Activision Blizzard'a Walt Disneyden Yönetici Transferi

Murathan Özlü 15.09.2021 - 14:00
Temmuz ayında gündeme düşen şirket içi taciz iddialarının ardından kan değişimine giden Activision Blizzard, Walt Disney'den İK yöneticisi transfer etti.

Son aylarda yaşanan gelişmeler sonucunda kan değişimine giden Activision Blizzard, Blizzard içerisindeki cinsel taciz olaylarını gizlediğine dair suçlamalar nedeniyle firmadan ayrılan İK departman başkanının yerini, Walt Disney'in İK başkanı Julie Hodges ile doldurdu. CEO J. Allen Brack gibi önemli isimlerin firmadan ayrılmasının ardından Blizzard, gidenlerin yerini " sağlıklı iş ortamı yaratacak" yöneticiler ile doldurma çabası içerisinde.

Activision Blizzardda kan değişimi

Acti-Blizz CEO'su Bobby Kotick, Hodges'un şirkete katıldığını açıkladığı metinde, "daha kapsayıcı" bir çalışma ortamı yaratma konusunda ondan daha iyi bir seçenek düşünemediğini ifade etti.  Kotick, Blizzard'ın " dünyanın en eşitlikçi, imrenilen ve adil firması olma" hedefiyle çıktığı değişim yolunda Julia Hodges'un tecrübesine güvendiklerini belirtti.

Activision Blizzard

Walt Disney çatısı altında 32 yıl boyunca çalışan Hodges, konuya dair açıklamasında::

"Firma çatısı altında çalışan herkesin değer gördüğünü hissettiği güvenli bir çalışma ortamı, firmada çalışan herkesin kendini geliştirip yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilmeleri için kritik öneme sahip" ifadelerini kullandı.

Blizzard içerisindeki kan değişimi daha ne kadar sürecek bilinmez, ancak bir şeyleri değiştirmek için çaba harcadıkları söylenebilir. Temmuz ayından beri yaşanan gelişmelerin ardından World Of Warcraft ve Diabloda Lead Level Designer görevini üstlenen Jesse Mccree gibi isimler firmadan ayrılmışlardı. McCree'ye dair World Of Warcraft ve Overwatch içerisinde bulunan referanslar an itibariyle kaldırılmış/değiştirilmiş durumda.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 09:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2021 20:55
Ne zaman oyun şirketinde taciz olayının haberi çıksa erkek yöneticiler kaldırılıp kadın yöneticiler konuyor??
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard'a Walt Disneyden Yönetici Transferi
İlginizi Çekebilir