Blizzard'ın İK departmanı başkanı da firmadan ayrıldı

Murathan Özlü 6.08.2021 - 10:49
Firma çalışanlarının, şirket içi tacizi gizlediği iddiasıyla tepki gösterdiği Jesse Meschuk'da Blizzard'dan ayrıldı.

Blizzard'da yaprak dökümü sürüyor. Firma CEO'su -Activision'ın değil, Blizzard'ın- J. Allen Brack'in  firmadan ayrıldığının duyurulmasının ardından başka bir ayrılık haberi de Blizzard'ın İnsan Kaynakları departmanından geldi.

Blizzard'ın İK departmanı başkanı da firmadan ayrıldı

Bir Activision-Blizzard sözcüsü, çalışanların uğradığı tacizleri hasır altı ettiğine dair suçlamaların ardından Jesse Meschuk'un da firmadan ayrıldığını ifade etti. Meschuk'un, pozisyonunu işlevsiz kıldığı ve firma içinde yaşanan tüm kötü olayları hasır altı ettiği iddia ediliyordu.

Blizzard'ın insan kaynakları departmanı olayları gizlemiş

Axios'un haberine göre Blizzard'ın İnsan Kaynakları departmanı - düzinelerce eski ve güncel çalışanın ifadelerine göre- tacizcileri "korumuş". Bunu da, departmana bildirilen şikayetleri cezasız bırakarak veya herhangi bir yere bildirmeyerek yapmışlar. 

Nicki Broderick adında eski bir Blizzard çalışanı, yöneticisiyle yaşadığı bir tartışmanın ardından telefonu elinden alınmış ve masasından ayrılmasına izin vermemiş. Kadın, bu durumu insan kaynaklarına bildirdiğinde, üst'ünün bir suçu olmadığı kendisine söylenmiş. Broderick, olayın ardından 3 yıl boyunca ne farklı bir projeye atandığını ne de terfi aldığını iddia ediyor.

Jesse Meschuk'un ayrılışı, Activision-Blizzard CEO'su Boby Kotick'in, firma içerisinde hiçbir ayrımcılık, taciz ya da haksızlığa izin verilmeyeceğine ve taciz olaylarına karışan çalışanların cezalandırılacağını ifade etmesinin ardından yaşandı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard'ın İK departmanı başkanı da firmadan ayrıldı
İlginizi Çekebilir