44 milyon liraya Kaptan Amerika çizgi romanı

Merlinin Kazanı 8.04.2022 - 00:44
Akıllara zarar veren bir rakam ile 44 milyon liraya satılan Kaptan Amerika çizgi romanı, en pahalı satılan çizgi romanlar sıralamasında en üstlere çıktı.

Marvel'in en önemli karakterlerinden biri olan Kaptan Amerika'nın çizgi romanı da elbette çok değerli. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen müzayedede Kaptan Amerika çizgi romanı 'nın ilk sayısı 44 milyon liraya satıldı. Amerikan parası cinsinden 3.16 milyon dolara satılan kitap, 3.6 milyon dolara satılan Örümcek Adam'ın ilk göründüğü Amazing Fantasy'nin 15. sayısının biraz altında kaldı.

Kaptan Amerika çizgi romanı 44 milyon liraya satıldı

Kaptan Amerika çizgi romanı ilk sayısında Steve Rogers, Bucky ve The Red Skull'u dünyaya tanıttığın için çok değerli 1940 çıkışlı ilk Kaptan Amerika sayısı nerede ise sıfır görünümlü. Değerlendirme kuruluşu tarafından 9.4 ile değerlendirilen çizgi romanın bu yenilikte sadece üç kopyası bulunuyor. Diğer ikisi ise 9.6 ve 9.8 olarak derecelendirilmiş.

Kaptan Amerika çizgi romanı 44 milyon liraya satıldı

Geçtiğimiz yıllarda çok yüksek fiyatlara satılan başka çizgi romanlar da olmuştu. Batman'in ilk sayısı 2.2 milyon doların üzerinde, Superman'in ilk göründüğü Action Comics'in ilk sayısı da 3.2 milyon dolar gibi bir fiyat ile alıcı bulmuştu.

Sadece Kaptan Amerika çizgi romanı bu kadar değerli değil. Çizgi romanların fiyatları kimi zaman çok yüksek rakamlara ulaşabiliyor. Hele ki sinemada yer aldıysa. Bu sebeple elinizde eski çizgi romanlar varsa değerini iyi bilin. Ülkemizde de Zagor ya da Teksas Tommiks gibi çizgi romanların eski sayılarının oldukça yüksek fiyatlardan satıldığını görebiliyoruz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
44 milyon liraya Kaptan Amerika çizgi romanı
İlginizi Çekebilir