Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

8K'lık muhteşem Final Fantasy teknoloji demosu!

Grafik teknolojisi nereye gidiyor?

8K'lık muhteşem Final Fantasy teknoloji demosu!
Microsoft'un konferansında Luminos Studio bir kez daha ortaya çıktı ve Square Enix bizlere DirectX12'nin ne kadar çarpıcı sonuçlar verebileceğini gösterdi.

Gösrerimin ismi Wirch Chapter 0 [cry] ilen gösterilen demo, Final Fantasy hayranlarına hayli tanıdık gelecek: Agni's Philosophy. 2012 yılında gösterilen gerçek zamanlı grafik demosu yepyeni yüzüyle bir kez daha aklımızı başımızdan aldı.

Teknoloji demosu en basit tabirle bir canavar üzerinde çalıştırıldı, öncelikle bunu hatırlatalım. Gösterilen sahnelerde Nvdia GeForce GTX ekran kartları kullanılırken, işletim sistemiyse henüz piyasaya çıkmayan Windows 10 ve DirectX 12 tabanlıydı.

Demonun en çarpıcı özelliğiyse 8K çözünürlüğe sahip olması ve poligon miktarı. Her karede işlenen (render) poligon miktarı 63 milyon!


Aşağıdan bu inanılmaz videoyu izleyebilirsiniz.

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

C
curse Baş Simyacı

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>01.05.2015 13:02:00 - carlosburak45 demiş ki:</b><br>Sadece bu video bile oyun geliştiricilerinin emeklerini göz önüne sermeye yeter. O yüzden imkanı olanlar orijinal oyun almalı ki daha iyi oyunlar ortaya çıksın. Korsana bahane bulmak kolaydır. Ne desem hemen bir cevap gelecek. En azından çok oynadığınız oyunları orijinal alın. İyi günler</font></td></tr></table><br></center> seninle aynı fikirdeyimde birde firmalar hani o çok istediğimiz ve orjinal aldığımız oyunları DLC muhabbetine oyunu parçalayıp bize satmasa.herşey karşılıklı ve her geçen sene,her geçen nesil dahada berbat bir hale geliyor.oyun çıktıktan sonraki DLC lere alışmıştık(takdir etmek değil kastım)şimdi nbırak oyundan sonrayı çıkmadan DLC yapılmaya başladı. ve her kısa zamanlı ertelenme haberinde kesin oyundan bir şeyleri çıkarıyorlar fikri oluşuyor zihinlerde....

0 puan
MO
MK Okuru

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>02.05.2015 18:31:00 - TR_Emirhan demiş ki:</b><br>Fiber internet diyorlar 24mb hız 75 gb kota. Bu hızlarla hiçbir şey olmaz. Avrupa da yaşayan arkadaşım resim atıyor hızı 1gb bu hızlarla geçicen bu ülkede teknolojiyi. 4k oyunları çalıştırmak için aşa yukarı 4 5 bin tl harcamak gerekiyor 8k için kaç bin harcamamız gerekecek daha fiyatlar ne kadar artması gerek?</font></td></tr></table><br></center> yurt dışında da adil kullanım kotası olayı var biraz araştırırsanız görürsünüz.

0 puan
MO
MK Okuru

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>02.05.2015 18:31:00 - TR_Emirhan demiş ki:</b><br>Fiber internet diyorlar 24mb hız 75 gb kota. Bu hızlarla hiçbir şey olmaz. Avrupa da yaşayan arkadaşım resim atıyor hızı 1gb bu hızlarla geçicen bu ülkede teknolojiyi. 4k oyunları çalıştırmak için aşa yukarı 4 5 bin tl harcamak gerekiyor 8k için kaç bin harcamamız gerekecek daha fiyatlar ne kadar artması gerek?</font></td></tr></table><br></center> Fiyatlar o kadar farklı olmaz, sonuçta tek eklediğin şey ekstra ekran kartı ve daha iyi bir işlemci. Zaten bilgisayar var.

0 puan
MO
MK Okuru

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>02.05.2015 10:56:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>480p 720p iyidir metin2 bunca senedir grafigi sayesinde mi oynandi da hala oynaniyor ? azcik oynanilabilir yapin oyunlari grafige takti butun gelistiriciler cozunurlugu iyi olsun diyorsan en fazla 2K yap ki millet de oynayabilsin 8k icin takacagimiz ekran kartlari 10 bini bulur ben soyleyeyim...</font></td></tr></table><br></center> Metin 2 ne la ? İnsan wow falan der metin 2 nedir palmface

0 puan
T
TR_Emirhan Rün Ustası

Fiber internet diyorlar 24mb hız 75 gb kota. Bu hızlarla hiçbir şey olmaz. Avrupa da yaşayan arkadaşım resim atıyor hızı 1gb bu hızlarla geçicen bu ülkede teknolojiyi. 4k oyunları çalıştırmak için aşa yukarı 4 5 bin tl harcamak gerekiyor 8k için kaç bin harcamamız gerekecek daha fiyatlar ne kadar artması gerek?

0 puan
MO
MK Okuru

720p de anca izliyorum hiç bi anlam ifade etmedi. Bilgisayara bittim.

0 puan