YouTube'un yeni yapay zeka özelliği heyecanlandırıyor

Taylan Bal 3.08.2023 - 14:29
YouTube'da kullanıcıların videoları izlemeden önce video özetlerini elde etmelerini sağlayacak yeni bir yapay zeka özelliği test ediyor.

Google, kullanıcıların Google Workspace'de verimliliklerini artırabileceğini gösteren Duet AI ile birlikte, diğer tüketici dostu ürünlerinde de yapay zeka yeteneklerini kullanma olasılıklarını araştırıyor.

Google, YouTube'da yeni bir yapay zeka özelliği test ediyor

Bu araştırma doğrultusunda, Mountain View teknoloji devi şimdi YouTube'da kullanıcıların videoları izlemeden önce video özetlerini elde etmelerini sağlayacak yeni bir yapay zeka özelliği test ediyor.

Google'ın yapay zekası, izlemeyi planladığınız videonun özetini otomatik olarak oluşturacak; böylece videoyu izlemeye başlamadan önce içeriği hakkında adil bir fikir sahibi olacaksınız. Ek olarak “bu özellik YouTube video açıklamalarından nasıl farklı olacak?" diye de sorduğunuzu duyar gibiyiz.

Yapay zeka ile oluşturulan özetler, kullanıcılara net ve doğru bilgi sunuyor

YouTube video açıklamaları içeriğin çekici bir özetini içermesi gerektiği halde, içerik üreticileri genellikle izleyicilerini yanıltmak için bu özelliği yanlış kullanırlar. Google'ın destek sayfasında duyurulduğu gibi, YouTube videolarının yapay zeka tarafından oluşturulan özetler, izleyicilerin net ve doğru bir şekilde içeriği öğrenmesini sağlayacak.

Ancak, YouTube içerik üreticileri açıklama yazmayı sürdürebilirler. Çünkü yapay zeka tarafından oluşturulan özetlerin bunun yerini alması amaçlanmıyor. Bu, telefonunuzda veya bilgisayarınızda izleme deneyiminizi hiç etkilemeyecek.

Şimdilik sınırlı sayıda video için çalışıyor

Yapay zeka ile oluşturulan özetler, YouTube'un izle ve arama sayfalarında görünecek ve şu anda sınırlı sayıda kullanıcı tarafından izlenebilen sınırlı sayıda videoda mevcut. Başka bir sınırlama ise dil olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellik şu anda sadece İngilizce olarak kullanılabiliyor. Bu çalışma daha olgun hale geldiğinde, Google muhtemelen kullanılabilirliği de genişletecek.

Şu anda bu özelliği kullanan kullanıcılardan, Google'ın geri bildirimlerini almak istediği belirtiliyor. Özellik şu anda sınırlı kullanıcılara ücretsiz sunuluyor. Ancak test aşaması tamamlandıktan sonra böyle devam edeceği garanti edilmiyor. Şirket, daha fazla kullanıcıya abone olmalarını teşvik etmek amacıyla bu özelliği YouTube Premium aboneliğinin bir parçası olarak sunabilir.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.08.2023 03:14
Çok afedersiniz, bunu zaten pekçok muzır neşriyat sitesi yıllardır yapıyor. Youtube çok geç kaldı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2023 10:29
Aylardır bunun chatgpt kullanan extension'ı var zaten, videolardaki otomatik veya normal alt yazıları kullanıyor. Yeni akıllarına gelmiş bir de sadece premium'a sunacaklar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
YouTube'un yeni yapay zeka özelliği heyecanlandırıyor
İlginizi Çekebilir