En iyi Bluetooth Kulaklık Seçimi Nasıl Yapılır?

Murat Oktay 22.07.2020 - 03:27
En iyi Bluetooth Kulaklık seçimi nasıl yapılır? Oyuncuların en önemli aletlerinden olan kulaklığımızı nasıl doğru seçebiliriz?

Öyle bir an düşünün ki, çok sevdiğiniz çevrimiçi bir oyunda zirveye yarışıyorsunuz. Son rakibinizi indirmeye sadece tek mermi uzaktasınız. Yanağınızın yanından soğuk terler süzülürken, kalbiniz göğsünüzden çıkacak gibi atıyor. İşte tam o anda ekranın köşesinde beliren minicik piksel oynamasını fark ediyorsunuz. Dürbünden atışı yapacağınız noktayı ayarlıyorsunuz. Ama o da ne? Rakibiniz de size nişan almış. Tetiği kim önce çekerse, oyunu o kazanacak. Ama Allah'ın belası kulaklığınızın kablosu fareniz ile dolaşmış ve o tuşa bir türlü tıklayamıyorsunuz. Bir de bakmışsınız ki, yerde yatan sizsiniz. Monitör artık duvara mı fırlar yoksa kasa balkondan aşağı mı gider bilemiyorum ama benim kulaklığımın üzerinde tepineceğim kesin. Büyük ihtimalle ertesi sabah ilk işim, En iyi Bluetooth Kulaklık seçimi yapabilmek için tüm websitelerini dolaşmak olacaktır. Zaten akşam kulaklığımı kırdığım için yenisine ihtiyacım var.

En iyi Bluetooth Kulaklık Seçimi Nasıl Yapılır?

Kablolu Mu Yoksa Kablosuz Mu Kulaklık Tercih Etmeliyim?

Bu konuda birçok farklı görüş var. Kimi oyuncular bluetooth kulakların yeterli sürede sesi kulağınıza ulaştıramadığını düşünürken, kimileri de tam tersini savunuyor. Bana sorarsanız, uzun yıllardır Beats Wireless kullanan biri olarak, kablosuz kulaklıkların oyunlarda hiç sorun yaratmadığını söyleyebilirim. Üstelik, Beats kulaklıklar müzik amaçlı kullanım için üretilmiş olsa bile verdiği sonuç benim için oldukça tatmin edici. Şimdi kimilerinizin Beats Kulaklık için "Oyuncu adam Beats kullanır mı?" dediğini duyar gibi oluyorum. Burada önemli olan nokta kulağınızdaki tınıdan ne kadar keyif aldığınız.


Yazımızda oyuncular için En iyi Bluetooth Kulaklık seçimi için yol göstermeye çalışacağız demiştik. Ancak bunu çok kısa tutmak yerine, elimizden geldiğince detaylı bilgi aktarmaya çalışacağız. Bu sayede, tercih edeceğiniz kulaklığı sadece bilgisayarınızda değil, ihtiyacınız olan her noktada değerlendirebilme şansınız olsun istiyoruz. Neyse lafı daha çok uzatmadan, kulaklık seçiminde önemli olan noktaları anlatarak başlayalım.

Kulaklık Seçerken Nelere Dikkat Etmek Lazım?

Ses Kalitesi

Herhangi bir çift kablosuz kulaklığa geçmeden önce, ses kalitesinin göz önünde bulundurulması çok önemlidir. Günümüzde birçok kablosuz kulaklık aptX teknolojisi ile donatılmıştır. Basitçe söylemek gerekirse, Bluetooth hiçbir zaman yüksek kaliteli ses aktarımı için tasarlanmamıştır, bu da sesin sıkıştırıldığı anlamına gelir. Müzik dinlemek için en iyi seçim bluetooth kulaklık olmasa da oyunlarda çok ciddi etki edecek bir oran değildir.

aptX'in ses kalitesi CD'lere çok benzerdir. Tek farkı sıkıştırma şeklidir. Ancak buradaki hile, hem kulaklıkların hem de ses cihazlarının (örneğin hoparlör veya telefon) aptX teknolojisini desteklemesi gerektiğidir.

