Alan Wake ve Control ile ilişkili bir oyun daha geliyor

Alparslan Gürlek 9.08.2020 - 13:47
Remedy, Alan Wake ve Control oyunları ile bağlantılı yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Remedy Connected Universe yavaş yavaş oluşuyor gibi.

Remedy Entertainment'ın geliştirdiği Control, önceki oyunu olan Alan Wake ile biraz benzerlik taşıyordu ve yeni genişleme AWE'de iki oyunun gerçekte nasıl bağlı olduğunu gördükçe bu benzerlik çok daha açık hale geliyor. Bu, stüdyonun "Remedy Bağlantılı Evrenler(Remedy Connected Universe)" adını verdiği şeyi kurmanın ilk adımı ve orada da yer alacak yeni bir oyun üzerinde çalışılıyor.

Alan Wake ve Control ile bağlantılı yeni bir Remedy oyunu daha geliyor

Bu bilgi, Remedy Entertainment'ın en büyük oyunlarından birkaçını yazan ve o zamanlar Max Payne'in gerçek yüzü olarak hizmet eden kreatif direktörü Sam Lake tarafından paylaşıldı. Lake, "2010 yılında Alan Wake'de yaşananlar, Federal Kontrol Bürosu'nun araştırmakta olduğu davalardan biriydi" dedi. "AWE genişlemesi ilk resmi Remedy Bağlantılı Evrenler geçiş etkinliği olup, daha fazla Alan Wake bilgisini Control'e taşıyor."

Alan Wake ve Control ile ilişkili bir oyun daha geliyor

Alan Wake 2, birkaç yıl önce geliştirme aşamasındaydı ancak Remedy'nin iletişim direktörü Thomas Puha, geçen yıl VG247'ye "çıkmayacağını" ve şuanda çalışmalarda yeni bir Alan Wake oyunu olmadığını söyledi. Remedy, bir sonraki projenin Control 2 olarak adlandırılıp adlandırılmayacağı veya işleri farklı bir yöne mi götüreceğini söylememiş olsa da, şimdilik yalnızca projenin varlığından bahsedildiği anlaşılıyor.

Control için geçtiğimiz günlerde State of Play etkinliğinde duyurulan AWE genişlemesi, 27 Ağustos'ta geliyor. PlayStation 4, Xbox One ve PC platformlarında satışa sunulacak.

Remedy Entertainment tarafından geçtiğimiz günlerde gelen bir açıklamada kısaca Remedy Bağlantılı Evrenleri konusundan bahsedilmişti. Konuyu bilmeyen arkadaşlar için hatırlatma mahiyetinde bahsedelim. Yaptıkları açıklamada en büyük hayallerinden birinin yaptığı bütün oyunları birbiriyle ilişkilendirerek, hepsinin birbirinden bir iz taşımasını sağlamak olduğunu söylediler. Böylece Remedy'nin herhangi bir oyununu oynayan herhangi bir oyuncu, doğrudan Remedy Connected Universe'e dahil olacak ve her oynadığı oyunda bir diğer oyunun izlerini görecek.

Aslında bu bugün birçok şirketin yaptığı fakat adını koymadığı bir şey. Tabi yöntemleri de biraz farklı. Genelde şirketler oyunlara ekledikleri "eastereggler" ile eski ya da çıkacak olan yeni oyunlarına atıflarda bulunur, geyik haline gelmiş ya da efsaneleşmiş oyun sahnelerini onurlandırırdı. Remedy ise işleri ciddiyete bindirerek tüm oyunların birbirleriyle ufak da olsa bağlantılı olmasını istiyor. Bunun ileride -eğer vazgeçmezler ise- oyunların isimleri yerine "Remedy oyunları" olarak anılmasına kadar ilerleyeceğini düşünüyorum.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2020 01:16
Remedy güzel işler yapıyor, takipteyiz Sam reyiz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alan Wake ve Control ile ilişkili bir oyun daha geliyor
İlginizi Çekebilir