2023'ün en çok beklenen oyunları - 1

Murat Oktay 9.03.2023 - 14:00
2023'ün en çok beklenen oyunları henüz tamamen gelmedi. Yılbaşından bu yana yayınlanan Dead Space Remake, Returnal, Wild Hearts ve Hogwarts Legacy gibi oyunlar bize yetmedi.

Pandemi süreci ve sonrasında yaşanan oyun kıtlığı yavaş yavaş çözülüyor. Birçok oyunun çıkış tarihini ileriye atan krizin sona ermesiyle, ertelenen yapımlar teker teker çıkmaya başladı. Karşınızda 2023'ün en çok beklenen oyunları.

Yılbaşından bu yana kadar Dead Space Remake, Returnal, Wild Hearts ve Hogwarts Legacy gibi oyunlar yayınlandı bile. Ancak açlığımızı gidermeye elbette yetmedi.

Listede olmayan daha birçok yapım var elbette. Listemizi oluştururken "bizim beklediğimiz oyunlar" olduğunu aklınızda tutmanızı istiyoruz. Yazımızn ilk bölümünde önümüzdeki birkaç ay içinde çıkacak yapımlara yer verdik. Birkaç gün içinde devamını yayınlayacağız.

Nisan'dan itibaren yayınlanacak 2023'ün en çok beklenen oyunları

Bu sene yayınlanacak oyunlar içinde neler neler yok ki? Bizler de hepsini size hatırlatabilmek için 2023'ün en çok beklenen oyunları içeriğimize eklenmesi istediğiniz yapımları yorumlarda bizler ile paylaşabilirsiniz.

Resident Evil 4 Remake

Konusu

2023'ün en çok beklenen oyunları

Raccoon City’deki olayların altı yıl sonrasını konu alan Resident Evil 4 2005 yılında yayınlanmıştı. Leon Scoot Kennedy, o faciadan "işteki ilk günü olmasına rağmen" Claire Redfield ile birlikte kurtulmayı başarmıştı. Amerikan Gizli Servisi’ne katılan Leon, Raccoon City’deki olayların tamamen bitmediğinin farkındaydı.

Basit bir ilaç firması gibi görünen; fakat biyolojik silah ve virüslerden para kazanan Umbrella’nın kolayca yok olmayacağını biliyordu. Raccoon City’deki gibi bir felaket belki kendinin başına tekrar gelmeyecekti ama birileri mutlaka Umbrella’dan yine zarar görecekti.

  • Çıkış Tarihi: 24 Mart
  • Platformlar: PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S

System Shock Remake

Looking Glass Studios'tan çıkan System Shock, Cyberpunk geleceğinde geçen Survival Horror ve RPG elementleri içeren bir FPS oyunu.

Konusu

2023'ün en çok beklenen oyunları

2072 yılında Satürn kolonisinden bir bilgisayar korsanı, TriOptimum Corporation'ın bilgisayar sistemine girer ve tutuklanır. TriOptimum yöneticisi olan Edward Diego, veri iletişim ağı SHODAN'a girmeyi kabul ederse, bilgisayar korsanına yönelik tüm suçlamaları düşürmeyi ve kendisine değerli bir nöral implant vermeyi teklif eder. Elbette korsan bunu kabul eder ve ameliyatı olur. Ancak bir şeyler ters gitmiş ve komaya girmiştir.

Altı aylık komadan uyanan bilgisayar korsanı, geride bıraktığı dünyadan korkunç bir gerçekliğe uyanır. Dünya üzerindeki yaşamı yok etmeye çalışan SHODAN'ın önünde durabilecek tek kişi vardır o da hacker. Görevi ister etmez kabul etmek zorundadır.

  • Çıkış Tarihi: 23 Mart
  • Platformlar: PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One

Minecraft Legends

2023'ün en çok beklenen oyunları

Minecraft evreninin bir sonraki adımı, açık dünya oyunu Minecraft Legends yeni dostlar ve düşmanları beraberinde getiriyor. Bir strateji yapımı gibi görünen oyun, aslında aksiyon/macera odaklı. Dünyanın dört bir yanında, köylere saldıran Piglinlerin verdiği hasarları ortadan kaldırmak ve zarar gören köyleri yeniden inşa etmek görevimiz olacak.

  • Çıkış Tarihi: 18 Nisan
  • Platformlar: PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch

Dead Island 2

Konu beklemeden tek derdiniz zombi istilasından kurtulmak ise, uzun bir süredir beklediğimiz Dead Island 2 derdinize derman olacak. Kanlar içindeki Los Angeles'ta geçen oyun, şehrin en ikonik mekanları da dahil olmak üzere zombiler tarafından istila edilmiş. Kurtulmamız imkansız görünse de şehirde her yerde bulunan silahlar şansımızı artıracak gibi görünüyor. Bir de üzerine co-op oynama şansını ekleyince Los Angeles tam bir savaş alanına dönüyor.

  • Çıkış Tarihi: 21 Nisan
  • Platformlar: PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One

Star Wars Jedi: Survivor

Konusu

Star Wars Jedi: Fallen Order'ın beş sene sonrasında yer alan yapım, artık bir Padawan olmayan Jedi Şövalyesi Cal Kestis'in Galaktik İmparatorluk'tan intikam alabilmek için Order 66'dan kalan son kişileri yok etmeye yönelik giriştiği mücadeleyi anlatıyor.

