Yeni filmde Kong neden bu kadar büyük?

Ersin Kılıç 25.01.2021 - 12:58
Godzilla vs Kong filminin ilk fragmanı ile birlikte izleyicinin aklına takılan en önemli soru Kong'un neden bu kadar büyük gözüktüğü oldu.

Godzilla vs Kong filminin ilk fragmanı dün gece saatlerinde yayınlandı. İki büyük titanı yıllar sonra tekrar bir araya getirecek olan bu karşılaşmayı birçok izleyici dört gözle bekliyor diyebiliriz. Sinema dünyasının ikonikleşen bu ikilisi Godzilla vs Kong filmi ile birlikte tekrardan ele alınmış olacak. Peki ama Kong neden bu kadar büyük gözüküyor?

King Kong neden bu kadar büyük?

Warner Bros firmasının Monsterverse ismini verdiği yeni evreninde daha önce birkaç film izleme şansına eriştik. Sırasıyla Godzilla, Kong: Kafa Tası Adası ve özellikle Godzilla: Canavarlar Kralı filmi ile birlikte bu evrende daha sonradan da göreceğimiz birçok yaratık beyaz perdeye teşrif etti. Yeni fil ise daha çok Godzilla ve Kong arasındaki mücadeleye odaklanırken gelecek yeni filmlere de kapı aralamış olacak. Peki ama Kafatası Adası filminde alışılmış boyutunda olan Kong yeni filmde nasıl bu kadar büyük gözüküyor?

Bunun ilk açıklaması muhtemelen hepinizin aklına gelebileceği gibi yapımcıların titan boylarını dengelemek istemesi. Yani Kong daha ufak kalsaydı sinemada biraz sönük bir karşılaşma ile karşılaşıyor olabilirdik. Fakat yapım ekibi bu boy olayına biraz daha farklı bir açıklama getirmiş. Kong: Kafatası Adası filmi 70'li yıllarda geçiyordu. Yani yukarıda saydığımız filmlerin kronolojik olarak hepsinden önce geçen bir zamana sahip.

Yeni filmde Kong neden bu kadar büyük?

O dönemde filmin açıklamalarında da Apex Primate ifadesine yer verilmiş. Yani Kong için ergen olduğu bir dönem diyebiliriz. Aradan geçen 50 yılın ardından Kong'un daha olgunlaştığı ve şimdiki boyutuna geldiği belirtilmiş. Zaten sakalıyla, surat ifadesi ile bunun izlerini de taşıyor.

Tabi bu açıklama başka bir soruyu da doğurmuş durumda. Yüzyıllardır o bölgede koruyuculuk yaptığı belirtilen Kong'un daha uzun sürede bu boyuta ulaşması daha mantıklı olurdu. Fakat karşılaşmanın dengelenmesi için zamansal olarak biraz sıkıştırma yapılmış da diyebiliriz. Son olarak Kong bir önceki filmde yaklaşık 32 Metre boyutundaydı. Godzilla ise yaklaşık 120 metre boyutunda bir titan. Yani Kong'un zıplaya zıplaya 50 yılda 88 Metre boy attığını da söyleyebiliriz. Son olarak henüz izlemediyseniz filmin Türkçe altyazılı ilk fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2021 23:35
Godzilla iyi yandayken niye kötü tarafa geçirdiler ki ? Her filmde kötü canavarlarla savaşırdı ?
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2021 16:04
Asıl kötüye karşı birleşecekler filmde. Fragman da gösterilmiyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.01.2021 00:44
Kongu abartmışlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2021 12:44
tek bir spinosaurus, bu ikisinin de hakkından gelir ben size diyim.. ortada ne kong kalır nede godzilla.. haa spinosaurusun hakkından da gelecek tek canlı efsanevi megalodon dur.
MK Okuru
MK Okuru 27.01.2021 00:20
Godzilla ve kong 120 metre,spinosaurus dediğin dinozor 19 metrelik boyutuyla bunların yanında ancak evcil hayvan olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2021 23:36
Nedenmi büyük çünkü godzilla için basmış amino asidi sonuna kadar idman yapmış :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.01.2021 22:46
bence o fragmanin son sahnesi varya hani kong godzillanin kafasina vuruyorya o barbeden sonra godzilla olur eger godzilla kazanmasa
Kalan Karakter: 300 Gönder
Yeni filmde Kong neden bu kadar büyük?
İlginizi Çekebilir