Alan Wake 2 Tam Çözüm / The Cult

Tunay Şahin 30.10.2023 - 03:08
Alan Wake 2 tam çözüm ve rehberimizin ilk bölümünde oyunun oldukça uzun süren kısmını birlikte tamamlıyoruz.

Alan Wake 2 tam çözüm içeriğimizde, Remedy'nin uzun zamandır beklenen devam oyununa güçlü bir başlangıç yapıyoruz. The Cult'ın giriş bölümü olduğunu düşünürsek, ilk bölüm için oldukça uzun sürüyor.

Alan Wake 2 Tam Çözüm / The Cult

Biraz tedirgin edici bir ara sahnenin ardından ormanda bulunan gölün içinde, yaralı bir şekilde sendeleyerek ilerleyen çıplak bir adamın kontrolünü ele geçireceksiniz.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 1

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Başlangıç pozisyonunuzdan sağa ve kütüklerin altına doğru ilerleyin. Ormandaki doğrusal patika boyunca devam edin, bir uçurum çıkıntısından el feneri tutan iki kişiyi gördükten sonra sola doğru ilerleyin. Bir ağacın altından geçip diğer tarafa geçmeden önce küçük bir atlama korkusu olacak. Düz olarak yolda devam edebilirsiniz.

Ormandaki sesler yükselmeye başlayacak ve etrafınızı saracak, ancak endişelenmeyin, hiçbir şey size (henüz!!!) saldırmayacak. Çöplüklerin etrafında ilerlerken araba fenerleri yanacak. Önünüzde birkaç gölgeli figür fark edeceksiniz, ancak size kıyafet ya da bir fincan sıcak kahve vermek için burada değiller. Bunun yerine, sadece sizinle ilgileniyorlar. Onlardan kaçınmak için sağa, kamp ateşi ışığına doğru ilerleyin.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 2

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Keskin bir sağa dönün ve bir sonraki kamp ateşine doğru ilerleyin. Bundan biraz daha ileriye gidebilirsiniz, ancak nereye varırsanız varın, yakalanacak ve kötü bir ritüelin gerçekleşeceği bir masaya atılacaksınız.

Return 1: Invitation ( Returun 1: Davetiye)

Bir sonraki bölüm başladığında, FBI ajanı Saga Anderson'ın komutasında olacaksınız. Uzun bir açılışın ardından ilerleyin ve bir adet Cauldron Lake Haritası elde etmek için haritayla etkileşime geçin.

Bu haritalar yönünüzü bulmak ve nerede olduğunuzu belirlemek için son derece kullanışlıdır. Bu bağlamda, ilk bölüm sizi hemen derinlere atıyor, aşağıdaki haritanın büyük bir kısmı hemen keşfedilebilir.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 3

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Her yerde toplanabilir eşyalar var, elimizden gelenin hepsini yazmaya çalışacağız ancak sizler de gözünüzü mutlaka dört açın. Oyunun sonlarına doğru, geri dönüşü olmayan bir nokta var, ancak tüm alanlar yeniden keşfedilebilir, bu nedenle hiçbir şeyi kaçırma riskiniz bulunmuyor. Bunu aklınızda tutarak, Şerif Yardımcısı Mulligan'a ulaşana kadar Ajan Casey'i takip edin.

Meet Deputy Thornton (Kendinizi Şerif Yardımcısı Thornton'a tanıtın)

Mulligan ile konuşun ve olası tüm diyalog seçeneklerini tüketin. Oldukça çenesi düşük, telsizdeki arkadaşı sebebi ile bu sahne biraz uzun sürecek ama hikaye hakkında bilginin çoğunu burada alacaksınız. Bundan sonra, çitin yanındaki  delikten geçerek yolunuza devam edin.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 4

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Güzel manzaraya yaklaşırken, Vaka Panosu ve Casey'nin Zihin Sarayı ile ilk karşılaşmamızı yaşayacağız. Bu, Casey'nin tüm farklı vakaları, ipuçlarını ve araştırma haberlerini zihinsel olarak organize etmesi için kullanışlı bir araçtır. Tahta ile etkileşime geçmek için ileri doğru yürüyün ve etkileşim tuşuna basın.

