Akademi iki kişiyi cinsel saldırı suçu yüzünden ihraç etti

Nagihan Selin İnce 3.05.2018 - 22:51
Geç bile kalınmıştı

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Bill Cosby ve Roman Polanski’yi ihraç ettiğini açıkladı. Bill Cosby, bir kadına üst üste cinsel saldırı suçundan 26 Nisan'da  suçlu bulunmuştu. Polanski ise apayrı bir olay. Yıllardır bilinen bir şeyi görmezden gelenler sonunda, bu sene ardı ardına gelen itiraflar & suçlamalar ile harekete geçmeye karar vermiş gibi duruyorlar;  Polanski, 1970'lerde hapse girmemek için ülkeyi terk etmeden önce bir çocukla cinsel ilişkiye girme suçlamasından hüküm giymişti.

Akademi cinsel saldırı suçu olan iki kişiyi ihraç etti

Akademi'nin böyle bir karar vermesi pek sık rastlanan bir şey değil fakat film yapımcısı Harvey Weinstein olayının ortaya çıkmasının ardından bu işler hız kazandı, #MeToo hareketinin de  bu ihraçlarda etkisi büyük. Weinstein, geçtiğimiz Ekim ayında ihraç edilmişti ve görünüşe bakılırsa ne Weinstein ne Cosby ile Polanski sonuncular olacak.

Akademi'nin kısa bir süre önce güncellenen politikasına göre üyelerden herhangi birinin suçu topluma zarar verecek derecede ise yönetim kurulu onları tamamen ihraç etmek ya da uzaklaştırmak yetkisine sahip. Polanski'nin şimdiye kadar beş oskar adaylığı ve bir tane de ödülü var, Cosby ise hiç aday olmamıştı. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
Akademi cinsel saldırı suçuna sahip iki kişiyi ihraç etti
İlginizi Çekebilir