Honor Earbuds 2 SE inceleme

Murat Oktay 5.08.2021 - 17:31
Kulakiçi surround ses sistemi olarak da adlandırabileceğimiz Honor TWS Earbuds 2 SE inceleme için test masamızda yerini aldı.

Gitgide artan kulaklık kullanımı, teknoloji piyasasında yepyeni bir rekabet alanı yarattı. Özellikle mobil ürünler alanındaki rekabet, firmaları, ürünlerini çeşitlendirmeye zorluyor. Ayrıca, üreticilerin kendi markası içinde ekosistemini de geliştiriyor. Elimize son ulaşan ürün, Honor TWS Earbuds 2 SE inceleme için test masamızda yerini aldı. Ürünü incelemeden önce "Bluetooth Kulaklık Seçimi Nasıl Yapılır?" başlıklı makalemize de göz atmanızı tavsiye ederiz.

Honor Earbuds 2 SE inceleme

Honow, Huawei'den ayrıldıktan sonra ilk TWS kulaklığı, Earbuds 2 SE ile piyasaya sunuldu. Honor, 16 Haziran'da gerçekleştiği toplantıda Honor 50 serisi ile birlikte kulaklığın tanıtımını da gerçekleştirmişti. Honor X1 Earbuds'ın tasarım üzerine inşa edilen kulaklık, aktif gürültü azaltma ve uzun pil ömrüne odaklanmış.

Son derece sadece bir kutu tasarımı ile gelen ürünün kutusundan kulaklık, şarj kablosu, kulaklık uçları, hızlı kılavuz, güvenlik bilgileri ve garanti kartı çıkıyor. Kulaklık uçları, yabancı cisimleri önleyen, kulaklığın toz geirmez iç ağzını koruyan bir iç izolasyon katmanı ile kaplanmış.

Honor Earbuds 2 SE inceleme

Honor Earbuds 2 SE True Wireless Stereo (TWS) Kulaklık Teknik Özellikleri

Genel

  • Marka: Honor
  • Modeli: Earbuds 2 SE True Wireless (TWS) Kulaklık
  • Kulaklık tipi: Kulak içi
  • Bağlantı: Kablosuz

Ürün Detayları

  • Mikrofon: Var
  • Boom mikrofon: Yok
  • Katlanabilir: Hayır
  • Sürücü boyutu (mm): 10
  • Su geçirmezlik: IPX4
  • Ağırlık (g): 5.50
  • Şarj kutulu ağırlık (g): 46.5

Bağlantı özellikleri

  • Bluetooth: Evet
  • Bluetooth Sürümü: 5.2
  • Bluetooth Codec Desteği: AAC
  • Bluetooth aralığı (Metre): 10

Pil özellikleri

  • Şarj bağlantı noktası: USB Tip-C
  • Kulaklık şarj süresi (Saat): Yalnızca Kulaklıklar 1
  • Şarj kutusu dolum süresi (Saat): 1.5
  • Kulaklık pil ömrü (Saat): 10
  • Şarj kutusu ile pil ömrü (Saat): 32
  • Kulaklık pil kapasitesi (mAh): 55
  • Şarj kutusu pil kapasitesi (mAh): 410

TWS (True Wireless Stereo) Nedir?

Öncelikle Honor Earbuds 2 SE inceleme yazımızda bol bol geçen TWS kavramını kısaca açıklayalım. TWS, True Wireless Stereo kelimelerinin baş harfleri kullanılarak oluşturulan bir kısaltmadır. Sesi aktarmak için teller veya kablolar yerine Bluetooth sinyallerini kullanır. TWS, bir ortam kaynağına fiziksel olarak bağlanmayan ancak yine de bir aygıtın birden çok parçasının birlikte çalışabilmesini sağlamak için fiziksel bağlantılara dayanan kablosuz aksesuarlardan farklıdır.

Bir medya kaynağı cihazına bağlanmak veya bir kulaklık veya hoparlörü diğerine bağlamak için kablolara ihtiyaçları yoktur. Bluetooth çipleri ile tamamen kablosuz bir bağlantı kurar.

Honor Earbuds 2 SE inceleme

Markaya ve ilgili aksesuara bağlı olarak, farklı TWS cihazları medya kaynaklarına farklı şekillerde bağlanır. Çoğu TWS kulaklık, medya kaynağı ile ikinci kulaklık arasındaki birincil bağlantı olarak tek bir kulaklık kullanır. Birinci kulaklık, kaynak cihaza bir sinyal gönderir, bağlanır ve ardından kaynak cihaz, aynı sinyali kulaklığa iki ileterek, sürükleyici bir surround ses deneyimi sağlar.

EarBuds 2 SE TWS Basit Kurulum Sağlıyor

Honor EarBuds 2 SE, hızlı eşleştirmeyi desteklemek için Honor ve Huawei cep telefonlarıyla rahatlıkla çalışıyor. Eşleştirme başarılı olduktan sonra, açılır pencere aracılığıyla kulaklığın şarj durumu ve kalan güç bilgilerini gösteriyor. Tabi bu diğer markalarla eşleşmesi zor anlamına gelmiyor. Ancak teknolojiyi takip edenlerin de yakından bildiği "Ekosistem" kavramını doğru şekilde yönetebilen bir kulaklık olmuş.

