Aliens: Fireteam için 25 dakikalık yeni oynanış videosu

Alparslan Gürlek 5.03.2021 - 11:21
Cold Iron Studios tarafından geliştirilen Aliens: Fireteam için 25 dakika uzunluğunda dolu dolu yeni bir oynanış fragmanı yayınlandı.

Cold Iron Studios tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan Aliens: Fireteam için yeni oynanış fragmanı geldi. Oldukça uzun olan bu yeni fragman ile oyunun temel yapısı ve oynanışı hakkında fikir sahibi olabiliyoruz. IGN tarafından yayınlanan yeni fragmanı hemen alt taraftan izleyebilirsiniz.

Aliens: Fireteam için uzun bir oynanış fragmanı

Aliens: Fireteam'in hikayesi, her biri üç görev içeren dört farklı bölümden oluşuyor. Seçilebilecek beş karakter sınıfı var. Bunlar Gunner, Demolisher, Technician, Doc ve Recon olarak karşımıza çıkıyor. Aslında bu tür bütün oyunların hepsinde gördüğümüz klasik karakter sınıfları diyebiliriz.

Oyun aynı zamanda 30 silah, 80 silah eklentisi ve 20'den fazla farklı düşman türü içeriyor. Bu düşmanların arasında Xenomorph ve Android'lerin 11 farklı cinsi bulunacak. Silahlar ve düşmanlar konusunda oldukça zengin bir çeşitlilik var. Aynı zamanda oyunun beş zorluk seviyesi var. Bu zorluk arttıkça, kaynaklar azalırken düşmanların sayısı artacak. Bununla birlikte oyuncuların aldığı hasarlar da artacak.

Cold Iron'dan Zinkievich VentureBeat'in de katıldığı basın toplantısında bulunuyordu. Oyun hakkında kısaca Ridlet Scott'ın Alien filminin "hayatta kalma korku fantezisini", James Cameron'un devam filminin "aksiyon fantezisi" ile harmanladığını söyledi. Aliens: Fireteam oynarken filmlerden tanıdığınız yaratıkları oyunda görmeniz mümkün olacak.

Co-op odaklı yeni Aliens: Fireteam üçüncü şahıs nişancı türünde. Toplamda üç kişilik takımlarla, dilerseniz de botlarla tek başınıza girebiliyorsunuz. Görevlerle birlikte farklı atmosferlerin içinden geçerken farklı düşmanlar görmek mümkün. Bunların bazısı yerden saldırırken, bazısı tavandan geliyor. Oyunun vuruş hissinin fena gözükmediğini söyleyebiliriz. Özellikle pompalı türünde silahlara geçildiğinde vuruş hissi bambaşka boyutlara taşınıyor.

Aliens: Fireteam için 25 dakikalık yeni oynanış videosu

Diğerlerine nazaran daha büyük düşmanların da gelebildiğini videoda görmüşsünüzdür. Bu konuda oyun ile ilgili açıkçası büyük düşmanların çok büyük tehdit yaratmadığını hissettiğimi söyleyebilirim. Yine de Aliens: Fireteam genel yapısı itibariyle hoş gözüken bir co-op üçüncü şahıs hayatta kalma oyunu olmuş gibi görünüyor. Oyunun bu yaz PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S ve PC platformları için piyasaya sürülmesi planlanıyor. Peki sizce Cold Iron Studios'un yeni oyunu nasıl görünüyor? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 03:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2021 00:38
Oynanabilir karakter olarak tıpkı predators daki g Alien'i seçebilseydik güzel olurdu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Aliens: Fireteam için 25 dakikalık yeni oynanış videosu
İlginizi Çekebilir