İlginizi Çekebilir: Alan Wake 2 Klavye ve Mouse Tuşları

Oraya vardığınızda, öğreticiyi takip edin ve hangi vakayla uğraştığımızı not edin. Bu, Cauldron Lake Cinayetleri ile bağlantılı bir dava. Üç kurban da panoda listelenmiş. Kurbanlar 2010 yılında kayıp oldukları bildirilmiş ve daha sonra olağandışı şişkinlikle ölü bulunmuşlardır. Saga ayrıca ölüm sonrası dövme yapıldığını ve her kurbanın kalbinin çıkarıldığını keşfediyor.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 5

Alan Wake 2 Tam Çözüm

İşiniz bittiğinde Zihin Sarayından çıkın ve son öğretici noktaya dikkat edin. Zihin Sarayı gerçek zamanlı olarak çalıştığından, savaş sırasında oraya erişmeye çalışmak alacağınız bir darbe ile sonuçlanacaktır. Dikkatsiz olursanız ölebilirsiniz de.

Casey'i patikadan aşağı doğru takip edin, çadır brandalarının kalıntılarını görene kadar kamerayı sola çevirin. Oraya vardığınızda durun ve sağa dönün. Şuna benzeyen bir alana ulaşana kadar yolu takip edin:

Gri taştan sağa dönün ve yukarı ve sola doğru eğimli patikayı takip edin. Asma kilitli bir kapıya varacaksınız. Ancak, kapının hemen sağ üst tarafında etkileşime girebileceğimiz bir ipucu var. Buraya ilerleyerek bir adet eesim alın. Arkanızı dönün ve geldiğiniz yoldan geri dönün. Bazı gazete kupürlerini aramak için bu kez ahşap yapıya girin.

Casey'i sonuna kadar takip ederek, merdivenlerden inin ve patika boyunca devam edin. Burada bir Mirror Peak işaretinin yanı sıra Ajan Casey'nin takip edeceği uzun bir patika ile etkileşime girebilirsiniz. Casey'i takip etmek yerine, sağdaki çamurlu yol boyunca devam edin.

Tabelayı geçtikten hemen sonra, solda, ormanın derinliklerine giden bir patika var. Bu yolu takip edin. Sıkışırsanız yardımcı olacak bir ışığı göreceksiniz.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 6

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Yolun sonunda bir gözetleme noktası ve Mortar Şelalesi için bir işaret vardır. Bunun hemen ötesinde, solda, çalıların arkasında bir simgenin belirdiğini göreceksiniz. Bu, her yerde bulunabilen bir Alex Casey beslenme çantasıdır. Açın ve iki adet El Yazması Parçası alın.

Büyük bir yarım daire çizerek sağa dönün ve kahverengi yürüyüş tabelasının solundaki patikadan aşağı inin. Ana yolda Ajan Casey ile tekrar buluşun. Thornton, Casey'i aşağıya kadar takip ederek bulunabilir.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 7

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Kamerayı sola doğru çevirin (açık kapı ekranınızın sağında kalacak) ve onu takip etmeden önce soldaki patikaye gidin. Biraz uzunca bir yol yürüdükten sonra, bir El Yazması Parçası içeren başka bir çanta bulacaksınız. Tam bir daire çizerek General Store yönüne dönün. Thornton'u arkadan takip etmek yerine, daha önce bahsedilen açık kapıdan girin. Masanın üzerinde bir defter var. Bir sonraki odada soğutucunun bulunduğu masaya yaklaşın ve bir adet resim almak için poker fişleri ve kartlarla etkileşime geçin.

Binadan çıkın ve Thornton ile Casey'i cesede kadar takip edin.

