Breath of the Wild en iyi satan Zelda oyunu olmayı başardı

Nagihan Selin İnce 27.04.2018 - 01:46
Ödüllerden sonra sürpriz değil

Zelda: Breath of the Wild, Nintento'nun açıkladığı son satış rakamlarına göre en çok satan Zelda oyunu olmayı başardı. Elbette, yeniden yapım oyunlar ve yeniden yayınlanan oyunları göz arda ederek bu sonuca ulaşılıyor. 

Zelda: Breath of the Wild başarılara doymuyor

 Shigeru Miyamoto ve Takashi Tezuka tarafından tasarlanmış olan Zelda: Breath of the Wild piyasaya sürüldüğünden beri neredeyse aday olduğu her ödülü kucaklamıştı zaten. Bu kadar başarısı olan bir oyunun en çok satanlar arasında yer almaması kaçınılmazdı. 

Nintendo, Switch'de, Zelda: Wild of Breath'in 8.48 milyon kopya sattığını yayınladığı rakamlar ile doğruladı. Wii U'da da 1,5 milyon adet daha satılan Wild of Breath temelde, 10 milyon kadar kopya sattı ki bu da tüm Zelda oyunları arasında en yüksek satış rakamı. 

Serinin, en çok satanı unvanını elinde bulunduran bir önceki oyun ise Zelda: Twilight Princess idi. Zelda: Twilight Princess, Zelda serisinin en çok satan oyunu olma unvanını dünya çapında 8.85 milyon kopya satması ile elinde tutuyordu. 

Zelda oyunu Nintendo Switch, Wii U platformlarında oynanabilir. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 01:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
HYU
HYU 28.04.2018 09:22
Oyun sonuna kadar hakkediyor ödülleri.Bunu kabullenmek istemeyen dergiler olsa da oyun çok güzel buna kimse itiraz edemez diye düşünüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Zelda: Breath of the Wild en iyi satan Zelda oyunu oldu
İlginizi Çekebilir