Rusya yaptırımlarına Microsoft da dahil oldu

Murathan Özlü 4.03.2022 - 18:55
Savaş sebebiyle dünya çapında uygulanan Rusya yaptırımlarına Microsoft'da dahil oldu ve ülkedeki tüm hizmet ve servislerin durdurulduğu açıklandı.

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle dünya çapında uygulanan Rusya yaptırımlarının sonuncusu teknoloji devi Microsoft'dan geldi. Geçtiğimiz günlerde de, ülkemizde oldukça popüler olan Wargaming firması Ukrayna Kızıl Haç'a 1 milyon dolar bağış yapıldığını duyurmuştu. Microsoft ise, Rusya'daki bütün "servis ve hizmetlerin durdurulduğunu" duyurdu.

Rusya yaptırımlarının sonuncusu Microsoft'dan geldi

Microsoft yetkililerinden Brad Smith konuya dair şu açıklamayı yaptı:

" Ukrayna'daki savaş sebebiyle biz de, aynı dünyanın geri kalanı gibi korkuya kapıldık, kızdık ve üzüldük. Rusya'nın bu hukuk dışı ve keyfi saldırısını kınıyoruz. "

Smith, hizmetlerin durdurulmasının haricinde ABD, Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık hükümetleri ile birlikte çalışarak onların yaptırım kararların uygun aksiyon alacağız."

Rusya yaptırımları
Microsoft ayrıca Rusya'nın siber saldırılarına karşı Ukrayna hükümetine destek vermeyi sürdürecek. Firma, savaş başladığından beri Rusya'nın, Ukrayna hükümeti, bilgi işlem ve finansal sistemlerine yaptığı yanıltıcı ve yıkıcı yirmiden fazla denemenin boşa çıkarıldığını belirtiyor. Ayrıca sivillere yapılan siber saldırılara da müdahale edilmiş ve bunun Cenevre Sözleşmesi'ne karşı olduğu ifade edilmiş. 

Microsoft, ayrıca NATO yetkilileri ile de düzenli olarak iletişim halinde olunduğunu belirtiyor.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2022 18:27
Dünya'da bir ton yer saldırı altındayken sesini çıkarmayanlar şimdi insanlıkçılık oynuyorlar. Yemen, libya, suriye, afganistan, ırak? Geçiniz...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2022 17:00
Orta Doğu'da masum insanlar ölürken sesini çıkartmayan ve oraya sürekli silah sevkiyatı yapan bir ülkenin şirketi mi diyor bunu?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2022 13:02
tamam anladik güzelde. su soruyu sormadan duramiyorum. Irak isgal edilirken neredeydiniz? Ordakiler insan degilde yaratikmiydi.
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2022 14:25
Irak işgal edilkrken hangi müslüman ülkenin umrunda oldu müdahale ettide onlar etsin. Adamların kültürel anlamda yakın oldukları kişiler benzer kültür ve aynı dindeler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2022 19:00
Takdir ettiğim ilk hareketi oldu.
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2022 20:44
Takdir eden arkadas, soyle dusun, yarin birgun suriyeye girdik yine, microsoft ve apple bize ambargo uyguladi, urunlerini kitledi. Mantikli mi bu simdi? Sen mi girdin oraya? Parasini verdigin hizmeti hukuka aykiri bir sekilde elinden aldiklarindada takdir edicekmisn?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rusya yaptırımlarına Microsoft da dahil oldu
İlginizi Çekebilir