Investigate the Crime Scene (Suç Mahallini İnceleyin)

Vücutla etkileşime girerek bir adet anahtar görüntüsü alın. Yeni görüntüyü tahtaya yerleştirmek için Casey'nin Zihin Sarayını açın ve yön tuşlarına dokunun. Artık yeni bir araştırma hattınız var, bu yüzden buradan çıkın ve cesedi tekrar araştırın.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 8

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Üç adet resim elde etmek için üç büyüteç sembolüyle de etkileşime geçin. Şimdi Zihin Sarayını yeniden açın ve dava dosyalarının üzerine bir kez daha dokunun.

Bunları tahtaya yerleştirmek için, resim post-it not sorusunun üzerindeyken etkileşime basın. Bu oldukça zorlayıcı olabilir ancak biraz deneyimle, kartları doğru yerlere yerleştirmeyi çözeceksiniz.

Bunu yaptıktan sonra iki yeni soru ortaya çıkacaktır. Zihin Sarayından çıkın ve bir şey kaçırmış olma ihtimalinize karşı masayı tekrar araştırın. Bundan sonra, yakındaki iki alanda yeni ipuçları arayın:

2 ve 3 sayıları yere basılmıştır.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 9

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Bunun hemen sağındaki (Casey'nin arkasındaki) soğutucudan da iki adet resim bulabilirsiniz.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 10

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Thornton'a dönün ve tüm konuşma seçeneklerini kullanın. Ölen kişinin 2010 yılında Bright Falls'a gelen FBI ajanı Ajan Nightingale olduğunu açıklayacaktır. Bu size yeni bir ipucu ve Casey ile Nightingale hakkında konuşursanız ikinci bir ipucu verecektir.

Zihin Sarayına dönün ve bu iki ipucunu da "Kurban" sorusuna uygulayın. Yeni bir soru belirecek ve soğutucu kutusundaki ipuçlarını eklememize izin verecektir. 

Şimdi Casey'nin araştırdığı çeşitli kişilerin kafalarının içine girdiği oyun içi flashback sekansları olarak çalışan Profil Oluşturma tanıtılacak. Her iki Nightingale seçeneğini de kullanın.

Dava Panosuna dönün, yeni ipuçlarını ekleyin ve sizden Cauldron Lake'i aramanız istenecek.

Search Cauldron Lake (Cauldron Lake'i arayın)

Güneye doğru yol boyunca ilerleyin ve çöp kutusundan sağa dönün. Hemen karşınıza bir kulübe çıkacak. Kapının karşısındaki zeminde bir Tarikat Kilit Kutusu var. Bu küçük güzellikler oyunun her yerine dağılmış durumda ve çok kullanışlı bazı teçhizatlar içeriyor. Ancak onu açmak için kabinin içinde bulunabilecek bir koda ihtiyacımız var.

Üstteki ipucu boşlukları doldurmanıza yardımcı olacaktır:

  • Banyo lavabosunda ellerinizi yıkayın
  • Tavuğu buzdolabından çıkarın
  • Biraz kestirin

Artık kutuyu açabilirsiniz. İçinde tabancanız için mermi ve bir adet de ilk yardım paketi var.

Kulübeden sola dönün ve kamptan çıkan patikayı takip edin. Solunuzda devrilmiş bir kütük göreceksiniz, yolda bir çatala ulaşana kadar onu takip edin.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 11

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Buradan sola dönün ve bitene kadar yolu takip edin. Vardığınızda kendinizi başka bir kamp alanında bulacaksınız. Çadırların solunda UFO'lar hakkında bir kitap bulunabilir ve bunun hemen ötesinde üç adet el yazması parçası içeren başka bir çanta var.

Suç mahalline geri dönün ve eğer henüz yapmadıysanız diyalog seçeneklerinizi tüketin. Artık Casey'i göle kadar takip edebiliriz.

Casey'i sola doğru takip etmek yerine, sizi cadının kulübesine götürecek sağdaki çıkıntıyı arayın.

