PlayStation 5 DualSense yeni PS5 kumandası

Murat Oktay 7.04.2020 - 23:38
PlayStation 5 DualSense kumandası özellikleri ile olarak ortaya çıkıyor. Az önce Twitter üzerinden paylaşılan görüntü, hepimizi heyecanladıracak türden.

PlayStation 5 DualSense kumandası kullanıcılarına Sony tarafından yeni bir kontrolcü olarak geliyor. Az önce açıklanan kumanda için Sony PlayStation blogunda bir açıklama yayınladı. Altta tercüme edilme hali ile DualSense PlayStation 5'in görüntülerini bulabilirsiniz.

PlayStation 5 DualSense yeni PS5 kumandası

PlayStation 5 ile heyecan verici bir dönüm noktasına ulaştık, çünkü yeni kontrol cihazımızı nihai tasarımında oyunlarına benzersiz özelliklerini uygulayan geliştiricilere göndermeye başlıyoruz. Ama önce, PlayStation topluluğundaki herkesin PlayStation 5 DualSense ™ kablosuz denetleyiciye ilk kez bakmasını ve PS5 oyunlarındaki sanal dünyalarla etkileşime girdiğinizde yeni denetleyicinin daha fazla duyunuzu nasıl etkileyeceğini görme vizyonumuzu duymak istedik. DualSense'in özellikleri, PS5’in Tempest 3D AudioTech ile birlikte oyunculara yeni bir daldırma hissi verecek.

PS4 2013'te piyasaya sürüldüğünde, DualShock 4 kablosuz denetleyici, oyuncular ve geliştiricilerden şimdiye kadarki en iyi PlayStation denetleyicisi olduğu ve Paylaş düğmesi gibi ileriye dönük özellikleri tanıttığı için birçok olumlu geri bildirim aldı. Bu bizi bir sonraki soruya getirdi - bu başarıyı nasıl geliştirebiliriz?

PlayStation 5 DualSense yeni PS5 kumandası

Üzerinde çok düşündükten sonra, oyuncuların DualShock 4 hakkında sevdikleri şeylerin çoğunu sağlam tutmaya karar verirken, yeni işlevsellik ekleyerek ve tasarımı geliştirdik. Geliştiricilerle yaptığımız tartışmalara dayanarak, oyundaki dokunma duyusunun, tıpkı ses gibi, birçok oyun için büyük bir odak noktası olmadığı sonucuna vardık. PS5 ile oyun yaratıcılarına yeni kontrol cihazımızla bu oyunun içine çekme hissini nasıl artırabileceklerini keşfetme yeteneği sunarak yenilik yapma konusunda büyük bir fırsatımız oldu. Bu nedenle, araba kullanırken çamurla araba sürmenin yavaşlığı gibi çeşitli güçlü duyumlar ekleyen dokunsal geri bildirimi kabul ettik. Ayrıca, DualSense'in L2 ve R2 düğmelerine uyarlanabilir tetikleyiciler ekledik, böylece bir ok çekmek için bir yay çizerken olduğu gibi eylemlerinizin gerginliğini gerçekten hissedebilirsiniz.

Bu, eklediğimiz yeni özellikleri dikkate alırken, mevcut nesli oluşturan yeni bir denetleyici tasarlama konusunda heyecan verici bir zorluk sağladı. Örneğin, uyarlanabilir tetikleyicilerle, bileşenlerin hantal bir his vermeden donanıma nasıl sığacağını düşünmek zorunda kaldık. Tasarım ekibimiz, tetikleyicileri ve aktüatörleri yerleştirmek için donanım mühendislerimizle yakın bir şekilde çalıştı. Tasarımcılar daha sonra kontrolörün dışından nasıl göründüğünü ve hissettiği çizgilerini çizebildi ve kontrolörün gerçekte göründüğünden daha küçük hissetmesini sağladı. Sonunda, el tetiklerinin açısını değiştirdik ve ayrıca kavramada bazı ince güncellemeler yaptık. Ayrıca, DualSense’in şarj edilebilir pili için güçlü bir pil ömrü sağlama ve yeni özelliklerin eklenmesi ile kontrolörün ağırlığını mümkün olduğunca azaltma yollarını da dikkate aldık.

