Yüzüklerin Efendisi dizisinin hangi dönemde geçeceği açıklandı

Ersin Kılıç 8.03.2019 - 10:22
Bu coşku bize ilk bölüme kadar yeter!

Amazon Prime adeta bombayı patlattı ve yayınladığı haritalarla bile Yüzüklerin Efendisi hayranlarının gönlünü kazandı. Parça parça yayınlanan haritanın tamamlanması ile birlikte Yüzüklerin Efendisi (Orta Dünya) dizisinin hangi dönemde geçeceği de açıklanmış oldu. 

Yüzüklerin Efendisi dizisinin haritası tamamlandı

Dizinin sosyal medya hesaplarında ilk olarak Tolkien'den bir alıntı yapılmış ve ünlü yazarın "Önce haritayı çizerek akıllıca bir başlangıç yaptım" sözlerine yer verilmişti. Akabinde bu sözden yola çıkan yapım ekibi, önceliği dizinin geçeceği döneme ait haritaya vermiş ve meşhur dizeler ile birlikte haritayı yayınlamaya başlamışlardı. işte haritanın son parçası geçtiğimiz saatlerde yayınlandı. haritanın tamamlanması ile birlikte dizinin hangi zamanda geçeceği de netlik kazanmış oldu.

Yapılan açıklamaya göre dizi 2.Çağ döneminde başlayacak. Yani Yüzüklerin Efendisi hikayesinden 3.000 yıl öncesine gideceğiz. Tamamlanan haritaya baktığımızda ise birçok önemli detay bizi bekliyor. Öncelikle haritanın sol tarafında Nûmenor'u görüyoruz. Numenor, bilindiği gibi 2.Çağ sonunda yaşanan büyük savaş sonrası sulara gömülmüştü. 

250 milyon dolar gibi önemli bir bütçesi olan yapımın ilerleyen sezonlarında 3.Çağ döneminin de anlatılabileceği belirtiliyor. Zaten 2.haritada görmüş olduğumuz bazı bölgelerin de bunu netleştirdiğini söyleyebiliriz. Çünkü Numenor'un çöküşü sonrasında kurulan bazı krallıkların haritanın bir önceki versiyonunda olduğunu görüyoruz. Bu da dizinin 3.Çağ dönemine kadar gidebileceğini netleştirmiş oluyor.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin hangi dönemde geçeceği açıklandı

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 01:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2019 10:12
Zaten aragorn u anlatıcağı için doğal olarak numenorlar dönemine gidiyoruz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sandora
Sandora 8.03.2019 14:33
Güneşin 2. çağı güzel bizim Numenorluların dolduruşa gelip isyan bayrağını çektiği dönem o numara malzeme çıkar buradan.
necromare
necromare 8.03.2019 23:14
:D ortalık karışacak vaziyet alın
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2019 15:35
Sauron insan formu ile kibir ve fitne dağıtacak demektir. GoT dadında olacak zannımca.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yüzüklerin Efendisi dizisinin hangi dönemde geçeceği açıklandı
İlginizi Çekebilir