Activision Blizzard 18 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etti

Murathan Özlü 31.03.2022 - 16:20
Yaklaşık 1 yıldır çeşitli taciz suçlamaları ile yüzleşen Activision Blizzard 18 milyon doılarlık tazminatı ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu'na ödeyecek.

Activision Blizzard 18 milyon dolarlık tazminatı ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu'na (EEOC) ödemeyi kabul etti. Böylece firmaya yöneltilen suçlamaların - cinsel taciz, ayrımcılık- büyük kısmı sonuca bağlandı. EEOC'nin doldurduğu iddianame dosyasında çeşitli cinsel taciz, ayrımcılık iddiaları ve detaylı açıklamaları yer alıyordu.  Ancak konu bu ödemeler ile bir nevi kapanacak. 

Activision Blizzard 18 milyon dolarlık tazminat ödeyecek

EEOC'un iddianamesi aslen Eylül 2021'de hazırlanmış ancak Blizzard'a ilk davayı açan Kaliforniya Adil İsthidam Kurumu(DFEH), hali hazırda devam eden kendi davalarına zarar verebileceği gerekçesiyle ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu'nu durdurmaya zorlamıştı.  İki kurum arasındaki çatışmada EEOC, DFEH'nin iddianamesini oluşturan iki savcının etik kuralları ihlal ettiklerini belirlemişti.

Activision Blizzard 18 milyon dolarlık tazminat

Davaya bakan hakim Dale Fischer'ın salı günü verdiği karar ile " Mahkeme hem parasal  hem de parasal olmayan sorunların adil ve makul şekilde çözüldüğüne ikna olmuştur" ifadelerini kullanmış. Activision Blizzard, söz konusu 18 milyon doları, EEOC'ın gözetiminde firma içerisindeki taciz ve ayrımcılığa karşı oluşturulan programları desteklemek için kullanacak. Paranın geri kalanı ise EEOC'ın belirleyeceği yardım programlarına ve vakıflara bağışlanacak.

Microsoft Activision Blizzard'ın dava sürecini yakından izleyeceğini belirtmişti.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 08:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2022 01:24
Yani şirketten alıp şirkete geri verecekler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard 18 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etti
İlginizi Çekebilir