Days Gone geliştiricisi oyunculara sitem etti

Alparslan Gürlek 19.04.2021 - 12:55
Days Gone ekip lideri John Garvin oyunculara "Eğer oyunu tam fiyatıyla satın almadıysanız devam oyunu beklemeyin" diyerek sitem etti.

Days Gone'un kreatif direktörü ve yazarı John Garvin, oyuncuların PlayStation Plus gibi hizmetlerin bir parçası olarak oyunları almak yerine, beğendikleri takdirde tam fiyattan satın almaları gerektiğini söylüyor. David Jaffe'nin YouTube şovuna katılan oyun tasarımcısı oyunun güncel durumu hakkındaki soruları yanıtladı.

Days Gone ekip liderinden oyunculara sitem

John Garvin, Jaffe'nin YouTube programında oyunun PS5'teki PlayStation Plus Koleksiyonu'na eklendiğinden bu yana Days Gone için anlamlı bir etkileşim artışı olup olmadığı hakkında gelen soruyu şöyle yanıtladı:

"Dinleyicilerinizin ilgisini çekebilecek bir şey hakkında fikrim var ve bu söyleyeceklerim bazılarını kızdırabilir. Eğer bir oyunu seviyorsanız, tam fiyatına satın alın. Oyuncuların kaç kez 'evet, bunu indirimde aldım, PS Plus'tan aldım, her neyse' dediğini gördüm."

Jaffe bu sitemli yanıtın üzerine Garvin'e "Ama bir oyunu oynayana kadar sevdiğini nasıl anlarsın?" sorusunu sordu.

Garvin "Anlayamazsın, ama lansman sırasında desteklenmeyen bir oyunun devam oyunu gelmiyorsa şikayet etme" dedi. "God of War lansman sırasında milyonlarca satış aldı ve biliyorsunuz ki Days Gone almadı. Ben bir geliştirici olarak kendi adıma konuşuyorum, Sony için çalışmıyorum, rakamların ne olduğunu da bilmiyorum" dedi.

Days Gone geliştiricisi oyunculara sitem etti

"Siz şunu söyleyebilirim ki Dark Mirror'da (PSP oyunu) çok zarar gördük (bu kısım küfür içerdiği için değiştirildi) çünkü korsan durumu vardı. Sony, korsan oyunların satışları ne kadar etkilediğini gerçekten anlamadı. Ve onlara torrentleri gösterirdik, bir torrent sitesinde indirilen Dark Mirror'ın 200.000 kopyası vardı. Rakamları yanlış hatırlamış olabilirim ancak ne olursa olsun o zaman buna çok kızmıştım. Cebimden param gidiyor gibiydim."

"Bu yüzden oyunun etkileşimindeki artışın, oyunu tam fiyata satın aldınız mı? Sorusu kadar önemli olmadığını düşünüyorum. Çünkü eğer yaptıysanız, bu, geliştiricileri doğrudan destekliyorsunuz demektir."

Dört saatlik röportajın devamında Garvin Sony tarafından kovulup kovulmadığı konusundaki soruları da yanıtladı.  "Ben zaten harika bir insan değilim ve denemediler değil, birkaç kez eğitim aldım" gibi cümleler kurarak şirketten ayrılışının performansıyla değil, kişiliğiyle ilgili olduğunu vurguladı ve öz eleştiri yaptı. Days Gone geliştirici stüdyosu Bend'den kovulduğunu kabul eden Garvin bu röportaj sırasında farklı konulara da değindi. Hemen aşağıdaki bağlantıdan Sony Santa Monica ile ilgili iddiaları da okuyabilirsiniz.

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 05:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2021 13:21
ben bu oyunu çok sevdim, korsan versiyonunu oynadım para vermedim ama devam oyununun gelmesini isterdim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2021 20:30
sırf bu yüzden crack cıksın ındırıp oynıcam hal buki steam istek lisesine eklemiştim
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2021 10:11
Oynanacak kadar güzel bir oyun değil. Ne yazık ki çok düşük profilli bir oyun. İndirmeye bile değmez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2021 16:44
Oyunu dün bitirdim, oynanış mekanik ve oyun tarzı olarak bence gayet kaliteli bir oyun. Exclusive'e yakışmayan bir oyun diyenlerin kafasını anlamıyorum cidden
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2021 06:35
Exclusive'e yakışmayacak bir oyun evet.Adamın kendi yaptığı oyunu Gow ile karşılaştırması ne kafada olduğunu gösteriyor.Kendine bir sor lütfen bu oyun ve Gow aynı kalitedemi gerçekten? Çünkü inceleme puanları,eleştiriler ve yorumlar olmadığını gösteriyor da...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2021 13:38
Dark Mirror dediği oyun syphon filter değil mi ps1 den sonra acayip bozdular.. halbuki ps4e adam gibi bir syphon filter oyunu gelseydi.. Al sana satış başarısı işte ..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2021 12:22
Koyma o zaman PS Plus'a. Hem koyup hem atar yapmak nedir?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Days Gone geliştiricisi oyunculara sitem etti
İlginizi Çekebilir