PlayStation 5 DualSense yeni PS5 kumandası

Düğmeler için, DualShock 4'te yaptığımız gibi artık bir “Paylaş” düğmesi olmadığını göreceksiniz. Endişelenmeyin, gitmiyor. Aslında, size yeni bir "Oluştur" düğmesi özelliği getirmek için sektörde ilk Paylaş düğmemizin başarısını temel aldık. Create ile, oyuncuların dünyayla paylaşmak için epik oyun içeriği oluşturmaları veya sadece kendileri için eğlenmeleri için bir kez daha yeni yollara öncülük ediyoruz. Lansmana yaklaştıkça bu özellik hakkında daha fazla ayrıntıya sahip olacağız.

PlayStation 5 DualSense ayrıca, oyuncuların bir kulaklık olmadan arkadaşlarıyla kolayca sohbet etmelerini sağlayan yerleşik bir mikrofon dizisi ekler - hızlı bir konuşma için ideal. Ancak elbette, daha uzun bir süre sohbet etmeyi planlıyorsanız, kulaklık daha kullanışlıdır.

Şimdi renkler hakkında konuşalım. Geleneksel olarak temel denetleyicilerimiz tek bir renge sahiptir. Gördüğünüz gibi, bu sefer farklı bir yöne gittik ve iki tonlu bir tasarıma karar verdik. Ek olarak, ışık çubuğunun konumunu ekstra bir pop verecek şekilde değiştirdik. DualShock 4'te bulunan denetleyicinin üstüne oturdu; şimdi dokunmatik yüzeyin her iki yanında bulunan biraz daha geniş bir görünüm ve his veriyor.

Toplamda, bu son tasarıma yerleşmeden önce son birkaç yıl içinde birkaç kavram ve yüzlerce modelden geçtik. DualSense, istediğimiz konfor seviyesine mükemmel ergonomi ile ulaşabilmemiz için çeşitli el boyutlarına sahip çok çeşitli oyuncular tarafından test edildi. DualSense ile hedefimiz, oyunculara kutuyu açar açmaz oyun dünyasına taşınma hissi vermektir. Oyuncuların oyun oynarken oyun kumandasının kendilerinin bir uzantısı gibi hissetmelerini istiyoruz - o kadar ki ellerinde bile olduğunu unutuyorlar!

DualSense denetleyicisinin son görünümünü hayranlarımızla paylaştığımız için heyecanlıyız ve herkesin Gamesense'i eline almasını bekleyemedik. SIE Başkanı ve CEO'su Jim Ryan'ın topluluğa gönderdiği bir mesajla kapatmak istiyorum:

“DualSense, önceki kontrolörlerimizden radikal bir şekilde ayrılıyor ve PS5 ile kuşaklar arası bir sıçrama yapmak konusunda ne kadar güçlü hissettiğimizi anlatıyor. Yeni kontrolör, PS5'teki birçok yenilikçi özellikle birlikte oyunlar için dönüştürücü olacak - PlayStation'daki görevimizi şimdi ve gelecekte zorlamak için sürdürüyor. PlayStation topluluğuna PS5’in Holiday 2020’de lansmanına doğru ilerlerken bu heyecan verici yolculuğu bizimle paylaştığınız için gerçekten teşekkür ediyorum. Konsol tasarımı da dahil olmak üzere PS5 hakkında daha fazla bilgi önümüzdeki aylarda paylaşmayı umuyoruz. ” - Jim Ryan, Başkan ve CEO, Sony Interactive Entertainment

PlayStation 5 Teknik Özellikleri kısa süre önce açıklanmıştı.

Yorumlar 36
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 16:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
eraynova
eraynova 8.04.2020 00:56
iki renkte siyah olmalıydı.
eraynova
eraynova 14.04.2020 21:42
çünkü bu benim seçimim.
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2020 16:20
Sebep?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2020 00:18
Eskisi gibi küçük ellere
Uygundur umarım.
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2020 06:39
Küçük eller gitsin tetris oynasın bu abilere göre
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2020 22:08
tüm dünya bu kolun xboxun çakması olduğunu söylerken bir tek bu site hala daha ps fanboyluğu yapıyor he tüm dünya deli bir siz akıllısınız
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2020 09:40
Öncelikle ben üyeyim ama şimdi giriş yapmaya üşendim. Yorumlarda genel olarak gözüme çarpan olumsuz bir durum var. Adam yorum yazmıyor. Ama yorumları okuyor. Kendisine bir tane eleştirebileceği yorum seçip sadece ona cevap veriyor. Lütfen bu tarz insanların sataşmalarını onaylamayın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2020 00:57
bence müthiş olmuş. baktığın zaman direk kaliteli bir ürün olduğu hissini veriyor. Ayrıca özellikleri okuduğum kadarıyla çok iyi
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 5 DualSense yeni PS5 kumandası
İlginizi Çekebilir