Apple, Twitter'ın 'X' ismiyle App Store'a listelenmesine izin vermiyor

Taylan Bal 1.08.2023 - 15:14
Apple, Twitter'ın isim değişikliğinden sonra uygulama mağazasında "X" adı ile listelenmesine izin vermiyor. İki firma arasında hukuki savaş başlayabilir.

Apple, Twitter'ı yeni "X" adıyla App Store'da listelemeye izin vermiyor. Beeping Computer'ın haberine göre, Apple, bu durumu Elon Musk'a karşı kötü bir davranış olarak ya da bir şeyi kanıtlamak için yapmıyor. 

Twitter'ın "X" ismiyle listelenmesi engellendi

Apple'ın bu adımı, uygulamaların isimlerinin tek bir karakterden fazlasına sahip olma kuralı nedeniyle gerçekleşiyor. Bu durum, Google Play Store'da Android versiyonunun "X" adıyla Twitter'a atıfta bulunmadan listelendiğini gösteriyor.

İlginizi Çekebilir: Twitter'ın 'X' olarak yeniden markalaşması hukuki sorun olabilir

Bu arada, App Store'daki uygulama listelemesi hala platformun adının Twitter olduğunu göstermeye devam ediyor. Yine de, iOS uygulamaları 30 karaktere kadar olabilmelerine rağmen en az iki karaktere sahip olmak zorundalar. 

Uygulama listelemesinde bazı çelişkiler bulunuyor. Örneğin, "X" uygulamasının "herkes için güvenilir dijital alan" olduğu belirtiliyor. Ancak, yine de listelemede uygulamanın adı Twitter olarak geçiyor. Ayrıca, listelemedeki "Yenilikler" bölümünde "İyileştirmeler yaptık ve hataları düzelttik, böylece Twitter sizin için daha da iyi" deniliyor.

Elon Musk'ın yeniden markalaşma çabaları engelleniyor

Musk yönetimi boyunca, "X" ya da Twitter'da her zaman netlikten uzak durulmuş gibi görünüyor. Şirketin San Francisco merkezine yerleştirilen yeni "X" işareti ve platformdaki "X" markasıyla birlikte, sosyal medya sitesinin adı konusunda hala bazı karışıklıklar var gibi görünüyor. 

Ancak resmi olarak, platformun adı "X" ve yeniden markalama, Musk'ın "X"i Çin'in WeChat gibi bir süper uygulamaya dönüştürme planının bir parçası olarak yapılıyor. WeChat, bir sosyal medya platformu, bir mobil ödeme uygulaması ve anlık mesajlaşma hizmeti olan bir uygulama.

Sonunda, beklenen şey, Apple'ın boyun eğeceği ve her iki büyük uygulama mağazasının da uygulamayı "X" olarak listeleyeceği olacaktır. Ancak bu gerçekleşene kadar, bazıları iOS listelemesinin "X" in başına ya da sonuna bir boşluk eklemesini de önermiş görünüyor.

Apple ve Twitter arasındaki isim kavgası devam ediyor

Musk, yeniden markalama duyurusunu yapmadan önce tüm olası sorunların çözüme kavuşturulduğundan emin olmalı. Bazı pazarlarda X.com web sitesi yetişkinlere yönelik içerik barındırdığı yanılgısına düşülerek de engellendi. Ancak ne yazık ki, Musk'ın anlık kararları alması en iyi yaptığı şey gibi görünüyor. Peki siz neler düşünüyorsunuz?

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 11:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2023 17:15
Kripto uygulamaları gibi kimlikle kayıt olma gelmeli. Çöplükten beter durumda, bi mail açan kayıt olup insanlara her hakareti yapabiliyor. Gerçek kişiler olarak tek kötü söz yazamazlar.
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2023 12:50
Vaay. İnterneti de devletlerin himayesi altına alalım, gündelik hayatta yetmiyormuş gibi insanlar bir de internette devlet kurumları tarafından fişlensin ve yargılansın. Neden? Çünkü birileri bana kötü söz söylüyor :(
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2023 23:54
Sen internet hakkında hiçbir şey bilmiyorsun. Madem öyle burada neden anonim olarak yazıyorsun. Adın soyadın ile üyelik al seni yakından tanıyalım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple, Twitter'ın 'X' App Store'da listelenmesine izin vermiyor
İlginizi Çekebilir