Form, Konfor ve Boyut

Bu üç madde, çoğu kişinin en iyi kablosuz kulaklık tercihini yaparken odaklandıkları alanlardır. Birçok oyuncu, günde en az birkaç saat kullanacağı bu ürünlerde, kendisi için hem görsel hem de en ergonomik olanı tercih ediyor.

Tabii ki, birçok kişi kulaklığın stiline de çok dikkat ediyor. İyi görünmeyen kablosuz kulaklıklar, şık görünümlülerin yanında pek tercih edilmemekte.

Üç tür kablosuz kulaklık vardır: kulak içi, kulağa geçen (salyangoz gibi olan modeller) ve kulak üstü.

Kulak içi kendi kendini zaten oldukça iyi anlatıyor. Özellikle mobil cihaz üreticilerinin gündemini dolduran, formunda ve işlevselliğinde devrim yaratmaya çalışan en yenilikçi alandır.

Kulağa geçen kulaklıklar, kulakların üzerine oturan ancak tam olarak kapamayan kulaklıklardır. Bu sayede dış dünyaya algınız biraz daha açık oluyor.

Benim de tercih etttiğim tür olan kulak üstü modeller ise tüm kulağı sarar. Kulağa geçen modeller ile kulak üstü kulaklıklar arasında kulak üstü kulaklıkların daha yüksek ses seviyelerine ulaşarak, daha iyi bas duyumu oluşturmaya izin vermesi. Ancak biraz daha ağır olması gibi bir gerçiği de beraberinde getiriyor.

Kontroller ve Eşleştirme

Kablolu kulaklıklara alışkınsanız, kablosundaki düğmeleri ses seviyesi ayarlamak veya medyanızı oynatmak / durdurmak gibi şeyleri kontrol etmek için de kullanılırsınız. Ancak kablosuz kulaklıklarda bu durum çok daha farklıdır. Zira birçok kablosuz kulaklık, kulaklıkların üzerindeki butonlar ile kontrol edilir ve aynı zamanda bunlar ile kullanacağınız cihaza daha çok hakim olabilme şansına sahip olursunuz.

Kontrol yöntemi ve tarzı düşündüğünüzden çok daha önemlidir. Birçok üretici işlevsellik yerine tarzı tercih eder ve hepsi ihtiyaçlarınıza bağlıdır.

Dikkate alınması gereken başka bir nokta da, kulaklıkların harici bir cihazla nasıl eşleşebileceğidir. Çoğu, bilgisayar veya telefonlar ile eşleştirmek için Bluetooth'u kullanır, ses aktarımını da bu kanal üzerinden yapıyor. Kimi yeni teknoloji ürünü kulaklıklarda NFC işlevi de bulunuyor. Bu sayede kimi zaman eziyet haline gelen eşleme problemi de ortadan kalkıyor. NFC özellikli cihazınıza sadece dokundurarak eşleştirme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Pil Ömrü

Bugüne kadece sadece kablolu kulaklık kullanlar, kablosuz kulaklıkların sınırlı pil ömrüne sahip olmasını yadırgıyabilirler. Ancak, kablosuz kulaklıklar pil olmadan çalışmayacağı gibi, seçim yaparken göz önünde bulundurulması gereken en önemli etkenlerden de biridir. Çoğu kablosuz kulaklık size birkaç saatlik iyi bir pil ömrü sunuyor. Ancak daha uzun pil ömrüne ihtiyacınız varsa, tercihinizin fiyatına oldukça etken olabilecek bir sorunu da beraberinde getiriyor. Tabii işiniz bittiğinde şarja takmazsanız, bir sonraki ihtiyacınız oluştuğunda da kullanamayacağınızın bilincinde olmanız da gerekiyor. Neyse ki şarj süreleri çok uzun olmuyor. Kulaklığın ağırlığını arttırmamak için büyük piller kullanmılmıyor.

Kulaklık Fiyatı

Geldik zurnanın zırt hatta biraz da zart dediği noktaya. En iyi Bluetooth Kulaklık seçimi yapabilmek için hatırı sayılır bir miktarı gözden çıkartmanız gerekir. Ancak birçok kişi bin liralık bir kulaklık ile birkaç yüz liralık kulaklığın arasındaki kalite farklını çok ciddi miktarda anlayabilecek ya da önemseyebilecek derecede bir kulak yapısına sahip değil. Bazı noktaları fark edebilseler bile, çoğu insan kalitede hafif bir artış olarak algıladıkları bir nokta için bu kadar yüksek ücret ödemeye istekli olmuyor.

