Activision, Netflix'e dava açtı

Berat Darıcı 6.12.2020 - 13:32
ActivisionActivision Blizzard, Netflix Inc.'e çalışanını çalmasından dolayı dava açtı. Tüm zararın Netflix tarafından karşılanması isteniyor.

Video oyunu yayıncısı Activision Blizzard Inc., Netflix Inc.'e dava açtı. Sebebi ise yasal yükümlülüklere bakılmadan Activision'ın çalışanını çalması. Activison'ın finans müdürü Spencer Neumann'ın 2018 yılında Activision'dan ayrılıp Netflix'e geçmesi davanın ana nedeni olarak görülüyor.


Netflix ücretli abonelik video akış hizmeti sunmakta. Merkezi Kaliforniya'da bulunan Amerikan teknoloji ve medya hizmetleri sağlayıcısı ve yapım şirketi. Rakipleri arasında dünyanın en çok abonesine sahip olan Netflix, 10 Temmuz 2020 tarihinde piyasa değeri bakımından en büyük eğlence/medya şirketi olmayı başardı. Ülkemizde de hizmet vermeye devam ediyor. Hatta Netflix, İstanbul'da bir ofis açacak. Ülkemize özel fiyatlandırmalara da sahip.

Spencer Neumann, Activision'a Mayıs 2017'de Walt Disney Co.'dan ayrıldıktan sonra katıldı. Spencer Neumann'ın Activision ile olan sözleşmesi Nisan 2020'ye kadar devam edecekti. Fakat sözleşme bitmeden Netflix kendisiyle iletişime geçmiş ve Spencer Neumann Activision'dan ayrılma kararı almış. Davanın sebebi ise Spencer Neumann'a Netflix'in yasal olmayan yollarla ulaşıp onu ikna etmeye çalışması.

Activision, Netflix'e dava açtı

Activision, Los Angeles eyalet mahkemesine Cuma günü yapılan şikayette, "Netflix, etik ve yasal yükümlülüklerine bakmaksızın kişileri özür dilemeden işe alıyor" dedi.

Netflix'in aynı sebepten dava edilmesi ilk değil. Daha önce Fox ve Viacom Netflix'e dava açmıştı. Activision Blizzard şu anda çalışanın aniden işten ayrılmasından dolayı gördüğü zararın Netflix tarafından karşılanmasını istiyor. Elbette davayı kazanan taraf Activision Blizzard olursa bu durum Netflix için kötü bir reklam olacaktır.

Activision Blizzard için işler yolunda gidiyor

Activision Blizzard içinse şu sıralar işler oldukça iyi gidiyor. Geçtiğimiz günlerde firma Call of Duty oyunlarından 3 milyar dolardan fazla gelir elde ettiğini açıkladı. 3 milyar dolarlık gelir, oyun satışları, oyun içi ödemeler, lisans ücretleri ve Call of Duty serisiyle alakalı her şeyden elde edildi. Ayrıca firmanın son bir yılda elde ettiği gelir 2019 yılına göre %80 oranında artış gösterdi. Activision, bu yıl 200 milyondan fazla kişinin Call of Duty oynadığını söyledi. Sadece Warzone 85 milyon oyuncu sayısına ulaşmayı başardı. Warzone için yeni sezon 16 Aralık 2020 tarihinde başlayacak. Bu tarih daha önce bir kere ertelendi.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 05:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2020 16:12
adam kendi isteğimle geçtim derse pek bişey yapamazlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Darkkill
Darkkill 9.12.2020 11:08
netflixe iyi olmuş zamanında vergi kaçırmaya çalışan herifler kaybetsinler inşallah
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision, Netflix'e dava açtı
İlginizi Çekebilir