Honor Earbuds 2 SE, polimer kompozit diyaframa ve hassas ayar için arka boşluk yapısına sahip 10 mm özel dinamik sürücüler tarafından desteklenmektedir. Kulaklıklar, bağlantı için Bluetooth v5.2 kullanır. Aktif gürültü engelleme ve kulaklıklardaki dokunmatik kontroller kullanılarak etkinleştirilebilen şeffaflık modu bulunmakta. ANC, ortamdaki sesleri engellerken, şeffaflık modu, kulakiçi kulaklıkları çıkarmaya gerek kalmadan insanları veya dışarıdaki sesleri dinlemeyi kolaylaştırıyor.

Honor Earbuds 2 SE inceleme

Honor Earbuds 2 SE inceleme: AI Destekli Oyun Modu

Kulaklıklar, AI gürültü azaltma desteğine sahip çift mikrofonla birlikte geliyor. Ayrıca oyun sırasında seste daha az gecikme için düşük gecikmeli oyun modu da cihaza eklenmiş. Bu sayede kulağınızdaki ses ile, telefonunuzda izlediğiniz görüntünün senkronize olarak takip edebiliyorsunuz. Bu durum özellikle, PubG gibi rekabetçi oyunlarda oldukça önemli. Zira sesin geldiği konumu ve zamanı kulağınız ile ne kadar hızlı belirlerseniz, o kadar hızlı cevap verebilirsiniz.

Honor Earbuds 2 SE üzerindeki dokunmatik kontroller, parçaları, çağrıları kontrol etmek ve ANC veya şeffaflık modunu etkinleştirmek için kullanılabiliyor. Bu sayede bağlı olan cihaza ihtiyaç duymadan sesinizi kulaklıklarınız üzerinden de rahatlıkla yönetebiliyorsunuz. Kulaklıkları çıkarıldığınızda müziği otomatik olarak duraklatan ve tekrar takıldığında devam eden akıllı algılama özelliğine de sahip. Gerçi şeffaflık modu sayesini doğru kullanabilirseniz, pek de ihtiyaç kalmayacak bir özellik gibi de düşünülebilir.

Cihazı telefonunuz ile eşleştirdikten sonra birkaç farklı özelliğe de ulaşabiliyorsunuz. Örneğin akıllı ses modu gibi. Bu sayede seyahat planınızı cihaza tanıtıp, otomatik olarak istediğiniz özelliklerin aktif olmasını da sağlayabiliyorsunuz. Cihazın en önemli özelliklerinden biri olan "Gürültü azaltma" özelliğini de bu şekilde otomatikleştirebilirsiniz. Örneğin tren ile yapacağınız bir seyahatin saatlerini tanımlarsanız, kulaklığınız, treninizin hareket ettiği anda gürültü azaltma modunu aktif edecektir. Üstelik sadece dinleme için değil, mikrofon için de aynı işlevi aktif ediyor. Özellikle rüzgarlı havalarda karşı taraf için eziyet olan rüzgar gürültüsünün etkisini azaltabilirsiniz.

Honor Earbuds 2 SE inceleme

Bu tarz kulaklıarda genelde büyük sorun bas seslerde olur. Bunu çözebilmek için 10 mm'lik bir bas sürücüsü bulunduran kulaklıkta, sürücü polimer kompozit bir diyafram ile kaplanmış. Bu sayede ses kalitesi daha kaliteli hale gelmiş ve orta ve yüksek frekanslar daha rahat birbirinden ayrılabilir hale gelmiş.

Şarj kutusu oldukça sadece bir tasarıma sahip. Minik bir boyuta da sahip olduğu için rahatlıkla cepte taşınabilir bir kutucuk olmuş. Hızlı şarj özelliği sayesinde de, 10 dakika gibi bir sürede kulaklığınızı %40 oranında doldurabiliyor.

Honor Earbuds 2 SE inceleme: Karar

Honor EarBuds 2 SE, zengin işlevlere, dengeli performansa ve pil ömrü açısından iyi bir ömre sahip, mevcut ana akım TWS kulaklıkların estetiğine uygun bir tasarıma sahip bir ürün. Yurt dışında 70 dolarlık bir etiket fiyatı ile satılan ürünün ülkemizdeki fiyatı henüz belli değil. Honor Earbuds 2 SE inceleme yazımızda yer verdiğimiz bazı özelliklere ait açıklamaları aşağıdaki videomuzda detaylı olarak izleyebilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 07:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2021 20:36
Ürünü nereden tedarik edebiliriz

Satın alabileceğimiz bir link site varmıdır.

--------------------------

Henüz çıkmadı ürün, önümüzdeki günlerde muhakkak teknoloji marketlerde olacaktır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2021 23:47
70 dolar nasıl 1200 TL ediyor

---------------

Çünkü dolar yerine pound ile çarpınca öyle oluyor. :) Teşekkürler uyarınız için. Gerekli düzenleme yapılmıştır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2021 22:33
konu dışı

umarız apple animasyon çalıştırmayan bi konsol yapar ve gıdım gıdım grafikleri yükselterek milletle dalga geçen sony ve microsoft'a günlerini gösterir,,bu işin yeni nesil oyunlarla güncellemelerle unreal engine 5 le olacak şeyler değil cd'yi taktınmı olay bitecek kardeşim hepsi yalan..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Honor Earbuds 2 SE inceleme
İlginizi Çekebilir