahi içerikler üreten Porçay kullanıcı isimli YouTuber'a, Ezhel'in bir parçasına çektiği parodi videosundan dolayı 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

T24 tarafından bildirilene göre Porçay kullanıcı isimli YouTuber, çektiği parodi videosu yüzünden 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. YouTube üzerinde mizahi içerikler üretmesiyle ve Türkiye'nin en büyük reddit sayfasını yönetmesiyle bilinen Porçay, uyuşturucuya özendirmek suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla karşı karşıya. Durum T24'ün de haberinde belirttiği gibi "Türkiye standartları için bile çok fantastik."

Parodi videosu çeken YouTuber Porçay için uyuşturucuya özendirmek suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi

Kulağa şaka gibi gelebilir fakat Ezhel'in bir parçasına parodi videosu çeken Porçay, Twitter'da durumu şöyle açıklıyor:

"Yaptığım Ezhel parodisi yüzünden bugün hakim hakkımda 4 yıl 2 ay hapis cezasına karar verdi. Olayın gerçekliğini hala idrak edebilmiş değilim bu yüzden üzerinde konuşmam doğru olmaz, yakında geçirdiğim süreci bir videoda anlatacağım."

Hakkında hapis cezası kararı verilen YouTuber Porçay, topluluğuyla birlikte hemen hemen her şeye gülmeleriyle tanınır. Kara mizahın da yapıldığı kanalında çeşitli içeriklere yer veren YouTuber için bu hapis cezası kararı, olağandışı görünüyor. "Ot içiyorum" isimli parodi videosu nedeniyle hapis cezasına çarptırılan YouTuber "kararı istinafa taşıyacaklarını" söyledi.

YouTuber Porçay'a parodi videosu nedeniyle 4 yıl hapis cezası

Aynı zamanda hakkındaki uyuşturucuya özendirme suçlamasına "Uyuşturucuya teşvik etmek bir kenara, kullanmam bile" diyerek yanıtını verdi. "Olayın gerçekliğini kavramakta zorluk çekiyorum. Uyuşturucuya teşvik etmek bir kenara, kullanmam bile. Elimden geldiğince şarkının parodi olduğunu belli etmeye çalıştım. Bu şarkıyı, dinleyen herhangi bir insanın ciddiye almasının imkanı yok. Aksine klipte uyuşturucu yüzünden hayatı mahvolan bir insanı canlandırdığımı, izleyen herkes kolayca fark edebilir. Bu durumdayken bunları yaşamak beni son derece üzdü ve yıprattı" ifadelerine yer verdi.

T24'e konuşan Porçay'ın avukatı Ali Gül "Eleştirdiği videodan özendirdiği sonucunun çıkması, Türkiye standartları için bile çok fantastik" derken, istinafta sonucun değişmesini umduklarını belirtti. Ezhel'in, Porçay'ın eleştirdiği şarkıdan dolayı aynı suçlamayla açılan davada beraat ettiğini söyleyen Gül, şarkıların sanat eseri olduğunu ve suç işleme kastının bulunmadığı vurgusunun yapıldığını belirtti.

Durumla ilgili gelişmeleri takip edip, sizleri en kısa sürede bilgilendirmeye çalışacağız. Umarız bu yanlış anlaşılma durumu kötü sonuçlanmaz. Porçay'ın yaşadıkları için üzüntüsünü paylaştığımızı da belirtelim.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 10:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2021 15:04
Bu gün Silivri'li olduğumu öğrendiğğğiim :D:D Geçmiş ola kanka.. Kitlen 14 yaş ortalamasına inmese takip etmeye devam ederdim de yoruyor artık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2021 17:39
tek kelimeyle haksızlık
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2021 20:57
Parodi marodi de olsa şarkı içerisindeki cümleler sakat. Çocuklar izliyor bunları. Maşallah bütün uyuşturucu jargonuna hakimmiş arkadaş, gençlere de bunları öğretiyor. Böyle saçmalıkların bir daha tekrarlanmaması için isabetli bir karar olmuş.
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 21:19
Çocuklar izlemiyor video +18, Youtube çocukların +18 video izlemesine izin vermiyor Google hesabından fark ediliyor. Videoyu 18 yaş altına bloklamış zaten adam daha ne yapsın videoyu çocuklar izlemesin diye?
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2021 23:22
özgürlük her istedigini yapacagın istedigin gibi konusacagın sey degil toplum kuraları var .ama sen buna sansür diyorsun eger ezheli savunuyorsan harlem gencigina bir bak hayatları ne kadar özgür beynleri sünger olmus harleme bile gerek yok bagcılara bak hepsi ot cu sokakta görsen zombi sanıyorsun
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2021 00:07
Gençler de öğrenmesi gereken dersi, hayatı, okulu öğrenmeyip bunları öğrenmeye pek hevesli zaten. 2 video ile insanlar yoldan çıksaydı dediğim doğruydu lakin amaç yoldan çıkıp çıkmamak değil sansürcü bir zihniyet ile kendilerine uymayan şeyleri her türlü mecradan silmeye çalışmak. Ayık olun az
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2021 01:43
Perseverance'ın Mars'a yapacağı iniş öncesi Nasa yetkililerine henüz 8-10 yaşındaki çocukların canlı yayında sordukları soruları, ileride tercih etmek istedikleri meslekleri ve bilim insanı olmak ile ilgili hayallerini anlatmalarını izledim canlı yayında. Söyleyeceklerim gerçekten bu kadar...
Kalan Karakter: 300 Gönder
allalla
allalla 19.02.2021 14:26
mizah içerikli videolar ile uğraşacaklarına, adam öldürmeye, tecavüz, gasp ve mafyacılığa özendiren dizilere bir ayarlama getirselerdi keşke.
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2021 21:11
Ben tarikatçı cemaatçi esrar keş olduklarını biliyorum
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2021 20:56
ama bu söylediklerini yapan insanlar genelikle uyuşturucu ve alkolik insanlar sen bunu biliyormusun
Kalan Karakter: 300 Gönder
YouTuber Porçay'a parodi videosu nedeniyle 4 yıl hapis cezası
İlginizi Çekebilir