9 AC Mirage Paskalya Yumurtası

Tunay Şahin 12.10.2023 - 17:50
Son çıkan Assassin's Creed oyunu, seriyi bu kadar popüler yapan unsurları tekrar ele alıyor. Peki, AC Mirage Paskalya Yumurtası olarak neler var?

Assassin's Creed Mirage, oyunun daha klasik yönlerine geri dönüyor. Oyuncuların burada keşfedecekleri birçok sürpriz mevcut. Oyun kesinlikle serinin klasik bölümlerinin hayranlarına hitap ediyor, bu da AC Mirage incelemelerine olumlu yansıyor. Birçok AC Mirage Paskalya Yumurtası (Easter Egg) , uzun süredir serinin hayranı olanların devam eden AC evreninde bazı eğlenceli detayları keşfetmeleri için mükemmel bir fırsat olabilir. Peki, Assassin's Creed Mirage'daki Paskalya yumurtaları neler?

Sayıca AC Mirage Paskalya Yumurtası Diğer Oyunlardan Fazla Gibi

Birçok oyun, bir ya da iki Paskalya yumurtası eklemeyi tercih eder. Bazı oyuncular için bu eğlenceli sürprizleri bulmak, oyunun en heyecan verici anlarından biri olabilir. Ancak, iyi bir Paskalya yumurtasını fark etmek zordur. Oyuncular dikkatli bakmadıkları takdirde oyunu tamamlayabilir ve AC Mirage Paskalya yumurtalarını kaçırabilirler.

Assassin's Creed Mirage dünyası detaylarla dolup taşıyor. Eğer oyunun daha derinliklerine inmek isterseniz, serinin uzun süredir hayranı olanlar için birçok ilginç unsur bulacaksınız. Diğer oyunlara küçük göndermeler ve hatta bir hayranın kedisi hakkında bir Paskalya yumurtası bile bulunmaktadır! Assassin's Creed Mirage'da neleri kaçırmış olabileceğinizi merak ediyorsanız, işte AC Mirage'daki tüm Paskalya yumurtaları:

Alamut Odyssey Paskalya Yumurtası

Alamut'ta bir kapının yanındaki kutunun üzerinde bir not bulunur. Bu not, AC'nin alametifarikası olan bıçağın daha önceki bir versiyonuyla bağlantılı bir açıklamadır. Şöyle yazdığını göreceksiniz:

Sayıca AC Mirage Paskalya Yumurtası Diğer Oyunlardan Fazla Gibi - 1

Sayıca AC Mirage Paskalya Yumurtası Diğer Oyunlardan Fazla Gibi

"Mektubuma yeni bulduğum bir şeyi ekledim; gizli bir blasé'nin eski bir taslağı, ilk. Adının Xerses'in Felaketi olduğunu görüyorsunuz. Bu Darius'un silahıydı. Ünlü atanızın ihanetinden sonra sevgili İran'ına dönüp dönmediğini bilmiyorum ama kılıcının bu gravürünü kendi kıyılarına ve size iade etmeyi düşündüm."

Assassin's Creed Mirage Paskalya Yumurtalarından biri olan bu not, özellikle bu ilk kılıcın hikayesini ele alan Assassin's Creed Odyssey DLC'sindeki bir karakterden bahsediyor. Belki de kaçınılmaz AC Mirage DLC'si için de aynı derecede ilginç bir şey elde ederiz?

İlginizi Çekebilir: Assassin's Creed Mirage inceleme

Assassin's Creed: Mirage Logosu

Semboller, özellikle Assassin's Creed gibi eski oyunlarda büyük bir rol oynar. Elbette, bazılarını fark etmek için keskin bir göz gerekiyor ve yakın zamanda, Assassin's Creed: Mirage logosunun serinin hayranları için sürükleyici bir Paskalya yumurtasına sahip olduğu ortaya çıktı. Logoya daha yakından baktığınızda Arapça yazılmış bir yazı göreceksiniz. Tercüme edildiğinde, yazıda "gizli" yazıyor ve bu da "Saklı Olan "a atıfta bulunuyor.

