A Quiet Place 2 filmi, rekor bir açılış yaptı

Özgür Deveci 31.05.2021 - 15:17
John Krasinski'nin yazıp yönettiği ve Emily Blunt'ın başrol olarak yer aldığı gerilim filmi A Quiet Place 2, gişede rekor bir açılış yaptı.

John Krasinski imzasını taşıyan ve Emily Blunt'ın başrol olarak rol aldığı Paramount yapımı kıyamet sonrası gerilim filmi A Quiet Place 2, büyük bir başarıya imza attı. 2018 yapımı A Quiet Place'in devamı niteliğinde olan yapım, geçtiğimiz hafta sonu 57 milyon dolar gişe hasılatına ulaşarak beklentileri karşıladı. Hatta bazı uzmanlar filmin dört günlük vizyon süresinde 60 milyon dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Böylece ilk beş gününde 48,5 milyon dolar gişe yapan Godzilla vs. Kong'u geçerek, pandeminin en büyük açılışını yapan film oldu. 28 Mayıs'ta vizyona giren film, 45 gün sonra Paramount+ platformunda gösterime girecek.

A Quiet Place 2 filmi, rekor bir açılış yaptı

A Quiet Place 2, pandeminin en büyük açılışını yapan film oldu

John Krasinski'nin yönettiği filmin tahmini dört günlük kazancı, serinin 45 milyon dolarla gişe yapan ilk filmin hasılatını geçiyor. Ayrıca filmin hafta sonu boyunca 30 milyon dolar kazanacağına dair önceki tahminleri de yıkıyor. Sadece geçtiğimiz Cuma günü, 19.4 milyon dolar hasılat elde etti. A Quiet Place II, COVID-19 pandemisi nedeniyle bir yıldan fazla süren belirsizlikten sonra sektörün sinemaya geri döndüğüne dair güvenini kesinlikle pekiştirdi diyebiliriz.

Yönetmenliğini John Krasinski'nin üstlendiği 2018 yapımı korku filminin devamı niteliğinde olacak A Quiet Place 2, yaşadıkları yerde sese duyarlı yaratıklara karşı verdikleri mücadeleden sağ çıkmayı başaran anne Evelyn ve çocukları Marcus ile Regan'ın, tek tehlikenin sesle avlanan yaratıkların olmadığı dış dünyada hayatta kalma çabalarını konu alacak. Filmin oyuncu kadrosunda ise Emily Blunt (Evelyn Abbott), Millicent Simmonds (Regan Abbott), Cillian Murphy (Emmett), Noah Jupe (Marcus Abbott) ve Djimon Hounsou gibi ünlü isimler bulunuyor.

Hafta sonu vizyona giren diğer filmler arasında Emma Stone'un kötü karakteri oynadığı Disney yapımı Cruella'nın Pazar gününe kadar 20 milyon dolar ve Pazartesi gününe kadar 26 milyon dolar hasılata ulaşacağı tahmin ediliyor. Film, 28 Mayıs Cuma günü 7.7 milyon dolar kazanç elde etti. Craig Gillespie imzası taşıyan ve 1970'lerin Londra'sında geçen film, 101 Dalmaçyalı'daki olaylara punk rock türünde bir dönüş sağlıyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.05.2021 17:25
Bu film netflixin degil miydi?
MK Okuru
MK Okuru 1.06.2021 09:00
Hayır. Bu film ve ilk film sinemalar için yapıldı. Netflix yapımı değil. Senin dediğin Birdbox filmi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
A Quiet Place 2 filmi, rekor bir açılış yaptı
İlginizi Çekebilir