Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi

Murat Olcan 6.11.2023 - 20:34
Red Dead Redemption ve RDR2'nin epik hikayesi, intikam peşindeki Jack Marston'ın 1914'te babası John ve annesi Abigail'in ardından yaşadıklarını ele alır. Jack'in öc arayışı, eski kanun kaçağı ailesinin kefareti için son bir görev olacak mı?

Red Dead Redemption ve RDR2'nin hikayesi, 15 yıl boyunca uzanan ve bir dizi kritik olayı içeren geniş bir zaman dilimini kapsıyor. Az sayıda video oyunu, Red Dead Redemption ve Red Dead Redemption 2 kadar ayrıntılı karakter tasvirleri ve derin hikayelere sahiptir. Oyunların kurgusal Eski Batı tarihi 1700'lerin başlarına, Saint Denis'in kuruluşuna kadar dayansa da, iki oyunun kapsadığı asıl hikaye 15 yıl süresince yaşanan önemli olaylarla doludur.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

Bu zaman dilimi boyunca, RDR2 ve Red Dead Redemption, Vahşi Batı'nın son kanun kaçaklarının ve adaletin trajik öyküsünü sunar. Bu hikaye, aslında RDR'nin baş karakterleri olmayan üç benzersiz kişi üzerinden anlatılır - fakat gerçekte hepsi kurtuluşlarını arayan ve Van der Linde çetesinin etrafında dolaşan birçok kişinin hikayeleriyle iç içedir.

Oyunun interaktif kısmı Red Dead Redemption evreninin daha büyük hikayesinin sadece küçük bir kısmını oluştursa da, önemli karakter anları ve olaylarla doludur ve detaylı incelenmeyi hak eder. Oyuncular, RDR2 ve Red Dead Redemption dünyalarını kapsamlı bir şekilde araştırırsa, çeşitli arka plan bilgileri ve ek detaylar keşfedebilirler; bazıları doğrudan diyalog sahnelerinde geçmişi anlatırken, diğerleri gazetelerde, koleksiyonlarda, notlarda ve RDR2'de Arthur'un günlüğünde bulunabilir.

1899 - Red Dead Redemption 2'nin Esas Hikayesi

Ön Oyunun Başlangıcı

Orijinal oyunun öncesini anlatan RDR2, hikayesi tamamen 1899 yılında geçer. Oyun, çetenin Blackwater Katliamı'nın ardından kaçışı ve Dutch van der Linde ile sağ kolu Hosea Matthews'un çetelerini serbest bırakma mücadelesi ile Colter'in karlı dağlarında başlar. Oynanabilir karakter Arthur Morgan, liderine ve figür babasına destek olurken hikayeyi ileri taşır.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 1
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

Arthur, Micah Bell ve Dutch, yiyecek ve barınak ararken bir çiftlik evine rastlar ve burada O'Driscoll çetesiyle yolları kesişir. Bu, oyunun ilk büyük çatışmasını tetikler, Van der Linde çetesi ile O'Driscolls arasındaki eski düşmanlığı su yüzüne çıkarır ve Micah, Arthur ve Dutch arasında hikayenin ilerleyişinde kritik bir gerilime yol açar.

Ayrıca hikaye, O'Driscoll'lerin öldürdüğü çiftlik sahibi Sadie Adler'le de tanıştırır. Van der Linde çetesine özgü bir biçimde, onu aralarına kabul ederler. Sadie başlarda isteksiz görünür ve ilk etapta pek aktif değildir, ama zamanla RDR2'nin en önemli karakterlerinden biri olur. Fakat bunlar yaşanmadan önce Arthur ve Javier Escuella, Red Dead Redemption'ın kahramanı John Marston'ı bulmalıdır. Arthur ve Javier, en sonunda John'u, bir kurt sürüsünün saldırısına uğramış ve yaralanmış halde karlı dağlarda bulurlar.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 2
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

John'u güvende kampa geri getirdikten sonra, dikkatler kendi kamplarına yakın olan O'Driscoll'lara çevrilir. Javier, Micah, Dutch, Lenny Summers ve Bill Williamson ile birlikte Arthur, çete lideri Colm O'Driscoll ile yüzleşmek için harekete geçer. Bu sırada oyuncular, Dutch'ın kendi onur kurallarını çiğneyerek intikam peşinde koştuğunu ve bunu O'Driscoll'ların üzerinde çalıştığı bir plan hakkında bilgi almak için yaptığını söyleyerek meşrulaştırdığını gözlemler. Ancak Colm'un kaçması ve Dutch'ın herhangi bir tepki göstermemesi, bunun bir yalan olduğunu ortaya çıkarır. Colm'un kaçmasının ardından kalan O'Driscoll'larla yaşanan çatışmadan sonra Arthur, rakip çete üyesi Kieran Duffy'yi esir alır. RDR2'nin beklenmedik olaylarından birinde, Dutch, Kieran'a af sunar ve onun geçici olarak çeteye katılmasına izin verir.

Dutch, O'Driscoll kampından edindiği bilgilerle çeteyi bir tren soygununa yönlendirir. Trenin sahibi, erken Amerikan endüstri liderlerinin kurgusal bir temsili olan Leviticus Cornwall'dır ve soygun Cornwall için kişisel bir intikam mücadelesine dönüşür. Pinkerton Ajanları Andrew Milton ve Edgar Ross, Blackwater Katliamı ve O'Driscoll'larla olan düşmanlıktan kaynaklanan sorunların ardından Van der Linde çetesinin izini sürerler. Bu aşamada Dutch, Amerika'nın batı sınırlarına doğru genişlemesiyle birlikte çetesinin kanun dışı yaşam tarzının sonuna yaklaştığının farkına varır. Bunu takiben Dutch'ın yıkıcı planları ve ona sadık olanların hataları gelir.

İlginizi Çekebilir: Red Dead Redemption 2 (RDR2) Kaç Saat Sürüyor?

Dağların Ardında, Yüreğin Derinliklerinde

Çete, New Hanover'e yerleşir ve suç dünyasından elini eteğini çekebilecekleri yeterli parayı kazanacak bir iş peşinde koşarlar. Oyuncular, bu bölümde çete üyeleriyle daha içli dışlı olurken, hikaye Arthur ve birkaç arkadaşının Valentine kasabasına gidip malzeme toplamak ve iş aramakla açılır. Bir görevde Arthur, Blackwater olayından onu tanıyan bir adamla karşılaşır ve bu da çetenin etrafının ne kadar sıkıldığını gösteren bir işarettir. Diğer görevlerde Arthur, eski nişanlısı Mary Linton'ın kardeşi Jamie ile ilgili yardım ister; Micah'ı zindandan kurtarır ve bu olay Micah Bell'in zalim doğasını daha da gözler önüne seren bir çatışmaya neden olur; John'un oğlu Jack'i, Hosea ve Dutch ile balık avına çıkarır.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 3
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

Şansları giderek kötüye gitse de ve Pinkerton dedektifleri sürekli peşlerinde olsa da, talihsizlikler onları izlemeye devam eder. Valentine'da gerçekleştirdikleri basit bir koyun hırsızlığı başarılı gibi gözükse de, Cornwall Pinkertonlarla birlikte çeteyi doğrudan karşı karşıya getirmek için ortaya çıkar ve ardından gelen kanlı çatışma Van der Linde'leri kaçmaya zorlar - bu, sürgün yaşamlarının bir parçası haline gelen bir durumdur.

Çete, Rodos'un hemen dışında gizlenecek yeni bir yer bulur ve burada, aralarındaki kanlı rekabeti körükleyerek Braithwaites ve Grays adında iki zengin aileden yararlanmak üzere işler yaparlar. Fakat her iki aile de kendi gaddar oyunlarını oynar ve durumun farkına varırlar. Rhodes Şerifi Gray'in pususuna düşen çeteyi daha fazla bela beklerken, Grays çete üyesi Sean'ı öldürür ve Braithwaites ise Jack'i kaçırır. Çete, intikam almak için Braithwaitelerle yüzleşir, aileyi neredeyse yok eder ve ardından yanmış malikaneyi alt üst edip Jack'i arar.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 4
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

Catherine Braithwaite'in malikanenin alevleri içinde son nefesini vermeden önce açıkladığı gibi, Jack, Saint Denis'deki kötü şöhretli mafya babası Angelo Bronte'ye satılmıştır. Ancak, çete onun peşine düşmeden önce, kamp yerine döndüklerinde Ajan Milton ve Ross tarafından bir kez daha karşı karşıya gelirler. Milton, Dutch'a teslim olmasını ve böylece çetesinin geri kalanının bağışlanmasını teklif eder ama o, yine kendine olan ilgisini göstererek bu teklifi reddeder. Milton, daha büyük güçlerle döneceğine ve Van der Linde çetesini yakalayacağına yemin eder, böylece grup yeniden yer değiştirmek zorunda kalır. Fazla uzağa gitmezler ve Shady Belle'e yerleşirler; Arthur ve Lenny, Lemoyne Akıncılarını temizleyerek Jack'i kurtarmak için Saint Denis'e daha yakın bir noktaya yerleşirler.

Van Der Linde Çetesi Saint Denis'e Giriş Yapıyor

Biraz ön hazırlık yaptıktan sonra Arthur, Bronte'nin malikanesinin yerini öğrenir ve onu ziyaret eder. İşler neredeyse ters gitmek üzeredir ancak soğukkanlılık sonunda üstün gelir ve Bronte ile bir anlaşma yapılır. Çete, Jack'i geri almak karşılığında Bronte için mezar soyguncularını ele geçirmeyi kabul eder. Görev tamamlandıktan sonra Bronte, onları bir partisine davet eder ve çete burada gelecekteki işler için ipuçları aramaya başlar, böylece "bir skor daha" arayışları devam eder.

Josiah Trelawny'nin ipuçlarından birini takip ederek birkaç çete üyesini bir nehir gemisi kumarhanesinde düzenlenecek bir soyguna dahil eder, hatta Arthur'u bir poker turnuvasına katılarak krupiye ile dostluk kurmaya zorlar. Arthur'un kumar masasında her şeyi kazanmasıyla başlayan işler iyi gider, ama çete kasaya ulaştığında her şey kanunsuz bir kaosa dönüşür. Tüm saklama çabaları boşa çıkar ve silahlı çatışmanın ortasında kalmış çete, güvenliğe ulaşmak için tekneden atlamak zorunda kalır.

RDR2'nin hikayesi ilerlemeden önce Arthur, birkaç yan görevi halleder. Yerel Wapiti Kızılderili kabilesinin şefi Rains Fall ve oğlu Eagle Flies'ın, ABD Ordusu'nun kabile topraklarını gasp etmesine karşı çıkmalarına yardım eder; bu, Arthur'un Leviticus Cornwall ile olan yollarının bir kez daha kesişmesine sebep olur. Kampa döndüğünde Foreman Kardeşler'in Tilly'yi kaçırdığını öğrenir ve hemen onu kurtarmaya gider ve Tilly'nin Foreman'lar tarafından bir daha rahatsız edilmemesini sağlar.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 5
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

O'Driscoll'larla olan kanlı mesele çeteyi yine rahatsız eder. Sadie, Arthur'a Kieran'ın kaybolduğunu haber verir, ancak korkunç bir şekilde, onun başı kesilmiş bedeni bir atın sırtında bulunduğunda gizem çabucak çözülür. O'Driscoll'lar çeteye saldırır ama sonunda geri püskürtülürler. Dutch, hafızalara kazınan sözlerinden birini sarf ederek, vizyon eksikliğini ve çetesinin iyiliği için yaşam biçimlerini bırakmayı reddetmesini dile getirir.

Angelo Bronte'nin Sonu ve Van Der Linde Çetesinin Dağılması

Dutch'ın kanun dışına olan düşkünlüğü, onu Angelo Bronte'nin teklif ettiği yeni bir işe, Saint Denis'in merkezinde bir tramvay istasyonunu soymaya sürükler. Ancak bu, Bronte'nin bitmemiş işlerini tamamlama çabası içindeyken bir tuzak olarak ortaya çıkar. Arthur, Dutch ve Lenny, tramvayı gasp edip, şehirden alevler içinde bir kaçış yapmak zorunda kalır. Eğer daha önce farkında değillerse, şimdi çetenin ince bir buz tabakasının üzerinde olduğu açıktır.

Arthur, geçmişin gölgesinde kalmış eski nişanlısı Mary ile tekrar bağlantı kurar. Mary'nin babasının kendini mahvetmesini engelleme çabası, Arthur ve diğer çete üyelerinin kendi sonlarına doğru sürüklenişinin bir metaforu olarak hizmet eder. Mary'ye yardım etmesinin ardından Arthur'a, kanun kaçağı yaşamını terk edip sevdiği kadınla birlikte bir hayat kurma şansı bir kez daha sunulur fakat o bunu geri çevirir. Bunun sebebi, aranan bir suçlu olarak hayatını ve Mary'yi suçların yükünden koruma isteği kadar, Van der Linde çetesine olan derin bağlılığıdır.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 6
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

Arthur'un çeteye dönüşüyle, Dutch yine kendi ilkelerine ihanet eden bir tutum sergiler; Hosea'nın planladığı muhteşem yeni işe rağmen, Dutch Bronte'den alınan intikamı kafasına koyar. Dutch'ın yanıltıcı kararlılığını takip eden Arthur, Bronte'nin malikanesine bir baskın yapmaları için yerel bir balıkçıyı ikna eder. Karşılaştıkları çatışmanın ardından, Bronte'yi bir feribota zorla götüren çete, onu fidye için serbest bırakmayı planlar. Ancak Dutch, Bronte'yi boğar ve cesedini timsahlara atar.

Bütün bu kaotik olaylara rağmen, çete bir banka soygunu planlamaya koyulur. İpler çetelerinin boğazını daha da sıkı saracak gibi gözükse de, planın sağlamlığı konusunda umut vardır. Ancak Arthur kasanın içine elini atar atmaz, Milton'ın önceden haber verdiği üzere, Pinkerton ajanları bol adamıyla birlikte belirir. Hosea rehin alınır ve bu, Dutch'ın Milton ile pazarlık yaparak Hosea'nın ve diğerlerinin hayatlarını kurtarmaya çalışmasına sebep olur - Dutch'ın bu durumdan herkesi kurtarabilecek pozisyonda olduğunu düşünmek ironiktir. Fakat Milton bu teklifi reddeder ve Hosea'yı herkesin gözü önünde öldürür. Ardından John yakalanır ve çatışmada Lenny ölür.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 7
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

Çete, terk edilmiş bir binada bir gece gizlenmeyi başarıp, Küba'ya gidecek bir gemiye sızmadan önce, son bir kaçış yapar. Ancak gemi hasar görür ve Van der Linde çetesi Guarma adasına vurur. Adada yol bulmaya çalışırken yerel ordunun esirleri olurlar ve hızlıca isyancılar tarafından kurtarılırlar. Olaylar ilerlerken, çete isyancılara, Küba'dan gelen güçlere karşı direnmeleri için yardım eder ve başarılı olurlar. Sonunda, ana karaya geri dönüş yaparlar.

Çete Yeniden Toplanıyor: Lemoyne'da Yeni Bir Başlangıç

Arthur, Van Horn Ticaret Karakolu'nda geçen zorlu bir yolculuktan sonra Shady Belle'deki eski kamp yerine varır. Orada, Lakay'a taşınan çetenin bıraktığı bir not keşfeder. Üyelerle kısa bir süre sonra buluşur ancak Pinkerton ajanlarının baskını sebebiyle bu buluşma uzun sürmez. Çete, ajanlara direnir, fakat ajan Milton'ın ısrarcılığı, Dutch'ta ihanet şüpheleri uyandırır. Dutch, Arthur ve Charles'a Beaver Hollow'da yeni bir kamp yeri hazırlamalarını emreder. Dutch'ın ortağı Molly, sarhoş bir anında Pinkerton'lara kampın yerini söylediğini itiraf eder ve Susan, ihaneti sebebiyle onu öldürür.

İlginizi Çekebilir: RDR2 Türkçe yama kurulum rehberi

Arthur, Saint-Denis'de Sadie ile görüşmeyi kabul eder, böylece John'u Sisika Hapishanesi'nden kurtarma planlarını tartışabilirler. Sadie ile buluşmasını beklerken öksürük nöbetleri geçiren Arthur, bir yabancının yardımıyla doktora gider ve tüberküloz olduğunu öğrenir. Bu kaderiyle yüzleşir ve çete üyelerini gelecekte korumaya yönelik eylemlere odaklanır. John'u başarıyla kurtardıktan sonra, Dutch'ın karşı çıkmasına rağmen Hollow'a geri getirir. Dutch, Molly'nin itiraflarına karşın Arthur'un sadakatini sorgular ve Micah giderek daha fazla güvenilen bir figür haline gelir.

Cornwall ile bir anlaşma yapmak üzere Annesburg'a giden Arthur, Dutch ve Micah, çatışmaya girdiklerinde Dutch, Cornwall'dan para ve kaçışları için bir gemi talep eder. Cornwall'ın reddetmesi üzerine Dutch, iş adamını öldürür ve grup Pinkerton'larla karşı karşıya kalır. Çatışmadan zorlukla kurtulan Micah, Cornwall'ın belgelerini çalar.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 8
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

Arthur, Colm O'Driscoll'ın idam edilmesiyle son bulacak düşmanlığı sona erdirmek üzere Dutch ve Sadie ile birlikte harekete geçer. Ancak Sadie, geçmişte öldürülen kocasının intikamını almak için kalabalık içindeki iki O'Driscoll'ı vurur ve çatışma başlar.

Çete, Cornwall'ın belgelerinde bahsi geçen dinamit sevkiyatını çalar ve Bacchus Köprüsü'nde bir pusuya dönüştürür. Bu sırada Arthur ve John, Dutch'ın değişen doğasına dair endişelerini paylaşırlar.

Yakın Tehdit: Kanun Kaçaklarının Mücadelesi

Hikaye, Dutch'ın Eagle Flies'ın talebiyle ordunun yaptığı haksızlıkları fırsat bilerek devam eder. Çatışmayı Dutch'ın çıkarları için kışkırtmasının ardından Arthur, nihai bir ihanetle yüzleşir: Dutch, Arthur'u ölümle baş başa bırakır.

Son Soygun ve Kaçış: John ve Arthur'un Karşılaşması

John'un bir soygun sırasında yaralanmasının ardından Dutch, onun öldüğünü iddia eder ve geri döner. Ancak Abigail Marston'ın kaçırılması üzerine Arthur, onun ve Jack'in yanında yer almayı seçer. Pinkerton'larla savaşta, Milton'un Micah'ın aslında hain olduğunu açıklamasının ardından Abigail, Milton'ı vurarak durumu kurtarır.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 9
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

Dönüşte Arthur, John'un kaçmasına yardım eder. Susan, Arthur'un tarafında yer alırken, Pinkertonlar baskın yapar ve Micah, Susan'ı öldürür. Arthur ve Micah arasında son bir çatışma yaşanır, ancak Dutch olay yerine gelir ve hiçbir şey yapmadan oradan ayrılır. Arthur, tüberkülozun etkisiyle yere düşer ve John'un kaçmasını izlerken gözlerini kapar. Arthur'un ölümü, Van der Linde çetesinin sonu ve John Marston'ın yeni hayatı için bir dönüm noktasıdır.

İlginizi Çekebilir: RDR2 hileleri ve komutların kullanımı

Arthur'un hikayesinin sonu, Red Dead Redemption 2'nin en etkileyici anlarından biri olarak oyuncuların hafızasına kazınmıştır. Dutch'ın terk edişi ve Arthur'un fedakarlığı, serinin devam oyununda John Marston'ın hikayesini şekillendiren unsurlardır.

1907 - Red Dead Redemption 2'nin Epilogu

John Marston'ın Yeniden Doğuşu

Red Dead Redemption 2'nin epilogu, Arthur Morgan'ın trajik veda etmesinden ve Van der Linde çetesinin dağılmasından yıllar sonra açılır. Bu bölümde, John Marston'ın ailesine daha iyi bir gelecek sunma çabalarını deneyimliyoruz. İstikrarlı bir yaşam arayışında, John Pronghorn Ranch'de iş bulur, fakat geçmişin gölgeleri peşini bırakmaz. Laramie çetesinin hücumu ve sürüyü çalmaları, John'un yeniden silaha sarılmasına ve sonuçta ailesinin ayrılmasına sebep olur.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 10
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

Abigail'e değişim vaadini kanıtlamak isteyen John, Geddes'ten aldığı yardımla Beecher's Hope'taki topraklarda kendi çiftliğini inşa etmeye koyulur. Eski çete arkadaşları Uncle ve Charles ile tekrar bir araya gelen ve ödül avcısı olarak Sadie'nin yolunu çizen John, Abigail'le tekrar nişanlanır ve hayatın olumlu yöne doğru ilerlediğini hisseder. Ancak, eski çete arkadaşı Micah Bell'in izini sürmek için ödül avcılığı işi sırasında bir ipucu ele geçirir.

John, Sadie ve Charles, Abigail'in itirazlarına rağmen intikam için Micah'ın peşine düşerler. Bir çete üyesini sorgulayarak Micah'ın yerini öğrenir ve onu infaz ederler. Zorlu bir mücadelenin ardından, Dutch sahneye girer ve Sadie'yi etkisiz hale getiren Micah'a müdahale etmez. Durum netleşince Dutch suskun kalır ve John'un zorlama taleplerine cevap olarak, Micah'ı vurup Blackwater görevinden elde ettiği kazancı onlara bırakarak gider.

1911 - Red Dead Redemption'ın Merkezi Hikayesi

New Austin'de Yeniden Diriliş

Red Dead Redemption'ın hikayesi, John'un ailesinin hayatını tekrar riske attığı, Federal Soruşturma Bürosu'nun onu eski çete üyeleri Bill ve Dutch'ın izini sürmeye zorladığı bir dört yıl sonrasında devam eder. Blackwater şehri değişmiş, modernleşmiş ve büyümüştür.

John, yeni Marshal'ın yardımıyla Bill'in Fort Mercer'da saklandığını öğrenir. Eski bir yoldaşını yakalamak için gittiğinde, Bill tarafından vurulur ve Bonnie MacFarlane tarafından kurtarılır. Bonnie'nin şefkatiyle iyileşen John, borcunu çiftlikte çalışarak öder ve geçmişinin gölgeleriyle yüzleşmek üzere yola koyulur.

Bill'in adamları MacFarlane çiftliğine saldırıp yangın çıkardığında, John tekrar zorlu gerçeklikle karşı karşıya kalır. Yangını söndürüp hayvanları kurtardıktan sonra, Bill'i yakalamak için yeni bir plan yapar. Yılan yağı satıcısını kullanarak kaleye sızmayı başaran John, planın başarılı olmasına rağmen Bill ve Javier'in sınırdan kaçtığını öğrenir ve peşlerine düşer.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 11
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

Yeni Bir Başlangıç Nuevo Paraiso'da

John, Meksika sınırını aştığında hemen Albay Allende ve Yüzbaşı de Santa'nın önderliğindeki iç savaşın ortasına düşer. Bu iki yöneticiyle bir anlaşma yaparak, onun amaçlarına hizmet etmeleri halinde Bill ve Javier hakkında bilgi almayı vaat ederler. John, ordu adına çalışırken, efsanevi silahşör Landon Ricketts ile tanışır. John, RDR2'de Arthur ve Dutch'ın yaptıkları gibi, kendi amaçları doğrultusunda her iki tarafı da destekleyerek yollarını çizer.

Ricketts'a yardım etmesi, John'un lider Abraham Reyes'i hükümet güçlerinden kurtarmasıyla sonuçlanır. Yerel halkın diktatörün baskısı altında ezildiğini görerek, John ve Reyes daha aktif bir şekilde isyancıları desteklemeye başlarlar. Ancak Reyes, Dutch ve diğerlerinden farklı olarak, hataları olan bir liderdir.

John'un iki yüzlü politikası, Albay Allende'nin ihanetine ve onun ölüm fermanına neden olur. Reyes, John'u kurtarır ve El Presidio'nun ele geçirilmesinde birlikte çalışırlar. Burada John, Javier ile karşı karşıya gelir ve Reyes büyük bir zaferle ülkeyi kontrolü altına alır. Javier ele geçirilirken, John ve Reyes, Bill'in saklandığı Allende'nin villasına doğru yol alır. Tüm çatışmalar sona erdiğinde ve Bill tehdidi ortadan kalktığında, John'un özgürlüğü arayışındaki son görevi başlamış olur.

Baba ve Oğul

Batı Elizabeth'e dönen John, yaptığı hizmetlerden ötürü kutlanır. Ancak Edgar Ross, John'un ailesini tekrar görmek istiyorsa Dutch'ı ele geçirmesi gerektiğini belirtir. John, Ross ve diğer federal ajanlarla birlikte Dutch'ın peşine düşer ve onu sonunda ordu desteğiyle yakalarlar. Son çatışmanın ardından Dutch, eski haliyle ilgili hayal kırıklığını ve sınırın sonunun geldiğini kabul eder.

John, Dutch'ı bir uçurum kenarında sıkıştırır ve Dutch, dönemin değişimine direnemeyeceklerini anlayarak son sözlerini söyler. Ardından kaderini kucaklayarak ölüme atlar.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 12
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

Ross'un ikiyüzlülüğüne rağmen, sözünde durur ve John ailesiyle Beecher's Hope'ta yeniden bir araya gelir. John, Bonnie ile buluşur ve Jack ile beraber çiftliği kurar. Ancak Dutch'ın son sözleri, geçmişin gölgesi hâlâ John'un üzerindedir.

Ross ve adamları çiftlikleri basarlar ve bir çatışma başlar. Amca ilk çatışmada ölür. John, Abigail ve Jack'i güvenliğe alırken, kendi kaderini kabullenir ve son direniş için dışarı çıkar. John düştüğünde, Ross bir puro yakarak kutlama yapar. Abigail ve Jack dönüp John ve Amca'yı gömerler ve asla huzur bulamadığı çiftliği gözler önüne sererler.

1914 - Red Dead Redemption'ın Epiloğu

Jack Marston'ın Öcü

John Marston'ın vefatının ardından üç sene geçmiş ve Abigail de hayata gözlerini yummuştur. Böylece 19 yaşındaki Jack Marston kendi başına kalır. Jack, bir silahşör olarak yalnız başına bir hayat sürerken, annesinin ölümünün ardından ailesinin yıkılmasına sebep olan adamı adalet önüne çıkarmak üzere harekete geçer. RDR2'nin son bölümünün aksine, Jack'in misyonu kısa ve net bir şekildedir. Blackwater'a doğru yola çıkarak, Ross'un artık New Austin'in güneyinde, Don Julio Gölü kenarında huzurlu ve emekli bir hayat sürdüğünü öğrenir.

Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor? - 13
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi Bize Ne Anlatıyor?

Jack, gölün yolunu tutar ve Ross'un evine varır. Ross'un karısı Emily, Jack'i hüzünle karşılar; Emily, kocasının emekliliğinin Büro'nun müdahaleleriyle gölgelenmesinden ötürü hayal kırıklığı içindedir. Jack'i, Ross'un nehir kenarında kamp kurduğu yere yönlendirir ve Jack, nihayet babasının katiliyle yüzleşir. Ross, Jack'i provokasyonlarıyla sinirlendirir, John'un ölümünün kendi kusuru olduğunu iddia ederek ve Jack'in öldürme tehditlerine aldırmaz bir tavır sergileyerek onu tersler. Fakat Jack direnir, Ross meydan okumayı kabul eder ve Jack onun hayatını kısa sürede sonlandırır.

Ross yere düştüğünde, Jack elindeki silaha bakar ve büyük ihtimalle Red Dead Redemption 2 ve Red Dead Redemption'da sorgulanan temel meseleleri düşünür: kanun dışıların tükenmekte olan nesli için gerçek bir kefaretin olup olmadığını ve eğer varsa, bunun yolu bu mudur?

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 16:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2023 10:02
Döneme ait diyaloglar var. Oyunun geçtiği dönem konusunda bilgi sahibi kişilerin, yerelleştirilmiş bir çeviri yaptığını sanmıyorum. Dümdüz çevirilmeyecek bir oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2023 03:15
Muhteşem bir oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2023 21:57
Yetti kaç kere daha oynayacağız bu oyunu. Devir GTA 6 devridir. Bu arada GTA IV Mafia serisinin en iyi, GTA serisinin en kötü oyunudur. GTA evreni atmosferi ışığı eğlencesi ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Mafia serisinin en iyi oyunudur ama asla bir GTA olamaz.
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2023 19:24
10:05 karşılık vereceğim diye yazdıklarımı onaylamışsın.
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2023 19:17
10:05 Sıfır değil eksilerde ama sadece senin ütopik dünyanda.
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2023 10:05
Diğer gta lar bir simülatörken gta 4 bir yaşam tarzıdır. oyun bilgin sıfır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.11.2023 22:15
RDR2 çıktı çıkalı detaylardaki mükemmellikten ötürü başka oyunları beğenmeyen benim gibi kaç kişi var acaba?Ne yaptın sen Rockstar Games iyilikmi yaptın kötülükmü bilemiyorum ama dön dolaş yine yeniden RDR2 yi mecburen açıyorum 5-10 dk takılıyorum çünkü daha iyisi yok halen.
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2023 11:06
Hakikaten çok doğru bende aynı durumdayım.İnsanlar dalga geçiyor hatta bu oyuna kötü ve sıkıcı diyenler var!Bazen bu yorumlarda bulunanların oyun kültürlerini gerçekten merak ediyorum.Bir şeyin en iyisini görmek bukadar zormu?RDR2 gerçekten eşiği fazla yükseltti.Böyle bir oyun olamaz diyorum hep.
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2023 18:22
Gerçekten harika bir oyun. Sektörü öyle bir hale getirdi ki, diğer şirketler bu mekaniklerle uğraşmak istemedikleri, kolay yoldan para kazanmak istedikleri, bir bakıma oyuncuları kandırmak istedikleri için, mekanikler görünüp eleştirilmesin diye açık dünyaya fps kamera koyuyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Red Dead Redemption ve RDR 2'nin Hikayesi
İlginizi Çekebilir