Çok ileri giderseniz, geçemeyeceğiniz bir su kütlesine ulaşırsınız. Cadı Kulübesinin karşısındaki köprüyü sola doğru takip edin. Soğutucuyu açarak Bir adet pil paketi bulabilirsiniz. Ayrıca bir de günlük var.

Bunun hemen ötesinde, sağda, bir adet el yazması parçası içeren başka bir çanta var.

Ana yola geri dönün ve Casey'e yetişin. Cadı Kepçesi (Witch Ladle) adlı garip işarete dikkat edin; buraya daha sonra döneceğiz. Şimdilik ağaca yaklaşın ve bir adet görüntü elde etmek için büyüteçle etkileşime geçin. Daha sonra bir adet el yazması sayfasını alın.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 12

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Return To The Car (Aracınıza Geri Dönün)

Bu önemli ipucundan sonra arabaya geri dönme zamanı gelecek. İlk olarak Casey'i, kendisiyle konuştuktan sonra bir adet kısayol anahtarı verecek olan Şerif Yardımcısına kadar takip edin.

Şerif Yardımcısının ötesinde açılabilen metal bir kapı var. Kapı ile etkileşime geçin, kilidini açın ve ardından düz olarak yolda ilerleyin.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 13

Alan Wake 2 Tam Çözüm

İletişim kulesinde durun ve sola doğru daire çizin. Bir çıkıntıya tırmanabileceksiniz. İçinde bir adet el yazması parçası bulunan başka bir çantayı bulacaksınız.

Ana patikaya dönün ve Casey'i tepeye kadar takip ederek ilerlemeye devam edin. Yakında arabamıza geri döneceğiz. Bright Falls'a gitmek için onunla etkileşime geçin.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 14

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Bright Falls (Parlak Şelaleler)

Keşfedilecek çok daha geniş bir alana sahip Bright Falls'a geldik. İlk olarak, yolun sonuna kadar ilerleyin. Soldaki bir adet Bright Falls Haritasını alın.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 15

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Lokantaya girmek yerine, parka ulaşana kadar yürümeye devam edin. Geyik Festivali (Deerfest) tabelasını geçtikten hemen sonra soldaki portakal ağaçlarını fark edeceksiniz.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 16

Alan Wake 2 Tam Çözüm

İçeri girdikten sonra, kuşların arasından geçin. Bankta oturan bir adam sinirlenecek ve şikayet etmeye başlayacak. Onu görmezden gelin ve çardağın sağındaki ağaca dikkat edin. İçinde beş adet el yazması parçası bulunan başka bir çantayı hemen arkasında bulacaksınız.

Lokantaya dönün ve Şerif Breaker ile konuşun. İçeri girin ve biraz konuştuktan sonra Booker'larla konuşun. Sağ taraftaki kabindeler. Onlarla konuşun ve geyik maskeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için diyalog seçeneklerinin hepsini kullanın.

Bir şey bulduklarından bahsedecekler, bu yüzden Zihin Sarayınıza gidin ve Booker'lar hakkında biraz araştırma yapın. Onlarla tekrar konuşmadan önce her iki seçeneği de tüketin. İsteksizce bir adet tarikat kolyesinden bahsedecekler.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 17

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Lokantadan ayrılmaya hazırlanırken Rose adında bir garson belirir ve sizi tanıyor gibi görünür. Sonunda kızınıza olanlar için üzgün olduğunu söyleyerek tüyler ürpertici bir açıklama ile biten garip bir konuşma yapar.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 18

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Bu noktada vakanıza geri dönerseniz, kolye ve diğer çeşitli bilgileri kullanarak tarikatın kendisi hakkında yeni bir soruşturma başlatabilirsiniz. Şimdilik dışarı çıkın ve Casey ile Breaker'a bilgi verin.

