
Başrolde Sullivan Stapleton Themistocles'i canlandırıyor. TV dizisi Strike Back'teki Damien Scott rolüyle hatırlayanlarınız vardır. Diğer öne çıkan karakterler Xerxes (Rodrigo Santoro), Artemisia (Eva Green) ve Kraliçe Gorgo (Lena Headley). Yönetmen Noam Murro, senaristler Zack Snyder ve Kurt Johnstad, 300 ve Man of Steel'in de yapımcısı olan Zack Synder 300: Rise of an Empire'a imzalarını atmışlar. Müzikler Tom Holkenborg'a ait. Aynı zamanda Ozzy Osbourne'nun War Pig adlı parçası da soundtrack'te yerini almış.
İhtişamlı hata yapan kahraman, Themistockles
Marathon Savaşı sırasında Themistocles'in -ihtişamlı hatası diye nitelendirilen- Kral Darius'u okuyla yere mıhlaması başlangıç noktamız. Themistocles Atinalı bir politikacı ve aynı zamanda parlak bir komutan. Xerxes, Kral Darius'ün oğlu. Babasının ölümüyle tahta geçer. Çok güçlü bir karakter değildir. Artemisia onun tanrı-kral olmasını sağlar çünkü Yunanlılar'ı ancak tanrılar yenebilir. Artemisia ise ruhunu ölüme satmış, güçlü ve acmasız Pers kumandanı rolünde. Filmin odak noktası Themistocles ile Artemisia'nın kuvvetleri arasındaki deniz savaşı. Savaş taktikleri ve anlatımı soluksuz bırakıyor. Bu sırada duyulan müzik ise beni Prince of Persia oynadığımız günlere götürdü. Mavi perdede çekilen filmi izlerken, bol efektli ve animasyonlu olduğunu itiraf edeyim, kendimi konunun akışına bıraktığımda hissetmedim.

Düşmanınız bir kadınsa, korkun!
İç gıcıklatıcı, yürek sıkıntısı yaşatan savaş sahneleri; diğer taraftan savaş taktikleri ve anlatımıyla heyecanlandırıyor. Mitolojik bir çarpışma izliyoruz, evet gerçek değil, mantığım bunu bilse de görselliği ile o anın varolduğunu düşünüyorum. Sinemadan ayrılırken çıkarttığım en önemli sonuç şu oldu; mücadele anında kadın düşmanınız olması gerçekten çok tehlikeli. Savaşı çıkaran da, sonunu belirleyen de bir kadın. Hele acı ve intikam da varsa içinde, durmayın orada.
300: Bir İmpratorluğun Yükselişi savaş filmlerine karşı ön yargıma rağmen, izlenmesi gerekenler kategorisne koydum . İlkine göre aşağıda kalmaması, seyircileri mutlu edeceğe benziyor. IMAX seçeneği de bulunuyor,
Yorumlar (6)
Bende Prince of Persia'yı hissettim biraz filmde gerçekten güzeldi ve Artemisia sen ne güzel bi şeysin öyle
Dün izledim ilk filmi ikiye katlar,çok beğendim,özellikle savaş sahnelere harika
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>07.03.2014 14:46:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br><center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>07.03.2014 11:50:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>Tarihte yunanlar'ı tokatlamayan kalmamışken, bu ve birinci film ile o ezikliği bastırırlar :)</font></td></tr></table><br></center> la oğlum rahatsız mısınız ya :) o yunanlar şimdiki dandik yunanistan değil ki zaten açın biraz tarih okuyun ya...</font></td></tr></table><br></center> Irkçı bir film bu film. Persleri yaratık, canavar gibi göstermişlerdi ilk filmde.Bu da öle olmuş.
haaa !! başta söylemek gerekirse filmin mitolojiye dayandırılarak anlatılması ve kurgulanması güzel,eski yunan tarihinin savaşlarını mitolojye dayandırdığı için burdaki anlatılanlar gerçek değildir.
Bu filmi merakla bekleyenlerden biriydim sonunda çıktı sinemaya gidip gerçek 3d filminin keyfini yaşayacağım başka filme gitmeyin bu filme gidin 3d türkçe seçeneğiyle verdiğiniz parayı sonuna kadar hakeden bir başyapıt.
olm sivas'ta hiçbir yer orjinal getirmemiş ya la