Etrafını saran düşmanlardan kurtulabilmek için ne kadar ileri gidebileceğimizi ispatlayan yapım,  Respawn Entertainment tarafından geliştiriliyor. Jedi: Survivor, ikonik Star Wars hikayeleri, dünyaları ve karakterleri ile ilk olarak Jedi: Fallen Order'da deneyimlenen heyecan verici dövüş mekaniklerini bir adım ileriye taşıyacak.

  • Çıkış Tarihi: 28 Nisan
  • Platformlar: PC, PS5, Xbox Series X|S

Redfall

Konusu

Kurgusal bir topluluk adası olan Redfall, Massachusetts'te geçiyor. Başarısız bir bilim deneyinin ardından kasabanın dış dünyayla bağlantısı kesilmiş ve vampirler tarafından istila edilmiştir. Hatta hayatta kalan sakinlerinden bazıları da diğerlerine sırtını dönmüştür.

Bu kaotik ortamda dört ana karakterden birini yönetme şansına sahibiz. Remi de la Rosa, Devinder Crousley, Layla Ellison ve Jacob Boye. Her birinin kendine has bir gücü var.

  • Çıkış Tarihi: 2 Mayıs
  • Platformlar: PC, Xbox Series X|S

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Zelda oyunları söz konusu olduğunda, Nintendo hikayeleri hakkında pek de bilgilendirici olmuyor. Bu durum, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom için de geçerli. Tek bildiğimiz, krallığı tehdit eden kötü niyetli güçlere karşı savaşmak için Link'in yeni yeteneklerinin gücünden yararlanacak olmamız.

  • Çıkış Tarihi: 12 Mayıs
  • Platformlar: Nintendo Switch

Suicide Squad: Kill the Justice League

Konusu

Batman: Arkham serisinin yaratıcıları Rocksteady Studios tarafından geliştirilen, karakter odaklı hikaye oynanışı sunuyor. DC'nin Süper Kötüsünü Brainiac'ın istilacı askerleri Metropolis'i korumak için yeminli DC'nin Süper Kahramanları ile karşı karşıya geliyor. Gelişmiş lazer silahları karşısında hem kendimizi hem de şehri kurtarabilmek için yeni yöntemler bulmalı hem de düşmanı yok etmeliyiz.

  • Çıkış Tarihi: 26 Mayıs
  • Platformlar: PC, PS5, Xbox Series X|S

Street Fighter 6

Capcom'un efsanevi dövüş oyunu yeniden başlatıldıktan sonra muhteşem bir geri dönüş yaşadı. Geçtiğimiz yıllarda da yılın oyunları anketlerinde dövüş kategorisinde liderliği kimseye kaptırmayan serinin yeni yapımı yakından tanıdığımız birçok dövüşçüyü de geri getiriyor. Bunların yanına eklediği yeni dövüşçüler ile türü sevenleri uzunca bir süre oyalayacaktır.

Street Fighter 6'nın ana kahramanı Luke, çizgi roman serisinde de önemli bir rol oynamakta. Luke, hikaye tabanlı aksiyon modu World Tour'da yarattığınız avatar karakterin ilk eğitmenidir ve ona hikayede önemli bir yer verir.

  • Çıkış Tarihi: 2 Haziran
  • Platformlar: PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S

Diablo 4

Konusu

Biz seni öldürmeye, sen de geri gelmeye doymadın Diablo. Ruh taşı birleştirildi, kardeşler bir araya geldi, defalarca yok edildi yine de bir yolunu bulup ölümden geri döndü. Diablo 3'teki olayların ardından, meleklerin güçlerini yitirmeye başladığını fark eden Lilith hem intikamını almak hem de Diablo'yu geri getirmek için bu boşluğu değerlendirmeye karar verir.

  • Çıkış Tarihi: 6 Haziran
  • Platformlar: PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One
Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 01:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2023 01:23
Starfield da yıl sonuna doğru çıkacak deniliyor. Bakalim gelistiricilerin iddia ettiği gibi olacak ve beklentileri karşılayabilecek mi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
elves27
elves27 13.03.2023 19:46
Blue Protocoll Bekliyoruz.
The Quinfall Bekliyoruz.
Wayfinder bekliyoruz. Sende hiç birisini tutmamuşsın. Sadece hikaye oyuncularımı oyuncu MMORPG tutkunlarına ne demeli. Tamam bir Gamer olmasada iyi bir oyun meraklısıdırlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2023 11:24
Suicide Squad'ı bekleyen var mıymış?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2023 04:57
Aman Baldur's Gate beklemeyin. Efsanevi oyunu 23 yıl sonra Larian gibi çok başarılı bir firma yapıyor. Şu an en az 8 saatlik içerik sunuyor. Türkiye'de satın alınabilecek çok makul bir fiyat etiketiyle pre-order sürecinde ama siz bunu hatırlamayın. Bazen çok kırıcı oluyorsunuz.

-----------

Yazıyı okumadığınız nasıl da belli.
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2023 21:13
Yorum yaparken de çok cahil oluyorsunuz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2023 14:47
Silent hill 2 remake?
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2023 23:16
Ekim ayının sonlarına doğru Bloober Team tarafından yapılan açıklama ile geliştirilme aşamasının sonlarına gelindiği söylenmişti. Bu yıla yetişir o da :)
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2023 19:31
Offffffffffff derim hacıabi
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2023 19:01
Onun çıkış tarihi belli değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
2023'ün en çok beklenen oyunları - 1
İlginizi Çekebilir