Activision Blizzard Game Awards 2021'e katılmayacak

Murathan Özlü 6.12.2021 - 17:51
Game Awards suncusu Geoff Keighley, Call of Duty iki dalda aday gösterilmiş olsa da Activision Blizzard'ın Game Awards 2021'e katılmayacağını duyurdu.

Temmuz ayından beri firma içi problemler ile boğuşan Activision Blizzard Game Awards 2021'de yer almayacak. Geçtiğimiz aylarda, Şubat 2022 için planlanan  BlizzConline 2022 iptal  edilmişti. Etkinliğin sunucusu Geoff Keighley Twitter hesabından yaptığı açıklamada,  firmanın iki tane Call of Duty adaylığı haricinde bu yıl etkinlikte boy göstermeyeceğini açıkladı. 

Activision-Blizzard Game Awards 2021'den çekildi

Activision, büyük duyurusunu ( Call of Duty Warzone'ın ilk sezon fragmanı) geçtiğimiz yıl ki Game Awards sırasında göstermişti. Ancak Blizzard, büyük duyurularını (World Of Warcraft için yeni eklenti paketi veya yeni marka)  oyun fuarları için, tercihen de BlizzCon için bekleten bir firma. Geoff Keighley, sosyal medyadaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

" The Game Awards oyun endüstrisi için bir kutlama törenidir. Bu törende firmalar veya topluluklar içerisindeki  taciz, ayrımcılık vb. konular yer alamaz. Ancak değişimin hızlanmasını sağlayacak bir platform olduğumuzun da farkındayız ve bunu başarmak için birlikte çalışmalıyız."

Activision Blizzard Game Awards 2021'e katılmayacak
Firma içerisinde değişim isteyen Activision-Blizzard çalışanları, yaklaşık 4 aydır #ABetterABK etiketlyle tepkilerini sosyal medyada gösteriyorlar, düzenli olarak greve gidiyorlar, protesto yürüyüşleri düzenliyorlar ve firmanın CEO'su Bobby Kotick'i istifaya çağırıyorlar

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 19:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard Game Awards 2021'e katılmayacak
İlginizi Çekebilir