Yuji Naka ertelenmiş hapis cezası aldı

Tunay Şahin 8.07.2023 - 10:55
Sonic karakterinin yaratıcılarından olan Yuji Naka, ertelenmiş hapis cezası aldı ve 1.2 Milyon Dolar para cezası ödemesi gerekiyor.

Sonic ortak yaratıcısı Yuji Naka, 30 ay hapis cezasına çarptırılmıştı, ancak söz konusu cezanın dört yıl ertelenmesi sayesinde geçici olarak bundan kurtulacak. Naka ayrıca içeriden öğrenenlerin ticareti suçlamaları nedeniyle yaklaşık 1,2 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Sonic karaterinin yaratıcısı Yuji Naka ertelenmiş hapis cezası aldı

Geçen yıl projeden çıkarılmadan önce ilk olarak Balan Wonderworld'ü yöneten Naka, iki eski Square Enix çalışanının dahil olduğu bir içeriden bilgi ticareti planına karışması nedeniyle ilk olarak Kasım 2022'de tutuklanmıştı. Naka'ya sağlanan bilgiler sayesinde, eski Sonic Team başkanı yakında çıkacak bir Dragon Quest oyununu duyurmak üzere olan bir Japon oyun geliştiricisi olan Aiming'in hissesini satın aldı.

Ayrıca, Final Fantasy VII: The First Soldier ile ilgili bilgileri içeren başka bir içeriden bilgi ticareti olayı nedeniyle Aralık 2022'de ikinci kez tutuklandı. Geçtiğimiz Mart ayında Naka, suçlandığı içeriden öğrenenlerin ticareti faaliyetlerini gerçekleştirdiği konusunda "şüphe olmadığını" kabul ederek suçlamaları kabul etmişti.

Sonic karaterinin yaratıcısı Yuji Naka ertelenmiş hapis cezası aldı

Ertelenmiş hapis cezası, şu an için parmaklıkların arkasında olmayacağı anlamına gelse de, toplam 173 milyon yen (yaklaşık 1,2 milyon dolar) para cezası, kesinlikle alternatif bir ceza biçimi olarak hizmet edecek.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 23:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.07.2023 18:21
Hideo Kojima, Sid Meier, Brian Fargo, Shinji Mikami, Will Wright ve sektörün daha birçok ünlü ismi gibi itibarlı biriydi. Bu itibarı kaybetmek onun aldığı en büyük ceza olmuştur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yuji Naka ertelenmiş hapis cezası aldı
İlginizi Çekebilir