Kablosuz Oyuncu Kulaklığı Nasıl Seçilmeli?

Kulaklık satın alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları öğrendiğimize göre, sıra geldi ihtiyacımızı belirlemeye. Benim kişisel tercihim yukarıda da söylediğim gibi Beats markasından yana olsa da oyuncu kulaklıklarının bazı gereklilikleri de bulunuyor. Bunlara da biraz değinmekte fayda var.

Bluetooth, oyun kulaklıkları için güzel bir alternatif olabilir, ancak çok tercih edilmeyen kablosuz bağlantı yöntemidir. Bluetooth, telefonunuza ve PC'nize rahatlıkla bağlanmanıza olanak tanır, bu da Bluetooth özellikli kulaklıkları hareket halindeyken de rahatlıkla kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Oyuncu kulaklıkları, sadece konuşmanıza ve dinlemenize izin vermek için yerleşik boom mikrofonlu kulaklıklardır ve çevrimiçi oyunlarda büyük öneme sahiptir. Çoğu bilgisayarınıza veya oyun konsolunuzun denetleyicisine bağlı bir kablo gerektiren sayısız oyun kulaklığı vardır. Kablosuz oyun kulaklıkları ise bu kablo ile olan tüm ilişkinizi bitiren ve kablolarla bozulmamış iki yönlü sesin keyfini çıkarmanıza olanak tanıyan ürünlerdir. Kablosuz kulaklıklar, kablolulara oranla bir nebze daha pahalıdır. Ancak getirileri, bu fiyata değer.

Kablosuz Kulaklıklarınız Tüm Cihazlarınız İle Uyumlu Olmalı

Özellikle konsol oyuncusuysanız bir oyun kulaklığı satın almanın en önemli özelliği uyumluğudur. 3,5 mm konektörlü kulaklıklar hemen hemen her şeyle çalışabilir, ancak kablosuz kulaklıklar genellikle tercih ettiğiniz sistemle uyumluluk gerektiren USB vericileri kullanır.

Çoğu kablosuz kulaklık, kutudan çıktığı gibi bilgisayarlarla çalışır, ancak PlayStation 4 / Xbox One uyumluluğu önemli bir konudur. İki konsolun USB'yi kullanma biçimi nedeniyle, PS4 ve Xbox One desteği genellikle birbirini dışlar. Kablosuz kulaklığınızın PS4 veya Xbox One ile uyumlu olup olmadığını öğrenmek için mutlaka almadan önce ürün sayfasına ve ambalajına bakın.

Ayrıca, kulaklığın PC'nize veya oyun sisteminize tam olarak nasıl bağlandığını kontrol edin. Bu, PS4 Slim kullanıcıları için özellikle önemlidir, çünkü bazı PS4 uyumlu kulaklıklar çalışmak için hem USB hem de optik ses kullanır ve PS4 Slim'in optik ses bağlantı noktası yoktur. Bu durumda, optik çıkış ekleyen bir HDMI adaptörü almanız gerekebilir.

En iyi Bluetooth Kulaklık En İyi Oyuncu Kulaklığı Demek Değildir

Bluetooth, 2.4GHz bağlantısı ile aynı ses kalitesini ve gecikme performansını sunmaz, bu nedenle çoğu kablosuz oyun kulaklığının kendi vericileri / alıcıları vardır.

Mikrofonlar da Önemlidir

Tüm oyun kulaklıklarında mikrofon bulunur, ancak tüm mikrofonlar aynı performansı göstermez. İyi bir kulaklık mikrofonu en azından net ses iletişimi sağlamalıdır, ancak muhtemelen yayın kalitesinde olmayacaktır. Bazı kulaklıklar, oyunlarda kullanabileceğiniz mükemmel mikrofonlara sahiptir. Diğerleri sadece sesli sohbette duyulmanıza izin verir, ancak bazı kablosuz cihazlar netl ses iletimini sağlamaktan uzak olabilir.

