Activision yeni Call of Duty anti hile yazılımını duyurdu: Ricochet

Murathan Özlü 15.10.2021 - 20:41
Activision geçtiğimiz günlerde hile yapan oyunculara ufak bir tehdit yollamıştı. Firma bugün Call of Duty anti hile yazılımı Ricochet'i duyurdu.

Call of Duty, donanım bazlı anti hile sistemine Ricochet ile geçiş yapıyor. Activision'ın gün içerisinde duyurduğu yeni Call of Duty anti hile yazılımı Ricochet,  Call of Duty: Vanguard'ın çıkışı ile -5 Kasım- oyuna eklenecek. Takiben Call of Duty: Warzone'a ise bu yılın sonlarına doğru, Aralık ayında eklenecek.

Call of Duty anti hile yazılımı yalnızca online modda çalışacak

Donanım bazlı anti hile sistemini kullanan oyunlar arasında Valorant, Doom Eternal ve Genshin Impact gibi oyunlar bulunuyor. Hilecilere karşı en ciddi mücadeleyi veren firmalardan Riot'un Valorant için kullandığı Vanguard anti hile sistemi, oyunun açık olduğu süre boyunca aktif olan bir yazılım ve bu durum bazı oyuncuları rahatsız etmişti.

Call of Duty anti hile

Activision, Ricochet'in sadece Call of Duty: Warzone açıkken çalışacağını ve sadece Call of Duty ile ilgili aktiviteleri gözlemleyeceğini iddia ediyor. Tabi ki buna inanmak oyuncuya kalmış. Ricochet, Warzone'u çevrimiçi olarak oynamak için zorunlu olacak ancak oyunu kapattığınızda Ricochet'de devre dışı kalacak.

"Ricochet hile kullanımına karşı çok yönlü şekilde savaşması için geliştirildi. Sistem, gelişmiş inceleme yöntemleriyle oyunlarda hile kullanılıp kullanılmadığını inceleyecek, hilecileri damgalayacak ve hesap güvenliğini arttıracak güncellemeler getirecek." diyen Activision'ın oyuncuların güvenini kazanıp kazanmayacağı merak konusu.  Warzone'daki hile kullanımından bıkan bir oyuncu, Ricochet hakkında şu ifadeleri kullanmış:

" Activision'a sistemi çekirdeğine kadar sistem erişimini verme fikri pek hoşuma gitmiyor ancak hileciler tarafından o kadar çok öldürüldüm ki açıkcası bu durum pek umurumda değil."

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 14:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision yeni Call of Duty anti hile yazılımını duyurdu: Ricochet
İlginizi Çekebilir