Aleyna Tilki'nin şarkısı Cevapsız Çınlama neden Youtube'dan telif yedi?

Onur Güner 10.06.2017 - 13:15
İnsan kendi kendine telif atar mı?
Bildiğiniz gibi geçen günlerde Çağatay Akman'ın Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısı ANNA RF grubu tarafından telif yemiş ve Youtube üzerinden yayından kaldırılmıştı. Daha bu olayın izleri geçmemiş iken bir garip durum da Aleyna Tilki'nin Cevapsız Çınlama şarkısı için yaşandı. Zira şarkıyı dinlemek için Youtube'a giren Tilki'nin hayranları, şarkının telif yemesinden dolayı yayından kaldırıldığını gördü. Ancak işin garip tarafı ise şarkıya telif atan yine Aleyna Tilki olarak gözüküyordu. Haliyle bu da insan kendi kendine telif mi atar sorusunu akıllara getirdi. Özellikle sosyal medyada büyük ses getiren bu olayın ardından ise Aleyna Tilki'nin yapımcı şirketi Netd Müzik'in bağlı olduğu DMC'den geldi. DMC yapım şirketinin Genel Müdürü Samsun Demir, resmi Twitter hesabından bir açıklama yayınladı. Ünlü yapımcıya göre üçüncü şahıs bir kişi kendini Youtube'a Aleyna Tilki olarak tanıttı ve şarkının kendisinin olduğunu söyleyerek yayından kaldırttı. Yani birisi ünlü şarkıcı Aleyna Tilki'nin kimliğine bürünmüş ve sahte telif atmış. DMC'nin Genel Müdürü'nün söylediğine göre bu kişinin bulunması için yasal başvurular yapılacak ve bu kişi bulunduktan sonra şarkının üzerindeki telifin kalkması için Youtube ile iletişime geçilecek.

Aleyna Tilki'nin şarkısı Cevapsız Çınlama neden Youtube'dan telif yedi?
 Bu açıklamanın ardından ise Aleyna Tilki kendi Twitter hesabından başka bir açıklama yaptı. Tilki yaptığı açıklamasında, kendi kendime telif atmayacağını ve birisinin onun kimliğine büründüğünü söyledi. Bu olayı kim gerçekleştirdi bilinmiyor ama Youtube'un bu kadar dikkatsiz olması tabii ki önemli bir konu. Zira o zaman kendini ünlü biri olarak tanıtan herkes istediği kişinin videosunu yayından kaldırtabilir. Bakalım Youtube cephesinden bu telif olaylarıyla ilgili bir açıklama gelecek mi bekleyip göreceğiz.
Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 20:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.02.2022 12:50
Aleyna Tilki için değil genel olarak, bu tür hadiseler reklam için kurgulanıyor da olabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
kots
kots 12.06.2017 10:39
Youtube , facebook ve twitter'i "ciddi" bir medya aracı olarak kullanmak ve takip etmek zaten başlı başına saçmalık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2017 13:49
üzüldüm valla,aleynada çağatayda başardılar bir şeyleri abi,haksız yere başarı elde etmediler.öyle olsa herkes 3 dakikalık şarkı yapıp 100 milyon izlenirdi,ama öyle olmuyor işte..umarım ikisinin şarkısıda yerine gelir.
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2017 22:36
meyve veren ağaç taşlanır.şahsen sevdalısı değilim ikisinin de ama dünyada böyle bir furya var.ünlü ve başarılı genç gördüler mi hemen gömmeye koyuluyor insanlar.hayır ne geçecek ellerine merak ediyorum.yapılan işi beğenmeme hakkın var ama sana hitap etmemesi başarısız olduğu anlamına gelmez xD
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2017 20:11
Bu şarkıları şarkı sanan bir insan evladı daha...
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2017 19:06
sizin gibiler böyle çocukların bir tarafını kaldırdınız şarkı desen tekno müzik, bilgisayar efektinden başka bir şey yok, söz desen anlamsız bir yığın söz grubu !!! şarkıları yerine kendini pazarlayan sütyen bikini iç çamaşırı ile sahneye çıkan sanatçılarla doldu ortalık müzik yapan kalmadı
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2017 15:31
Demekki başarı da göreceli bir kavrammış. Şu yorumunuzundan ben bunu çıkardım. Saygılar...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2017 20:25
Menajeri 'tilki'lik yapıp gündem yaratmak istemiş belli ki. Youtube her önüne gelenin isteği üzerine telif atcak değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2017 20:24
muhtemel reklam iyice. Bana itici geliyordu itici oldu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Aleyna Tilki'nin şarkısı Cevapsız Çınlama neden Youtube'dan telif yedi?
İlginizi Çekebilir