Yayıncılık ya da ses kaydı yapmayı düşünüyorsanız, kulaklığınıza ek olarak özel bir USB mikrofonu da düşünmelisiniz. İyi mikrofonlar 50 ila 150 $ arasında bulunabilir. Burada sesininiz patlamaması çok önemli. Distortion dediğimiz bu patlamalar yayınınızın kalitesini, yeni başlamış bir Youtuber'dan farklı kılmayacaktır.

Ayrı bir mikrofonun konumlandırılması ve yapılandırılması konusunda daha dikkatli olmanız gerekir, ancak profesyonel olarak çalışmak istiyorsanız buna değer.

En iyi kablosuz oyun kulaklığı için sizlere birkaç öneri belirledik. Bundan sonra size bütçenize en uygun olanını tercih etmek kalıyor.

Tercih Edebileceğiniz En iyi Bluetooth Kulaklık Modelleri

SteelSeries Arctis Bluetooth Legacy Edition

En iyi Bluetooth Kulaklık Seçimi Nasıl Yapılır?

MarkaSteelSeries
Pil1 Lithium ion pil
RenkSiyah
Bağlantı TürüBluetooth
Lityum Batarya Enerji İçeriği28 Vat Saat
Lityum Batarya Voltajı1 Volt
Lityum Batarya Ağırlığı2 Gram
Lityum İyon Hücre Sayısı1
Ürün Ağırlığı318 g
Boyutlar17.97 x 9.19 x 20.07 cm

HyperX Cloud MIX Bluetooth Oyuncu Kulaklık HX-HSCAM-GM

En iyi Bluetooth Kulaklık Seçimi Nasıl Yapılır?

MarkaHyperX
SeriHyperX Cloud MIX™
Piller:1 Lityum polimer pil
Ürün Model NumarasıHX-HSCAM-GM
Bağlantı TürüBluetooth
Lityum Batarya Enerji İçeriği2.22 Vat Saat
Lityum Batarya Ağırlığı12 gram
Lityum İyon Hücre Sayısı1
Ürün Boyutları16.51 x 11.43 x 6.35 cm

Razer Hammerhead BT

Kablosuz Oyuncu Kulaklığı

MarkaRazer
ModelHammerhead BT
Pil1 Lithium Polymer
RenkSiyah, Yeşil
FormKulak İçi
Bağlantı TürüBluetooth
Güç KaynağıŞarj Edilebilir Pil
PilDahili
Kullanım Süresi8 Saat
Lithium Pil Enerjisi160 MA Saat (mAh)
Lithium Ion Hücre Adedi1
Ağırlık28 g
Boyutlar15.6 x 9.8 x 19.8 cm

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 18:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2020 15:17
Yalnız şöyle bir sıkıntı var;kulaküstü kulaklıklar kendi aralarında ikiye ayrılır
1: Kulak Kapsayan Türden Kulaklıklar
2:Kulak Üstü Türden Kulaklıklar
Kulak kapsayan kulaklıklar sizi dünyadan koparacak kadar iyi bir yalıtımı vardır genelde
Kulak üstü ise yukarıda yazıldığı gibi yalıtımı zayıftır..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2020 10:31
en iyisi olsa ne olucak sıcaktan ve terden deri soyuluyor isterse 1000 2000 tl olsun kulaklık yinede fayda etmiyor kulaklıgı bir cikarıyorum kulagim disi ici siyah kalıntı deriler
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2020 12:19
Deri olmayan bir model kullanman lazım zor bir durum değil arctis serisi bu konuda iyi ve siyah parçalar olsa bile eski kulaklığımda da aynısını yaşıyordum zaten saç baş dağıttığından duş almadan çıkamıyordum ben bir duşa bakıyor :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2020 13:03
Merlin'den hep böyle içerikler bekliyoruz. Teşekkürler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
ruyaguclu
ruyaguclu 22.07.2020 12:20
bluetooth kulaklık almak gerçekten çok zor çünkü çok seçenek var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
En iyi Bluetooth Kulaklık Seçimi Nasıl Yapılır?
İlginizi Çekebilir