1/3

Marvel's Avengers İnceleme

Ersin Kılıç 11.09.2020 - 12:52
Marvel's Avengers inceleme içeriğimizde oyunun hikayesinden oynanış dinamiklerine ve merak edilen loot sisteminde değiniyoruz.

Marvel's Avengers İnceleme: Marvel karakterleri her zaman büyük bir potansiyele sahipti. Fakat Disney'in sinematik evrende yakalamış olduğu başarı ile birlikte artık bu karakterlerin çok daha geniş kitlelere yayıldığını ve daha çok insan tarafından benimsendiğini söyleyebiliriz. İşte Marvel's Avengers oyunu için de bunu söylemek mümkün. Yani çekirdeğe yönelmek yerine çok daha bgeniş bir kitleye yönelme durumu söz konusu. Bu durum bazı avantajlara sahip olduğu gibi çok önemli dezavantajları da beraberinde getirmiş. Marvel's Avengers İnceleme içeriğimizde ise tüm bu olgulara değineceğiz.

Marvel's Avengers İnceleme

Öncelikle oyunun hikayesinden kısaca bahsedelim. Nitekim gerek tanıtım videolarında bol bol yer verilmesi gerekse de geçtiğimiz haftalarda düzenlenen beta programı ile zaten birçoğumuz bu hikayeye aşina durumdayız. Oyunun hikayesi aslında betada da karşımıza çıkan A-Day etkinliği ile başlıyor. Burada betaya kıyasla kamala Khan ile çizgi roman peşinden koşma, hikaye adına bazı önemli sahneler gibi ekstralar bulunuyor. Yani betaya olduğu gibi giriş sekansını koymamışlar diyebilirim.

Kamala Khan hikaye modunun merkezinde yer alıyor.

Kamala Khan ile Avengers gününün keyfini çıkartırken büyük bir saldırı oluyor ve sırasıyla Avengers üyelerinin kontrolünü elimize alıyoruz. Bu kısım biraz ağza bal çalma mantığında işleniyor. Yani tam kontrol ettiğiniz karaktere alışıyorum derken otomatik olarak diğer akraktere geçiyor ve bu saldırının sonuçlarına doğru sürüklenmeye başlıyorsunuz. Sürüklenme diyorum çünkü tam da kahramanların şov yaptığı bu özel günde Avengers daha önce almadığı kadar büyük bir darbe alıyor. Avengers ekibi dağılıyor, binlerce kişi ölüyor ve bir o kadarı da Terrigenesis etkisinde kalarak özel güçlere kavuşuyorlar. Daha önce çizgi romanlarda ve Agents of Shield gibi yapımlarda sık sık gördüğümüz Terrigenesis olayı, hikayenin de önemli bir yerine konumlandırılmış. Nitekim ordan oraya koşturan ve büyük bir Avengers hayranı olan Kamala Khan da bu sayede kendisini hikayenin tam olarak göbeğinde buluyor.

Göbeğinde derken şaka yapmıyorum. Bu vahim olaydan beş yıl sonrasına gittiğimiz oyunun hikaye modunda neredeyse başından sonuna kadar Kamala Khan'ın gözünden olaylara tanıklık ediyoruz. Kahramanların tekrar ekibe dahil olmaları ile birlikte zaman zaman diğer karakterlerin hikaye kısımlarında kontrolünü ele alıyoruz ama ağırlık Kamala Khan'da kalıyor diyebilirim. Yani Thor, Demir Adam, Black Widow falan derken neden Kamala tercihi yapılmış açıkçası çok çözemedim.

Oyunda çizgi romanlardan hatırlayacağımız birçok karakter ve gönderme var

Hikayedeki bu gidişat çok canınızı sıkmıyor ama Kamala'nın herşeyi çözmesi ve hikaye kurgusunda bile çok ağır bir yere sahip olması açıkçası zaman zaman canımı sıktı diyebilirim. Tony hikaye ilmeğinin çözüldüğü anlarda kendisini "Aaa biz bilmiyorduk, iyi ki söyledin" diye terslemiş olsa da hakikaten de düğümü çoğu zaman kamala çözüyor ve bu durumu bir mantığa oturtamıyorsunuz.

Görev işleyişi ise ekibe karakterler katıldıkça biraz sizin tercihinize de bırakılmış. Kamala Khan, Hulk, Iron Man, Black Widow, Captain Amerika ve Thor gibi ekibin ana kadrosundaki tüm karakterleri hikaye modu boyunca kontrol edebiliyorsunuz. Hikaye işleyişi ise genelde War Table başına geç, görev seç ve milleti pataklamaya hazırlan şeklinde ilerliyor.