Go To The Morgue (Morga Gidin)

Onları polis karakoluna kadar takip edin ve ön kapıdan girin. Tam önünüzde, kaplamalı camın arkasında bir adet Şerif Karakolu Haritası bulacaksınız.

Ön kapıdan sola dönün ve Casey ve Breaker'a doğru yürüyün. Henüz onlarla birlikte aşağı inmeyin. Bunun yerine, soldaki açık kapıdan girin. Burada nadir bir koleksiyon olan bir adet Adventure Tours video kasetini alacaksınız, bu yüzden bunu aklınızda mutlaka bulundurun.

Odaya yeni girdiyseniz, solunuzdaki kapıyı açın. Burada bir toplantı yapılıyor, ancak sol tarafta, bir dosya dolabının içinde bir adet pil paketi var.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 19

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Artık morga gitmeye hazırız. Sağında birkaç tuğla sütun bulunan karanlık bir koridora ulaştığınızda bir adet sağlık paketi bulmak için dolapları inceleyin. Son olarak, bir sonraki görevimize başlamak için loş odaya girin.

Examine Nightingale’s Body (Nightingale'in Cesedini İnceleyin)

Nightingale'in cesediyle etkileşime girmeden hemen önce cesedin sağındaki arka odaya gidin. İlk yardım kutusuyla etkileşime girerek bir adet sağlık paketini alın.

Beş adet resim almak için beş noktada Nightingale ile etkileşime geçin. Ardından, Saga'nın Zihin Sarayına girin ve "Cauldron Gölünde Cinayet" i seçtikten sonra yeni resmi yerleştirin. Çıkın ve Nightingale'e dönün.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 20

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Saga, Nightingale'in sandığından bir el yazması sayfa alacak ve etrafınızdaki gerçekliği değiştirecek. Breaker ortadan kaybolacak ve Nightingale ayağa kalkıp etrafta dolaşacak ve sizi yere fırlatacak.

El yazmasına göre ışık sizi görünmez yapacak, bu yüzden acele edin ve yukarıdaki spot ışığına saklanın. Nightingale'in odanın etrafında, sağlık paketini aldığımız alana doğru dolaşmasını bekleyin ve sonra diğer yöne, geldiği koridora geri dönün.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 21

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Yolun sonunda bir adet tabanca bulacaksınız. Alın. Arkanızı döndüğünüzde çatışmaya hazırlıklı olun. Ufak bi tüyo; kafadan vuruşlar daha çok işinize yarar.

Alan Wake 2 Tam Çözüm - 22

Alan Wake 2 Tam Çözüm

Figure Out Where Nightingale Went (Nightingale'in Nereye Gittiğini Belirleyin)

Bir ara sahneden sonra Saga'nın kontrolünü yeniden ele geçirdiğinizde Casey'ye yaklaşın ve onu kontrol edin. Ardından, Casey'nin pozisyonunun hemen solundaki bir adet el yazmasını alın. Bu noktada, Zihin Sarayına dönene kadar ilerleyemeyeceksiniz. Eğer takılırsanız, Nightingale'in size saldırmasıyla ilgili yeni ipucunuzu yerleştirmek için Cauldron Lake'de Cinayet'in üzerine gelin.

Bundan sonra, yeni görüntülerinizi ve sonraki ipuçlarını not edin. Oyun artık devam etmemize izin veriyor.

Polis merkezinden çıkıp Casey'i arabaya kadar takip ederek Cauldron Lake'e geri dönün. Böylece çok uzun olan ilk bölüm sona eriyor.

Yararlı Linkler

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 18:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.11.2023 23:04
Oyun animasyonları çok kötü.Kayarak giden karakter ve yere basma hissi yapay…Rdr2 gibi değil…Ki Rdr2 de bile animasyonlar yer yer daha iyi olmalıydı dedirtiyor.Dünyanın en iyi oyunu olmasına rağmen
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2023 10:21
Eline sağlık, böyle tam çözümleri özlemiştim açıkcası.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alan Wake 2
İlginizi Çekebilir