Sayıca AC Mirage Paskalya Yumurtası Diğer Oyunlardan Fazla Gibi - 2

Sayıca AC Mirage Paskalya Yumurtası Diğer Oyunlardan Fazla Gibi

Saklı Olanlar, suikastçılar "Suikastçı Kardeşliği" olarak bilinmeye başlamadan çok önce kurulmuş tarikattı. Siwa'lı Bayek ve Aya, Assassin's Creed Origins'te Saklı Olanlar'ı kurmuştur. Assassin's Creed: Mirage ise Basim'in 9. yüzyıl Bağdat'ında yeteneklerinde ustalaşarak çaylak yankesicilikten usta suikastçiliğe yükselişini anlatıyor.

Assassin's Creed Mirage'da Kedili Paskalya Yumurtaları

AC Mirage oyununda birçok oyuncunun dikkatini çeken ve heyecanlandıran özelliklerden biri kedili paskalya yumurtaları! Oyun haritasının dört bir yanında, üzerlerinde AC logosu taşıyan kedilere rastlayacaksınız. Bu detay, bir hayranın sosyal medyada kendi kedisiyle ilgili yaptığı paylaşıma gönderme yapmaktadır. Bu paskalya yumurtasının, hayranın gerçek kedisiyle ilgili bir anısına atıfta bulunuyor olması oldukça ilginç.

Sayıca AC Mirage Paskalya Yumurtası Diğer Oyunlardan Fazla Gibi - 3

Sayıca AC Mirage Paskalya Yumurtası Diğer Oyunlardan Fazla Gibi

Kedilere yaklaştığınızda ve onları sevdiğinizde bazen ilginç mesajlarla karşılaşabilirsiniz. Bir Redditor, bir kediyi okşarken "Hoş geldin, Yavru Kedi" şeklinde bir mesajla karşılaştı. Bu, Gizli Olanlar anlamına gelen "Hidden Ones" ifadesiyle yapılan zekice bir kelime oyunu ve AC Mirage'daki Paskalya Yumurtaları için eğlenceli bir dokunuş.

Ezio Auditore'nin Özel Silahı

Ezio Auditore ismini anımsıyor musunuz? Assassin's Creed II'nin unutulmaz kahramanı ve Brotherhood ile Revelations oyunlarında yeniden karşımıza çıkan efsanevi karakter. Assassin's Creed: Mirage, Ezio'nun meşhur silahına dair kökenlere bir gönderme yapabilir. Bu silah, genellikle Ezio'nun ikinci bileğinde bulunan diğer Gizli Kılıç.

Oyun serisinde, Ezio iki Gizli Bıçak taşıyan ilk suikastçı olarak bilinir. Fakat yeni bilgilere göre, Basim, Assassin's Creed evreninde iki gizli kılıçla dolaşan ilk karakter olabilir.

İki gizli kılıç taşımak kulağa oldukça basit geliyor olabilir. Fakat, bir mektup yazarının yenilikçi yaklaşımı sayesinde, Gizli Bıçak artık suikastçılar için bir ritüel olan yüzük parmağının kesilmesine gerek kalmadan, etkili bir biçimde kullanılabilecek şekilde modifiye edilmiştir.

İlginizi Çekebilir: Dead Island 2 Paskalya Yumurtaları

Çift Kılıç

Geçmiş AC Mirage'da kullanılan bazı silahlara bir başka referans da Gizli Olanlar Bürosundadır. Burası bazı görevleri bulabileceğiniz bir yer. Bununla birlikte, Suikastçılar hakkında biraz arka plan veren bir nota da ev sahipliği yapıyor. İkinci bir gizli kılıcın eklenmesinin kökeninden bahsediyor ve iki kılıcı ilk kimin kullandığına dair ipuçları veriyor. Düello yapan diğer Assassin's Creed kahramanlarına dair güzel bir ipucu.

