Yüzüklerin Efendisi dizisi ülke değiştirdi

Murathan Özlü 13.08.2021 - 11:09
Yüzüklerin Efendisi dizisi set ekibinin, dizinin ikinci sezonu için Yeni Zelanda'dan İngiltere'ye geçerek bir devri sonlandırabileceği belirtiliyor.

Yıllardır beklenen ve yakın zamanda ilk sezonunun yayınlanma tarihi de açıklanan Yüzüklerin Efendisi dizisi, Orta-Dünya ile neredeyse özdeşleşen topraklardan ayrılarak bir devri bitiriyor olabilir. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin sinemaları kasıp kavurduğu 2000'li yılların başından beri Orta-Dünya'ya "ev sahipliği" yapan Yeni Zelanda, Yüzüklerin Efendisi dizisi için yerini Birleşik Krallığa devredecek gibi görünüyor.

Yüzüklerin Efendisi dizisi Birleşik Krallığa yol alıyor

Dizi setinin İngiltere'ye geçmesinin, Amazon'un dünya çapındaki etkisini genişletme projesi ile ilişkili olduğu ve Yüzüklerin Efendisi'nin, hali hazırda Birleşik Krallık'ta çekimi devam eden Amazon projelerinin arasına katılacağı ifade ediliyor.

Yüzüklerin Efendisi dizisi

Amazon Studios yöneticilerinden Vernon Sanders konuyla ilgili açıklamasında;

" Yeni Zelanda hükümetine ve halkına, misafirperverlik ve seriye dair tutkularıyla  Yüzüklerin Efendisi'nin destansı yolculuğuna başlaması için muhteşem bir ortam yarattıkları için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Amazon Studios'un Operasyon Direktörü Albert Cheng ise, konuya dair açıklamasında Amazon'un, seriyi Yeni Zelanda'da sürdürmelerinin ülkeye sağladığı mali kazanca göre hareket etme veya orijinal anlaşma şartlarını devam ettirme zorunlulukları olmadığını ifade etti.

Yeni Zelanda'nın coğrafyasını kullanılarak yaratılan Orta-Dünya sayesinde Yüzüklerin Efendisi, 2000'li yılların başından beri ülke için devamlı bir turizm geliri sağlıyordu ve serinin hayranlarının düzenli uğrak noktasıydı. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 20:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yüzüklerin Efendisi dizisi ülke değiştirdi
İlginizi Çekebilir