400bin Euro'luk partiye sadece altı kişi katıldı

Murat Oktay 7.12.2022 - 16:05
Metaverse bir doldurmadan mı ibaret? Yoksa dolandırıcılık için bir yöntem mi? 400bin Euro'luk partiye katılanların sayısı hayal kırıklığı yarattı.

AB Komisyonu tarafından, Metaverse'ü desteklemek ve gençlerin ilgisini çekmek için nerede ise 400bin Euro harcanarak organize edilen Globat Gateaway Gala partisine sadece altı kişi katıldı.

400bin Euro'luk parti fiyaskosu

Devex muhabiri Vince Chadwick'in de katıldığı tropikal bir kumsalda gerçekleşen parti dün gerçekleşti. Muhabirin açıklamasına göre partiye katılan altı kişi de oldukça şaşkın bir şekilde neler olup bittiğini anlamaya çalışırken birkaç gerekesiz muhabbetin ardından tek başına kalmış.

400bin Euro'luk parti fiyaskosu

Partide etkinlik alanında bir müzik grubu sahne alıyor gibi görünmesine rağmen bir DJ'in çaldığı müzik de ortamın ne kadar özensiz olarak hazırlandığının en büyük göstergesi.

Aklımıza direkt "bu partinin ne amaçla yapıldığı" sorusu takıllıyor. Zira katılımın böylesine düşük olması, Metaverse'ün şu an için bir fiyaskodan öteye gidemediğinin en büyük kanıtı. Buna yapılan yatırımlar insanın sosyal doğasına da aykırı olduğu için pek de ilgi çekmediğini düşündürüyor.

Ekim ortasında tanıtılan partinin sosyal medya reklamının kendi çalışanları tarafından  bile pek de etkileyici bulunmadığını söyleyen Chadwick, "bu deneyimi oldukça yapmacık bulduğunu" da sözlerine ekliyor.

Metaverse dünyası tehlikelerle dolu. Bu parti de aslında yatırımcılarına ne kadar büyük paralar kaybettirdiğinin en önemli ispatlarından biri. Henüz erken aşamada olsa da ilerleyen dönemler için bize bilgi verebilecek bu tarz girişimleri zaman içinde göreceğiz.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 14:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2022 12:57
400 bin euroyu vr set olarak dağıt insanlara orası dolup taşar. Olum sizde hiç mi akıl yok lan?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.12.2022 09:55
Kripto herzaman için keriz avıdır.Zenginler ve bazı yazılımcılar için kısayoldan keriz avıdır.
MK Okuru
MK Okuru 11.12.2022 11:13
Kripto ile ne alakası var. Ayrıca block chain in ne oldgunu zerre kadar bilmiyorsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.12.2022 17:35
Biri bana bu işin SecondLife'dan ne farkı olduğunu NFT, MFT geyiklerine girmeden anlatsın da aydınlanalım.
Spider_hip
Spider_hip 10.12.2022 17:49
Aynen. 20-25 senelik Second Life mantığını kalkıp Vr gözlüğü oyunu haline getirip. Sanki tüm dünyanın orada birleşmesi gerekiyormuş gibi, sanal bir dünya diye lanse etmeye çalıştılar. Ama tutmaz. Ne herkeste VR var, ne bu işin normal oyundan bir farkı var. Yine sosyal medya platformları gibi bir kaç büyük firma metaverse adı altında kendi OYUNUNU çıkartacak. Metaverse diye şekil isimler altında artık araziydi, modeldi, evdi ne satabiliyorlarsa satacaklar. Ancak ileride herkesin telefonu olduğu gibi VR gözlüklerde o kadar standart hale gelir, o zaman aslen sosyal medya türevi olmak üzere oraya özel avatarlı sosyal medya türevleri oluşturulur. Ama METAVERSE diye öyle tüm dünyayı birleştirecek, çok özel çok değişik bir şey yok. Bildiğin VR lı sosyal medya oyunu.

Aa tabi şimdiden ilk çıkan metaverse'lerde 1-2 ay içinde milletin nasıl arsa alıp zenginleştiği haberlerini de duymaya hazır olun. Saadet zinciri, coin, çiftlik, sanal arazi dümenlerindeki gibi ilk başta hemen çok kolay yoldan zengin olan insanlar haberlerinin de yayılması gerekir ki daha çok kişinin ilgisini ve parasını alsınlar.

Ki hatırlıyorum başlarda second life için bile 1. 2. senesinde falan işte milyon dolara second life ta ADA alındı haberi vardı. Bir anda kullanıcı sayısı artmıştı, insanlar bütçelerine göre ufak dükkanlar falan almaya başlamıştı ileride değerlenir diye :D
MK Okuru
MK Okuru 8.12.2022 10:08
alt yapısı farklı yani pekte farkı yok
MK Okuru
MK Okuru 8.12.2022 10:07
tek farkı vr gözlüğü kullanarak girmen/oynaman. başka hiçbir olayı yok. ha bir tane daha var aslında: second life, playstation home hatta bana göre active worlds'ten bile daha az içeriğe ve kötü grafiklere sahipler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.12.2022 10:02
facebook'un tutmasının tek sebebi foto paylaşımı idi. millet diğerleri ne haltlar yemiş onu merak ederdi. instagram çıkınca zaten facebook bu işlevini yitirdi ilgi çeken bir yanı kalmadı. meta falan da tam bir hayal tutmaz o iş. özellikle bu grafikle yeni neslin yorumu "çöp bu yeaaa" olur :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 9.12.2022 08:00
Metaverse ü yanlış anlayanlar sebebiyle durum bu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
400bin Euro'luk partiye sadece altı kişi katıldı
İlginizi Çekebilir