Activision Blizzard ağır cinsel taciz iddiası ile suçlanıyor

Murathan Özlü 22.07.2021 - 11:15
Firma içinde cinsel taciz yaşanan oyun firmaları kervanına Blizzard'ın da katıldığı söyleniyor. Activision Blizzard ağır cinsel taciz iddiası ile suçlanıyor!

Activision Blizzard ağır cinsel taciz iddiası ile suçlanıyor!  World of Warcraft, Diablo gibi kült evrenlerin yaratıcısı olan oyun devi, son dönemde benzer suçlamalar ile karşılaşan oyun firmaları kervanına katılmış durumda. Bloomberg'in haberine göre Blizzard'ın içinde, -Amerika'da "Frat boy culture" adı verilen- kadın çalışanlara dair ağır tacizler çok uzun süredir yaşanmakta. Bu tanım, cinsel taciz, adaletsiz ödemeler ve kadın çalışanların haksız yere rütbelerinin düşürülmesi veya kasıtlı olarak söz konusu çalışanın çalışma yerinin değiştirilmesi gibi davranışları kapsayan geniş bir kavram.

İddiaları gündeme taşıyan kurum ise, California Department of Fair Employment and Housing ( California Adil İstihdam ve Konut Departmanı ) ve olayın mahkemeye taşınması gündemde.  Kurumun raporunda, iki yıllık bir araştırmanın sonucunda, Activision-Blizzard'ın kadın çalışanlarına, çalışma şartları konusunda ayrımcılık yapıldığının tespit edildiği belirtiliyor. Raporda, firma yönetiminin yaşanan ayrımcılık ve taciz olaylarına engel olmak konusunda yetersiz kaldığı ifade ediliyor.

Activision Blizzard ağır cinsel taciz iddiası ile suçlanıyor!

Activision Blizzard ağır cinsel taciz iddiası altında, kadın bir çalışanın intiharı


Raporun devamında, erkek çalışanların aşırı içkili şekilde, firma içerisinde kadın çalışanları kabin gibi yerlerde sıkıştırıp " uygunsuz davranışlarda"  bulundukları ifade ediliyor.  Departmanın iddialarından bir diğeri, erkek çalışanların iş saatleri sırasında oyun oynayıp çalışma yükünü kadın çalışanların üzerine yüklediklerine yönelik.  Ayrıca kadın  "hamile kalabilecekleri için" promosyon fırsatından yoksun bırakıldıkları,  çocuklarını kreşe almaya gittiklerinde eleştiriye maruz kaldıkları ve, erkek çalışanların toplantı yapabilmeleri için emzirme odalarından atıldıkları iddia ediliyor.

World Of Warcraft takımında yer alan kadın çalışanların, erkek çalışan veya üstleri tarafından tecavüz edilme iması ile dolu aşağılayıcı yorumlara maruz kaldıkları, hatta tehdit edildiklerini iddia ediliyor.  Ancak raporun belki de en can alıcı kısmı, bir intihar vakası. Kadın bir Activision çalışanının,  erkek bir yönetici ile çıktığı iş gezisi sırasında hayatına son verdiği belirtiliyor. Kadın çalışanın intiharından önce çok yoğun bir cinsel tacize maruz kaldığı, hatta firmanın bir yılbaşı partisinde çıplak fotoğraflarının " elden ele dolaştığı" iddia ediliyor.

Activision Blizzard ağır cinsel taciz iddiaları ile karşı karşıya olmasına karşın, firmadan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak olayı değerlendiren Jason Schreier,  bir Blizzard sözcüsünün kendisine gönderdiği detaylı yalanlama metnini paylaştı.

Activision Blizzard ağır cinsel taciz iddiası ile suçlanıyor
   

 Schreier'ın tweetine buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2021 15:38
Bu kadar cılkı çıktı ki bu cinsel istismar ve pozitif ayrımcılık konusunun, artık firmalar bu yüzden kadın çalışan almamaya başlayacaklar. Bir şeyin de mokunu çıkarmayın be mübarek. İnsanların midesini bulandırırsanız, bundan en büyük zararı sözüm ona koruduğunuzu iddia ettikleriniz görür.
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2021 19:55
Okuduğunu anlamadan atarlanan ergen arkadaşlar doluşmuş yine. Kadın ve erkek eşit ise, o zaman kadına da erkeğe de eşit muamele edilir. Pozitif ayrımcılık, her haltı taciz olarak nitelendirmek sadece insanların midesini bulandırır. Ama ergenlerin anlamasını beklemiyorum, sözüm olgun kişilere.
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2021 05:10
boş konusuyor türübünler oynuyup sacma duyar kasıyorsunuz.. Activision Blizzard ne ortadoguda nede türkiyede cok bilmis ama birsey bilmeyen sözüm ona cok duyarlı entel arkadaslarım amarika şu anda ortadogudan ve türkiye den daha beter ögren sondan sonra cografyanı elestir komik adamlar
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2021 22:15
Hayatımda daha fazla "BEN ORTADOĞULUYUM!!" diye bağıran bir metin okumadım
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2021 18:56
Sessiz kalıp yapılan her türlü pisliğe sırf işlerinden olmamak ve daha zor iş bulma ihtimallerini ortadan kaldırmak için boyun eğsinler diyorsun yani. Türkiye'de yaşadığımız ne kadar belli oluyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2021 17:47
Amerika Kanada gibi herşeyin mübah olduğu bu ülkelerde buna ne gerek var anlamadım doğrusu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2021 13:40
bu yorumlar ne merlin? siz yorumları okuyup onayladığınıza emin misiniz?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2021 18:27
İyi oldu belki oyuncuları si****’ten vazgeçerler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2021 16:52
Ne oluyor aga herkes pompacı çıktı bu sektörde ha :)
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2021 18:26
Bunamı şaşırdın,oyun fiyatları ve oyun içi lotbox lardan anlaşılıyordu zaten nasıl bir pompacı oldukları
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard ağır cinsel taciz iddiası ile suçlanıyor
İlginizi Çekebilir