Zenimax kurucu ve CEO'su Robert A.Altman hayatını kaybetti

Ersin Kılıç 5.02.2021 - 00:07
Zenimax Media'nın kurucularından biri olan ve aynı zamanda CEO'su Robert A. Altman'ın hayatını kaybettiği açıklandı.

Zenimax Media geçtiğimiz dakikalarda resmi bir duyuru geçti ve Robert A. Altman'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Altman oyun dünyasının en önemli ve büyük şirketlerinden biri olan Zenimax Media'nın kurucularından birisiydi ve aynı zamanda da firmada CEO'luk görevini üstleniyordu. 

Zenimax kurucu ve CEO'su hayatını kaybetti

Zenimax Media tarafından yapılan açıklamada Altman ile ilgili olarak "gerçek bir vizyon sahibi, iyi bir dost , insanların ruhuna ve birlikte başarabileceklerinin gücüne inanan birisiydi" ifadelerine yer verildi. 

1975 ve 1979 yılları arasında yayınlanan Wonder Woman dizisinde Prenses Diana karakterine hayat veren Lynda Carter ile evli olan Altman'ın ölüm sebebi ise henüz açıklanmadı. Lynda Carter aynı zamanda Zenimax'ın alt firmalarından biri olan Bethesda imzasını taşıyan birçok oyunda da farklı karakterlere sesiyle hayat vermişti.

1999 yılında kurulan Zenimax media son olarak Microsoft tarafından satın alındı. Firmanın altında Bethesda başta olmak üzere Arkane Studios, Alpha Dog Games, id Software, Machine Games, Tango Gameworks ve Zenimax Online Studios gibi önemli oyun yapım şirketleri bulunuyordu.

Zenimax kurucu ve CEO'su Robert A.Altman hayatını kaybetti

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2021 08:58
Bu sitenin belediyenin cenaze anonsları gibi surekli cenaze ilanı vermesi sizcede garip degilmi . Anladik yaşlisiniz da sizi okuyan cocuk ve gencleri de dusunup sadece çoook onemli sahsiyetlerin ilanini verseniz nasil olur.
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2021 11:27
Versin hacı ne var bunda? En azından her hafta çakma GTA VI haberi vermesinden iyidir.. Bide sektör için önemli adam, gayet doğal ;)
MK Okuru
MK Okuru 5.02.2021 19:28
Ergen, adam zaten önemli biri. Zenimax için googleda biraz arama yap, sonra yorum yaz. Bu yeni neslin beyninde kıvrım yerine buhar oluşuyor. Adamlar global haber yapıyor, önemli kaynakları takip edip paylaşıyorlar, bu sayede oyun dünyasında olan biteni biliyoruz. Sen git 1 el CS, 2 el LoL at.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Zenimax kurucu ve CEO'su Robert A.Altman hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir