RDR2 Türkçe yama kurulum rehberi

Alparslan Gürlek 25.03.2021 - 11:59
Elbette Red Dead Redemption 2'yi Türkçe oynayabilirsiniz. RDR2 Türkçe yama indirme ve kurma işlemlerini yazımızda anlattık. Bekle beni Dutch!

Akıllarda bir soru, RDR2 Türkçe yama nasıl kurulur? İşte bu rehberimizde tam da bu sorunun yanıtını bulacaksınız. Oyunun hikayesi ve yapısı gereği içerdiği yabancı dil de oldukça güçlü. Bu nedenle Türk oyuncular hikayeye kapılmakta büyük zorluklar yaşıyor. Durum böyle olunca tabi biraz tadımız kaçabiliyor. Biz de bunun farkında olduğumuz için sizlere bu konu ile ilgili bir rehber hazırlayalım dedik. Aşağıda yer alan içindekiler kısmına tıklayarak doğrudan ilgilendiğiniz bölüme gidebilir, dilerseniz yazının tamamını da okuyabilirsiniz. Red Dead Redemption 2 Türkçe nasıl oynanıyormuş, gelin bakalım!

Red Dead Redemption 2 (RDR2) hakkında

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve gerçekten "Rockstar" dokusu taşıyan harika bir oyundur. İlk kez 2018 yılında piyasaya sürüldü fakat yılın oyunu ödülünü güçlü bir rakip olan God of War'a kaptırdı. Yine de RDR2 gönüllerimizin şampiyonudur! Dutch van der Linde önderliğinde bir grup kanun kaçağının yasalar ve eski düşmanlarla olan mücadelesini temel alana bir hikayesi var. Bu çete farklı sebeplerden ötürü sürekli bölgeler değiştirerek kıtadan kurtulmaya çalışıyor. Hatta geçenlerde yine bu çetenin gittiği Braithewaite Manor'un Minecraft'ta tasarlandığı haberini yapmıştık. Geliştirici Rockstar, GTA V gibi muhteşem bir açık dünya oyunu geliştirdiği için bu konuda bu oyun da muhteşem. Detaylarla bezeli dünyasında oyuncuya hem tehlikeler, hem de güzellikler vaat ediyor.

Red Dead Redemption II Türkçe yama

İlk yılını PlayStation 4'te tamamlayan oyun, daha sonra PC platformuna da geldi. Özellikle PC platformuna taşındıktan sonra platformun nimetlerinden faydalanmaktan da geri kalmadı. Öyle ki birçok mod, yama ve oyun için yapılmış özgün içerikler birer birer yayınlanmaya başladı. Oyun içerisinde resmi olarak bir Türkçe dil desteği bulundurmuyor. Bu da ayarlar kısmından oyunun dilini kendi dilinize çeviremeyeceğiniz anlamına geliyor. İşte bu nedenle RDR2 Türkçe yama çalışmaları da karşımıza çıkmaya başladı. Her ne kadar oyunun yayıncısı Take Two, bu konuda inat etse de bugün Red Dead Redemption 2 için bu tür yamalara ulaşmak mümkün. Eğer bu yamaların nasıl çalıştığını bilmiyorsanız, hemen alt taraftaki paragrafı da okumayı ihmal etmeyin.

Türkçe yama nedir? Nasıl çalışır?

Oyunların orijinal dilini dilimize çeviren bu dosyalar birçok oyunda karşımıza çıkar. Geliştirici tarafından dilimize resmi olarak destek vermeyen oyunlar için yetenekli oyuncular tarafından yapılır. Dil bilgisi yüksek bu oyuncular oyunun dil dosyalarına ulaşır ve çeşitli programlar yardımıyla oyundaki metinleri alırlar. Genelde İngilizce dilinden yapılan bu çeviriler, metinlerin Türkçe karşılıklarıyla değiştirilmesiyle sonuçlanır. İşin sonunda oyun tamamen Türkçe olarak oynanabilir hale gelir. Genelde geliştiriciler bu tür içeriklere karışmaz, hatta destekleyenler de olur ancak RDR2 Türkçe yama konusu biraz daha sancılıydı. Yayıncı Take Two, bu konuda bizi biraz kızdıran adımlar atmıştı. Şimdi ise "Charlesherman" tarafından yayınlanan yeni mod sayesinde rahatlıkla kurulup oynanabilir durumda.

RDR2 Türkçe yama kurulum rehberi

RDR2 Türkçe yama kurulumu nasıl yapılır?

Red Dead Redemption 2'deki ana ve yan görevlerin tamamını kapsayan bu yeni yama daha öncekilerden oldukça iyi. Daha önce altyazı şeklinde oyunu yerelleştiren yamalarla da karşılaşmıştık. Burada %100 Türkçeleşmiş bir RDR2 deneyimi sizi bekliyor.

RDR2 Türkçe yama hali hazırda NexusMods üzerinde yayınlanmış durumda. Charlesherman tarafından yayınlanan bu yeni yama oyunu tamamen Türkçeleştiriyor ve dil bariyerine takılan oyuncularımız için güzel bir çözüm sunuyor. Söz konusu yamayı yükleme işlemini aşağıdaki adımları takip ederek tamamlayabilirsiniz. Tabi bu modun da bazı kusurları var ve bütün bunlardan da kurulum işlemini bitirdikten sonra bahsedeceğiz. Bu kusurlar oyun deneyiminizi tamamen mahvedecek türden olmadığı için indirme ve kurma işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz.

RDR2 Türkçe yama nasıl kurulur?

5 adımda RDR2 Türkçe yama kurulumu

  • NexusMods sayfasından dosyayı indirin (Buraya tıklayabilirsiniz)
  • İndirdiğiniz RAR dosyasını açın
  • İçindekileri oyunun kurulu olduğu klasöre taşıyın
  • RDR2_TR.exe dosyası göreceksiniz, bunu çalıştırın
  • Karşınıza çıkan iletideki "Tamam" butonuna basın
  • Kurulum tamamlandı, iyi oyunlar!

RDR2 Türkçe yama kurulum işlemi bu kadardı. Ancak oyuna girdiğinizde bazı sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz bulunuyor. Sonuçta bunun bir üçüncü parti yazılımı olduğunu unutmayın. Geliştiricinin kendi yaptığı bir şey olmadığı için bazı sorunlarla karşılaşmanız mümkün. Şimdi dilerseniz gelin Charlesman'ın hazırladığı yamayı kurduktan sonra yaşayabileceğiniz bazı sorunların çözümlerinden bahsedelim.

RDR2 Türkçe yama indirme

Yamayla ilgili bazı sorunlar ve çözümleri

  • Eğer fontlarda Türkçe karakterlerin yerine farklı karakterler (soru işareti, kare vb.) görünüyorsa, oyunu Rockstar Launcher ile başlatmayı deneyin. Bunun sorununuzu çözmesi gerekiyor.
  • Sorunların önüne geçmek için oyunu kurduğunuz klasörün isminde Türkçe karakterler kullanmamaya özen gösterin. Örneğin D:/Oyunlar/En Sevdiğim/RDR2 şeklinde yüklediyseniz, buradaki "En Sevdiğim" klasörünün ismini "En Sevdigim" olarak değiştirin.
  • RDR2 Türkçe yama oyununuzda yüklüyken, çevrimiçi modlara girmeyin. Bu bazı sorunlara sebep olabiliyor. Ban yeme ihtimaliniz var.
  • Trainer modu ile birlikte çalışmıyor. Eğer oyunun hikayesini Türkçe oynamak istiyorsanız Trainer modunu bir süreliğine kaldırmak durumundasınız. Nexus'ta forumlarda kullanıcıların da dert yandığı bir sorun bu. Bazı çözümleri olsa da en azından hikayeyi tamamen bitirip keyfini yaşayana kadar tavsiyemiz bu modu yalnız kullanmanız.

İşte bu kadar! Artık sorunsuz bir şekilde Red Dead Redemption 2 oyununu Türkçe diliyle oynama keyfinin tadını çıkartabilirsiniz. Tabi şunu da belirtmekte fayda var, burada kullandığınız üçüncü parti taraflarca geliştirilen bu yazılım bizim ürünümüz değil. Bu nedenle doğacak sorunlar konusunda herhangi bir mesuliyetimiz yok.

Geçen yılın sonunda da bazı çalışmalar görmüştük

Aynı zamanda daha önce yapılan RDR2 Türkçe yama çalışmalarından da bahsetmek gerekiyor. Oyunun yayıncısı Take Two'nun işleri zorlaştırmasıyla kullanıcılar farklı yöntemlere başvurmaya çalışmıştı. Daha önce yapılan bir çalışma, yayıncının istediği gibi "oyun dosyalarına doğrudan müdahale etmeyerek, üçüncü parti bir yazılım aracılığıyla karşımıza çıkmıştı. Dizi ve filmlerde gördüğümüz altyazı sistemini, RDR2 için de kullanıyordu. Tabi haliyle bazı eksiklikleri de vardı. Özellikle makine çevirisi olması ve altyazıların hem İngilizce hem de Türkçe dilinde alt alta gösterilmesi kullanıcılar için büyük sorun olmuştu.

Red Dead Redemption 2 için yapılan bu yamanın tabi bazı kısıtlamaları da vardı, ekran çözünürlüğü uyumlu olmayan kullanıcılar bazı sorunlar yaşamıştı. Yine de bu diğer seçenek hakkında daha fazla şey öğrenmek için buraya tıklayarak ilgili yazımıza gidebilirsiniz. Sizler de görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar 42
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 01:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.10.2022 17:39
berbat bir alt yazı google translate çevirisi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2022 20:59
yama kurdum ama dil türkçe oldu hikaye oynanırken ki konuşmaların çevirisini neden yapmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.09.2022 11:38
1 eylül 2022 (tarihi yanlış hatırlamıyorsam) güncellemesi geldi, güncellemeden sonra font fix çalışmıyor. Yeni fix exe var mı?

(şu fsr 2.0 özelliğinin geldiği güncelleme)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2021 21:32
orjinal oyuna yükleniyor mu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2021 08:25
Ben harfi harfine uyguladım oyun Türkçe oldu fakat " i " gibi harfleri göstermiyor onun yerine kutucuk işareti çıkıyor ve bu problemi bir türlü çözemedim. Yardımcı olur musunuz ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
RDR2 Türkçe yama kurulum rehberi
İlginizi Çekebilir