Activision Call of Duty'den bir yılda 3 milyar dolar kazandı

Berat Darıcı 5.12.2020 - 13:28
Activision Call of Duty'yi 200 milyondan fazla kişinin oynadığını açıkladı. Call of Duty oyunları 3 milyar dolardan fazla gelir getirdi.

Özellikle Call of Duty Warzone'un hayata geçirilmesiyle beraber Call of Duty'nin oyuncu sayısında rekor bir artış yaşandı. Oyunun ücretsiz olarak oynanması ve az sayıda hata ile çıkması bu başarıda büyük rol oynadı. Activision ise Call of Duty'den rekor gelir elde ettiğini açıkladı.


Oyunlar arasında sürdürülebilir bir ekosistem kuran Activision, görünüşe göre bunda başarılı olmuş durumda. Battle royale oyunu Warzone, Call of Duty: Mobile ve en son çıkan Call of Duty: Black Ops Cold War. Hepsi başarılı olmayı başaran Call of Duty oyunlarından bazıları.

Activision'ın uyguladığı ekosistem ise 3 oyun arasındaki bağlantıyla gerçekleşiyor. Call of Duty: Modern Warfare, Call of Duty: Warzone ve Call of Duty: Black Ops Cold War. 16 Aralık 2020 tarihinde yeni sezon başlayacak. Normal durumda 10 Aralık'ta başlayacaktı fakat erteleme yapıldı. Warzone ve Cold War yeni sezonla beraber ortak battle pass ilerlemesine sahip olacak. Hangi oyunu oynarsanız oynayın ikisinde birden seviye atlayıp ilerleyebileceksiniz.

Activision'ın son bir yılda elde ettiği gelir 2019 yılına göre %80 oranında artış gösterdi. 3 milyar dolarlık gelir, oyun satışları, oyun içi ödemeler, lisans ücretleri ve Call of Duty serisiyle alakalı her şeyden elde edildi. Sadece Warzone 85 milyon oyuncu sayısına ulaşmayı başardı.

Activision Call of Duty'den son bir yılda 3 milyar dolar kazandı

Activision Call of Duty'yi 200 milyondan fazla kişinin oynadığını açıkladı

12 Aralık Cumartesi gününden yeni sezonun başlangıcına kadar 2 kat seviye XP ve 2 kat silah XP olacak. Activision, bu yıl 200 milyondan fazla kişinin Call of Duty oynadığını söyledi. Black Ops Cold War'ın satış rakamları ise açıklanmadı.

Warzone'un başarısı aynı zamanda rakiplerinin de başarısızlığı ile daha güçlü bir hâlâ büründü. Ubisoft'un yeni battle royale oyunu Hyper Scape kötü bir çıkış yaptı. Fortnite'ın IOS üzerinde yaşadığı sıkıntılar hâlâ devam ediyor. PUBG lite için destek kesildi ve oyunda bolca hile bulunmakta. PUBG ise hâlâ optimizasyon sorunları ve hatalar ile savaşıyor. Warzone ise hilecilere karşı hızlı aldığı önlemler ile yoluna emin adımlarla devam ediyor. Tüm bunlar Call of Duty oyunlarının tüm platformlarda daha fazla oynanmasına sebep oluyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 07:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2020 18:16
Dünyanın en iyi oyunu Call of Duty'dir! Kimse Half-Life falan demesin, kalbinizi kırarım!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2020 13:16
Yuh
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Call of Duty'den bir yılda 3 milyar dolar kazandı
İlginizi Çekebilir