FIFA'nın adı değişip EA SPORTS FC olabilir

Murathan Özlü 11.10.2021 - 21:01
PES'in isim değiştirip E-Football'a geçmesinin ardından EA Sports'un da benzer bir hamle ile FIFAnın adını EA Sports FC olarak değiştireceği iddia ediliyor

Electronic Arts'ın,  uzun yıllardır FUT aracılığıyla büyük gelir sağladığı FİFAnın adını, yine özellikle FIFA Ultimate Team'in aslında bir kumar olup olmadığı tartışmasının da alevlenmesi sebebiyle değiştireceği iddia ediliyor.

EA, FUT'in aşırı şansa dayalısını ön izlemeli paketleri sisteme ekleyerek çözmeye çalışmış olsa da tartışmalar dinmemişti. Geçtiğimiz günlerde ise Electronic Arts'ın FIFA'nın adını değiştirmeyi planladığı söylentisi gün yüzüne çıkmıştı.

FIFAnın adı EA Sports FC olarak değişebilir

Polygon'un haberine göre EA, 1 Ekim tarihinde hem İngiltere hem de Avrupa Fikri Mülkiyet Ofisleri için imzaladığı evraklar ile EA Sports FC adını, "bilgisayar oyunu yazılımı" için ayırtmış. Böyle bir ismin oyunun yeni adının son hali mi olacağı yoksa şimdilik mi alındığı bilinmez ancak oyunun potansiyel yeni adı lisansı alınamamış Manchester City'ye benziyor.

FIFAnın adı

Electronic Arts'ın artık neredeyse kesinleşen FIFA'nın adını değiştirme kararının ardından, EA ile Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin yıllar süren birlikteliği sona erecek.  Eski EA yöneticilerinden  Peter Moore, Electronic Arts'ın FIFA adının tanınırlığı ve imajı için Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin kendisinden daha faydalı işler yaptığını belirtmişti. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 11:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2021 22:06
EASFC, FIFA'nın eskiden kullandığı oyun içi hesap adı gibi bir şeydi. EASFC seviyen arttıkça oyun içi ekstra öğeler açılabiliyordu. Galiba FIFA 17'den sonra kaldırdılar. O yüzden çok da önemli bir haber değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 13.10.2021 18:02
Kapaktaki eleman savaşta mıymış?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.10.2021 10:01
Ah bi de oyun değişse azıcık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.10.2021 06:54
Fifaya kimbilir nekadar isim hakları için telif ödüyorlardır.Bundan dolayı bu kararı almış olabilirler.Fakat iki futbol oyunu da gitrikçe kötüye gidiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
FIFA'nın adı değişip EA SPORTS FC olabilir
İlginizi Çekebilir