Activision Blizzard ve Epic de Rusya'da satışları durdurdu

Merlinin Kazanı 6.03.2022 - 10:21
Activision Blizzard ve Epic, Microsoft, Electronic Arts ve CD Projekt gibi, Ukrayna'yı işgalinden dolayı Rusya'da satışı durduran oyun firmalarının arasına katıldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline tpkiler gün geçtikçe büyüyor. Son olarak bu kervana katılan, Activision Blizzard ve Epic de Rusya'da satışları durdurdu. Activision Blizzard başkanı ve COO Daniel Alegre, şirketin "bu çatışma devam ederken Rusya'daki oyunlarımızın ve oyunlarımızın yeni satışlarını askıya alacağını" duyurdu. Ekibine gönderilen bir mesajda Alegre, "Şirket, 2:1 oranında çalışan bağışlarını bölgede acil yardım sağlayan kuruluşlarla eşleştiriyor. Birlikte 300.000 doların üzerinde para topladık. Önümüzdeki hafta seçilecek ek hayır kurumları eklemeyi planlıyoruz." dedi.

Activision Blizzard ve Epic de Rusya'da satışları durdurdu

Ayrıca, "insanların Ukraynalı mültecilere ve diğer ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için gönüllü oldukları Polonya'daki meslektaşlarının katkılarını" da vurgulayan firma, bu durumun ne kadar devam edeceğina dair bir açıklama da yapmadı.

Yaptırıma dahil olan sadece Activision Blizzard değil. Epic Games de Twitter'dan yaptığı açıklama ile "Ukrayna'yı işgal etmesine tepki olarak oyunlarımızda Rusya ile ticareti durduruyoruz" açıklamasında bulundu. Bu açıklama, satışlar sona erecek olsa da Rusların hala oyunlarını oynayabileceklerini gösteriyor.

Elbette Rus halkının bu durumdan sorumlu olduğunu düşünmesek de, Ukrayna'daki durumun Rus Halkı tarafından anlaşılabilmesi, yanlış yönlendirmelere kaymaması için benzer hamlelerin olması gerekiyor. Bu firmalar ile birlikte, şu ana kadar yaptırıma dahil büyün oyun firması sayısı beşe ulaşmış oldu. İlgili haberleri aşağıda bulabilirsiniz.

EA, Rusya'daki satışlarını durdurdu

Rusya yaptırımlarına Microsoft da dahil oldu

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2022 00:33
Rusya büyük bir pazar değil bide Rusların çoğu korsan oynuyor o yüzden çok koymaz oyun firmalarına.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2022 18:27
Önce kendilerini tecavüz ve intihar skandallarından aklasınlar, herkes nota verme derdinde. Korkma, Rusya'ya satışı durdurmadın diye kimse sana tepki göstermez. Kaldı ki çok saçma bir tepki bu. Milyonlarca Rus vatandaşı var savaş istemeyen, onların suçu ne ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2022 23:16
oyun satışı yok yeni satış yok. ama ruslar oynuyor şu an. hatta token bile alabiliyorlarmış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2022 19:27
Steam?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2022 18:31
İş Çin'e gelince insanlıkları bir taraflarına kaçmıştı. Turnuva oyuncularını sansürleyip, yasakladıkları zamanları hala unutmadık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard ve Epic de Rusya'da satışları durdurdu
İlginizi Çekebilir