Star Wars Temalı AC Mirage Sürprizleri

Basim karakterinin diyaloğu içerisinde, Star Wars'a özgü bir sürprize rastlayacaksınız. Karakterimiz, son dönemin sevilen dizisi Mandalorian'da sıkça tekrarlanan "Bu yoldur" ifadesini kullanıyor. Bu ifade, özellikle Mandalorian'ın etkisiyle popüler kültürde geniş yankı buldu ve meme kültürüne dahil oldu.

Prince of Persia'dan Assassin's Creed'e Özel Göndermeler

Prince of Persia ile Assassin's Creed arasında kurulan bağlantılar herkesin malumu. Eski serilere olan borçlarını unutmayan Assassin's Creed, Mirage oyununda da PoP'a özel referanslarla dolu. Bunlardan bir tanesi, oyunun tematik yapısına oldukça uygun bir şekilde sunulan ön sipariş bonusu.

Indiana Jones'a Gönderme

AC Mirage'da bulunan paskalya yumurtalarından biri, efsanevi arkeolog Indiana Jones'un unutulmaz tarzını anımsatıyor! Bazı oyuncular, AC Mirage'da kullanılan bazı kıyafetlerin bu ikonik film serisinden esinlenmiş olabileceğini düşünüyor. Ancak bu benzerlik, ortak coğrafi özellikler ve geleneksel kıyafetlerin etkisiyle olmuş olabilir. Assassin's Creed serisinin önceki oyunları da bu film serisine benzer göndermelerle doluydu.

Lovecraft Temalı Sürpriz

AC Mirage, paskalya yumurtaları arasında edebi bir dokunuşla HP Lovecraft hayranlarını sevindirecek bir detaya da sahip. Assassin's Creed'de bulunan bir easter egg, "Kitab al-Azif" adlı koleksiyon ürününün açıklamasında yer alıyor. Açıklamada belirtildiği üzere:

"Büyüye, Nethal gibi, inanç beslemem; ama bu kitabın Al-Hazred tarafından bir şaka maksadıyla yazıldığına inanmak zor. Anlatılan büyüler, beni hem büyülüyor hem de rahatsız ediyor. Kitaptaki anlatılan korkunç olayların gerçek dünyada yaşanmasından endişeliyim ve bu yüzden bu büyüleri yüksek sesle okumaya cesaret edemiyorum. Belki de saçma ama bu kitapta anlamlandıramadığım bazı şeyler var."

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 19:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.10.2023 23:58
Serinin hak ettiğinden fazla değer gören oyunu. Artık tüm mobil oyunların bu kadar çok haberi yapılmalı yoksa adeletsizlik olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2023 12:14
Muhteşem bir oyun olmuş bu Mirage. Köklere dönülmüş Game Of The Year alabilir bu sene.
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2023 11:40
Oyundan anlamıyorsun lütfen kendine başka bir hobi bul.
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2023 00:20
Zelda
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2023 16:17
hogwarts legacy, starfield ve spiderman 2'nin yayınlandığı sene evet...
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2023 13:38
Alır alır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2023 11:26
Oyun Steam'de yok ki, Ubisoft hadi konsolları geç, aynı platformda bile ayrımcılık yapıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
hakanefe
hakanefe 14.10.2023 03:51
gizli öğeler" ya da "sürpriz içerikler" diye çevrilmesi gerekir easter egg'in, düz çeviri yaparak Paskalya yumurtası diye çevrilmez...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2023 10:36
Her sene mahallecek paskalya yumurtası aradığımız için ve oyun farklı bir inanç sahibi coğrafyada geçtiği için paskalya yumurtaları eklemeleri çok önemliydi tabii. Sevgili editör arkadaşım, bunların adı Paskalya Yumurtası değil Sürpriz Yumurta.
Kalan Karakter: 300 Gönder
9 AC Mirage Paskalya Yumurtası
İlginizi Çekebilir